banner image

Levenslang leren bij Konvert: groeien on the job

Jobs

Met de start van het nieuwe schooljaar staan we even stil bij het belang van leren. Niet zomaar leren, maar levenslang leren. Bij Konvert geloven we steevast in groei en ontwikkeling. Onze goedlachse jobcoach Barbara vertelt daarom hoe levenslang leren een integraal onderdeel is geworden van onze bedrijfscultuur.

Bij Konvert geloven we steevast in groei en ontwikkeling.

Levenslang leren als drijvende kracht

Bij Konvert zijn we ons ervan bewust dat het leren en bijleren nooit echt stopt. We leren continu van onze docenten, vrienden, managers, collega's, familie en eigen ervaringen. Het is een proces dat ons uitdaagt om onszelf te verbeteren en onze vaardigheden aan te scherpen. Levenslang leren is een manier van denken die ons in staat stelt om ons aan te passen, te innoveren en te groeien.

Net daarom blijven we up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen in sociale wetgeving en volgen we de HR-markt op de voet. We passen onze werkwijzen aan en helpen onze klanten en kandidaten om even succesvol te navigeren in een snel veranderende arbeidsmarkt. We spelen kort op de bal en passen om die reden onze opleidingen continu aan.

Onze nieuwe collega's krijgen tijdens de eerste opleiding, die zes maand duurt, alle theorie en tools aangereikt en leren dit meteen toe te passen in de praktijk. Samen met Barbara zijn onze Quality Support Officers elke dag bezig met het coachen en begeleiden van al onze collega’s. “Ik vind de opleiding goed opgebouwd”, vertelt Rune, consulent bij Konvert interim Roeselare, “zeker ook met de kick off dagen waar je eerst de firma zelf wat leert kennen. Ook mooi doorgetrokken doorheen je traject als consulent op de werkvloer. Bijvoorbeeld de boosttrainingen (opleiding na zes maand, red.) geven het gevoel dat je betrokken blijft in alles en herhaling kan nooit kwaad natuurlijk. Barbara is een motiverende 'powervrouw' met kennis van haar vak, die je blijft opvolgen en ondersteunen zolang nodig is.”

Op maat gemaakte praktische opleidingen

“Wat Konvert onderscheidt, is onze toewijding om praktische skills aan te leren die een directe impact hebben op ons werkleven, maar die ook vaak bruikbaar zijn in ons persoonlijk leven. We geven niet zomaar een script, maar reiken richtlijnen en tools aan zodat iedereen met zijn eigen persoonlijke touch aan de slag kan gaan. Binnen Konvert vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We organiseren interne trainingen die afgestemd zijn op de behoeften van onze collega's en de doelstellingen van ons bedrijf. We doen rollenspellen om een realistisch beeld te hebben van situaties die vaak voorkomen. Hierdoor zijn de collega's meer zelfverzekerd op de werkvloer en voorbereid op bepaalde situaties. We leren samen creatief denken om nieuwe inzichten te krijgen in de job.

Ik vind het belangrijk om in te pikken op de ervaringen van de persoon die voor mij zit en zo op een persoonlijke manier te coachen. Zo was er eens iemand die zich niet helemaal op zijn plek voelde in zijn huidige functie. We zijn dan samen op zoek gegaan naar wat die persoon écht gelukkig maakt. Zo zijn we bij een andere functie binnen Konvert terechtgekomen. Mijn maandelijkse coachingsgesprekken zijn dan ook het ideale moment om in gesprek te gaan over ervaringen en eens te ventileren. Ik ben echt trots wanneer ik merk dat mensen open communiceren en eerlijk met mij komen praten, zo komen we samen het verst. Door onze familiale bedrijfscultuur is niemand een nummer, en heerst er een grote verbondenheid. Voor een groot bedrijf zijn we heel persoonlijk en dat draag ik hoog in het vaandel, aldus Barbara."

Een arsenaal aan leeroplossingen

Bij Konvert geloven we sterk in de kracht van hands-on leren in combinatie met coaching. We bieden tal van opleidingsmogelijkheden van e-learnings en webinars tot intensieve boosttrainingen. Onze focus ligt op het aanvullen van de bestaande vaardigheden en het empoweren van onze collega's om nieuwe competenties te verwerven. Bij Konvert gaan we op zoek naar de drijfveer achter een persoon. We geloven dat het die gedrevenheid naar voortdurende groei is die ons veel verder brengt.

Samen groeien in teamverband

Maar onze visie op leren gaat verder dan individuele inspanningen. We geloven in het versterken van onze teams door collectieve opleidingen en workshops. “We komen regelmatig samen met collega’s van over heel het land om samen te denken, gedachten te wisselen en elkaar te coachen.”, vertelt Frederik, Group Commercial Director bij Konvert. Door samen te leren en te groeien, versterken we niet alleen onze persoonlijke capaciteiten, maar creëren we ook een omgeving waarin we elkaar ondersteunen en uitdagen om ons beste zelf te zijn.

Laten we in onze sector samen streven naar kennis, innovatie en groei. Op die manier kunnen we blijven inspelen op een altijd veranderende arbeidsmarkt.