Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Konvert strijdt mee tegen het coronavirus

Algemeen

Voor het Belgische bedrijf ECA zoekt Konvert stikkers en stiksters. Samen met het Belgische bedrijf Van Heurck werd het textielbedrijf ECA aangeduid om mondmaskers te produceren voor de Belgische bevolking. Per week zullen de twee bedrijven samen 4 miljoen mondmaskers produceren en daarvoor worden natuurlijk extra werkkrachten gezocht.

ECA zoekt samen met Konvert naar stiksters (M/V)

De afgelopen weken gaat ons land – samen met een groot stuk van de wereld – door een ongeziene pandemie. De crisissituatie zorgt ervoor dat we vrienden al weken niet meer geknuffeld hebben, grootouders niet langer hun kleinkinderen mogen bezoeken en patiënten overlijden zonder hun geliefden naast hen.

Zoektocht naar geknipt talent

Konvert draagt tijdens deze donkere periode ook zijn steentje bij tot de strijd tegen Covid-19. Voor ECA gaan wij op zoek naar stikkers/stiksters die mee willen helpen aan de productie van die essentiële mondmaskers. Het wordt een belangrijke zoektocht naar heel wat geknipte mensen voor deze noodzakelijke job. We zoeken ervaren stikkers/stiksters die overweg kunnen met de machines en tegelijkertijd stukken en onderdelen van textielartikelen aan elkaar kunnen stikken. Volledig volgens de technische fiches. Een goede, efficiënte en vlotte selectieprocedure is hier van uiterst groot belang.

Na berichtgeving over frauduleuze bestellingen in het buitenland en grote aantallen mondmaskers die werden afgekeurd na een kwaliteitscontrole zullen alle ogen gericht zijn op deze twee bedrijven. Ze staan dan ook aan de wieg van een belangrijke stap in het exitproces: elke Belg voorzien van een mondmasker.

Economisch heruitvinden

Zonder enige twijfel is iedereen het er over eens: Covid-19 slaat diepe wonden. Niet alleen op psychosociaal vlak, ook de economie kreeg de laatste weken zware klappen. Nooit eerder telde België zoveel tijdelijk werklozen en ook handelaars moesten zichzelf volledig heruitvinden.

Toch blijkt dat nog zo slecht niet te gaan. Zo duidde de overheid deze twee Belgische bedrijven, Van Heurck en ECA, aan om samen chirurgische en FFP2-mondmaskers te maken. In beide gevallen moeten de bedrijven zich wel degelijk heruitvinden. Van Heurck produceert in normale omstandigheden werk- en beschermkledij, o.a. voor de medische sector. ECA maakt dan weer bekledingen voor de automobielindustrie. Het gaat om een knap staaltje ondernemerschap waarbij twee bedrijven hun expertise samenbrengen in de strijd tegen Corona.

Ben/ken je zelf iemand die op zoek is naar een betekenisvolle job en graag het heft in eigen handen neemt? Bekijk dan hier de vacature en help ook mee in de strijd tegen corona.

Ontbreekt kennis op jouw cv? Zo makkelijk los je dit op.

Heb je niet lang genoeg gestudeerd of niet het vereiste diploma voor de job? Met wat creativiteit en deze tips trek je toch de aandacht met je cv.

Lees meer

Zo maak je een goede eerste indruk bij je recruiter

De eerste indruk is belangrijk, ook op het gesprek met je uitzendkracht. Met deze tips maak je een goede start!

Lees meer

Vier voordelen van een goede band met je recruiter

Op zoek naar werk? Een goede band met je recruiter helpt je vooruit. Je recruiter geeft de perfecte voorzet en jij scoort de job!

Lees meer

De beste antwoorden op vervelende sollicitatievragen

Op zoek naar tips om die lastige vragen op je sollicitatiegesprek slim te beantwoorden? Door er vooraf goed over na te denken houd je sowieso je zenuwen onder controle.

Lees meer