Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Nieuwe job? Zo krijg je sympathie van je nieuwe collega's

Jobs
Het is natuurlijk ontzettend spannend wanneer je een nieuwe job hebt. Je moet wennen aan nieuwe werkzaamheden, een ander ritme en je wilt natuurlijk een goede band krijgen met je nieuwe collega's. Niet iedereen vindt het even makkelijk om aansluiting te vinden bij een nieuwe groep. Daarom helpt het om deze vijf tips te volgen. 

1. Wees gedreven en zet je in 
 
Een van de beste manieren om een band met je collega's te krijgen, is door je beste beentje voor te zetten. Als team willen jullie namelijk veel bereiken en doelen halen. Daarom is het belangrijk om te laten zien wat jij allemaal in huis hebt. Zorg ervoor dat je vanaf het begin gedreven werkt en je inzet voor de groep. Zo lever je kwalitatief werk en win je meteen het respect van al je collega's. 
 
2. Wees vrolijk en nieuwsgierig 
 
Met een glimlach bereik je soms meer dan met duizend woorden. Laat dus je vrolijke kant zien op je nieuwe job. Dit maakt je bovendien benaderbaar, waardoor je collega's sneller een praatje met je zullen maken. Toon vervolgens nieuwsgierigheid. Stel persoonlijke vragen en laat zien dat je je collega's wilt leren kennen. Des te meer initiatief jij toont, des te sneller je een band opbouwt. 
 

Lees ook: Ontdek de kracht van complimenten op de werkvloer  

 

3. Zoek een mentor 
 
Om een goede relatie met je collega's op te bouwen, is het belangrijk dat je weet hoe het eraan toegaat bij je nieuwe job. Daarom is het verstandig om een mentor te zoeken. Dit is iemand die al langere tijd in hetzelfde team werkt en die precies weet wat er speelt. Zo kan je meer leren over de bedrijfscultuur, maar heb je ook iemand die je aan andere collega's voor kan stellen. Zorg er wel voor dat je je mentor bedankt. Geef bijvoorbeeld aan dat ze altijd gebruik mogen maken van jouw expertise. 
 
4. Wees jezelf en sta open voor anderen 
 
Het heeft geen nut om jezelf als een ander voor te doen op je nieuwe job. Tegelijkertijd is het wel belangrijk dat je openstaat voor de ideeën en werkwijzen van je collega's. Er is namelijk een grote kans dat dingen anders gaan dan je gewend bent. Probeer het eerst eens uit voordat je met alternatieven komt. Wie weet verrast de werkwijze van je collega's je wel en wil je het nooit meer anders doen. 
 
5. Doe mee met groepsactiviteiten 
 
Sociale evenementen horen tegenwoordig helemaal bij het werkende leven. Teamuitjes, borrels, feestjes en gezamenlijk sporten komen allemaal voorbij. Dit zijn de perfecte momenten waarop jij je collega's kunt leren kennen. Je bent even niet bezig met het werk en gaat juist leuke dingen met elkaar ondernemen. Daarom is het verstandig om met zoveel mogelijk activiteiten mee te doen. Zo laat je jezelf zien en toon je aan dat je een echte teamspeler bent. Stap dus uit je comfortzone en wees niet bang om jezelf te laten zien.

 

Lees zeker ook: Vijf redenen waarom een feestje op je werk alleen maar goed is

Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Werfleider: alles wat je moet weten over de job

Als werfleider werken, is het iets voor jou? Ontdek welke (soft) skills je nodig hebt voor een job als werfleider en wat je kunt verdienen.

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer