banner image

Zo schrijf je de beste ontslagbrief

Jobs

De kans dat je al veel ontslagbrieven hebt geschreven in je leven is klein. Wij zetten je dan ook graag op weg om het huidige jobhoofdstuk in je leven mooi én correct af te sluiten.

spullen inpakken op bureau - Konvert
Wat de reden ook is van je ontslag, je licht best zo snel mogelijk je werkgever in.

Licht je baas in over je beslissing

Misschien kan je je niet meer vinden in de filosofie van het bedrijf waar je voor werkt, kreeg je een heel interessante jobaanbieding of werken de collega’s je op de zenuwen? Wat de reden ook is waarom je ontslag neemt, voor je nieuwe horizonten gaat verkennen, licht je best zo snel mogelijk je werkgever in over je beslissing. Loop even langs bij je baas om hem te vertellen dat je weggaat.

Zorg dat je werkgever al op de hoogte is, voor je ook schriftelijk je ontslag gaat indienen.

Wat moet er in je ontslagbrief staan?

Een ontslagbrief hou je beter kort, maar een aantal zaken moeten er zeker in:

  • je naam en adres
  • de datum
  • de naam en het adres van het bedrijf
  • de melding dat je ontslag wil nemen en dat je dus de arbeidsovereenkomst wilt beëindigen
  • de startdatum en einddatum van je opzegtermijn
  • je handtekening

De brief zelf is een belangrijk document waar geen fouten mogen instaan en hou je daarom beter eenvoudig en zakelijk. De reden voor je ontslag kan je mondeling toelichten maar hoef je niet te geven in de ontslagbrief. Een klein dankwoordje mag uiteraard wel.

Je geeft de brief persoonlijk af of stuurt deze op per aangetekend schrijven.

Let trouwens op voor het concurrentiebeding als je voor een gelijkaardig bedrijf wilt gaan werken.

Ontslagbrief - Konvert
Houd je ontslagbrief liefst eenvoudig en zakelijk.

Voorbeeld ontslagbrief

Beste X

Met deze brief wil ik graag mijn ontslag indienen en bevestig ik ons gesprek van 17 mei 2019 waarin ik liet weten dat ik de firma X wens te verlaten. Ik zeg hierbij de arbeidsovereenkomst op, met naleving van de afgesproken opzeggingstermijn. Deze opzegtermijn neemt een aanvang op 1 juli 2019.

Ik heb de voorbije jaren veel geleerd in dit bedrijf maar vond een nieuwe uitdaging en ben gemotiveerd om andere horizonten te verkennen. Ik probeer alle lopende zaken af te ronden voordat mijn functie wordt overgedragen en ik zal erop toezien dat de overgang voor iedereen optimaal verloopt.

Ik wil u graag bedanken voor de ervaring die ik heb mogen opdoen en voor de kansen die ik heb gekregen. Het was een plezier om met u en de collega's te mogen samenwerken en ik wens jullie alle succes toe.

Met vriendelijke groeten

Ben je op zoek naar een alternatieve job? Bekijk dan zeker onze vacatures!