Jobstudenten

  • Wil je iets verdienen deze zomer of tijdens je studies?

  • Ervaring staat goed op je cv

  • Financieel aantrekkelijk

  • Flexibiliteit

Registreer nu!

Je uren zijn geteld!

België telt ieder jaar meer dan 478.000 jobstudenten. De wetgeving rond studentenwerk is sinds 1 januari 2017 veranderd. 

De 50 dagen die een student mocht werken werden omgezet in 475 uren. De wijziging is vooral interessant voor studenten die geen volledige dagen werken. Vanaf nu tellen drie gewerkte uren als drie uren en niet meer als een volledige dag. Met de nieuwe wetgeving kies jij wanneer je werkt en hoelang, in overleg met je werkgever. Wanneer je meer dan 475 uren als jobstudent werkt, betaal je vanaf het 476ste uur volwaardige RSZ bijdragen. Verder werd er niets aan de wetgeving gewijzigd, het blijft nog altijd even interessant om als jobstudent te werken. 

Enkele weetjes en tips:

- Je bent niet gebonden aan een seizoen

- Zorg dat je binnen je 475 uren blijft

- Zorg dat je op post bent voor lessen of andere schoolactiviteiten, want op die momenten mag je als jobstudenten niet werken

- Je hebt 475 uren per kalenderjaar, je kan geen uren overdragen naar een nieuw jaar

 

Werkgevers van hun kant, moeten enkel de Dimona-aangifte in uren in plaats van dagen uitvoeren. Het blijft ook voor hen even voordelig om jobstudenten aan te werven. 

Bij Konvert hebben we een ruim aanbod aan studentenjobs die jou op het lijf geschreven zijn! Interesse? Schrijf je in op MyKonvert Students.