Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Zo maak je indruk met je cv

Solliciteren

Curriculum vitae. Een wat oubollig begrip voor jouw golden ticket naar een volgende job. Een overzicht van je kwaliteiten en werkervaring op een A4’tje moeten die eerste goede indruk maken bij je toekomstige werkgever. Een sterk cv en een goed geschreven motivatiebrief versterken elkaar. Ze voldoen aan de eisen van je toekomstige werkgever en zetten jouw persoonlijkheid en kwaliteiten in de verf.

recruiter bekijkt curriculum vitae van kandidaat - Konvert
Bij elke sollicitatie is het standaard: mail ons je cv met motivatiebrief

Bij elke sollicitatie is het standaard: ‘mail ons je cv met motivatiebrief’. Op die cv of curriculum vitae (Latijn voor levensloop) krijgt de werkgever een beknopt overzicht van de belangrijkste fasen in je loopbaan en van je kwaliteiten. In één oogopslag moet de werkgever kunnen zien of jij de geknipte persoon bent voor de job.

Standaard curriculum vitae

Ongeacht de job waar je voor solliciteert, bevat elke cv een paar vaste onderdelen:

  • je persoonlijke gegevens: naam, contactgegevens, adres, links naar social media
  • een beknopt overzicht van je studies en werkervaring
  • taal- en computerkennis, workshops, opleidingen
  • persoonlijke eigenschappen die nuttig kunnen zijn voor de job (creatief, geboren leider…)
  • eventuele referenties

Herwerk je cv op maat van de job waar je voor solliciteert, en vooral: zorg dat hij up-to-date is.

Elke keer anders

Klakkeloos dezelfde cv voor verschillende sollicitaties gebruiken is geen goed idee. Herwerk je cv op maat van de job waar je voor solliciteert, en vooral: zorg dat hij up-to-date is. De inhoud kan dan wel hetzelfde zijn, het is een goed idee om bepaalde zaken extra in de verf te zetten, op maat van de job die je op het oog hebt. Solliciteer je voor een creatieve functie, onderstreep je creatieve skills of kaart creatieve projecten aan die je naast je studies deed. Solliciteer je voor een job als leerkracht, dan zal je ervaring als leider bij de jeugdbeweging of als begeleider bij kampen met jongeren belangrijk zijn. Heb je een opmerkelijke hobby, vermeld die zeker. Het zorgt ervoor dat jouw cv eruit springt.

Voorbeeld cv Konvert

Cv opmaken

Ideaal past je cv op één A4. Twee bladzijden is het maximum. Wees relevant, beknopt en duidelijk. Meer nog dan een in het oog springende opmaak is het belangrijk dat je cv structuur heeft en makkelijk leesbaar is.

Gebruik voldoende witruimte. Volzinnen zijn niet nodig en bullet points volstaan. Een goede foto kan een positieve toevoeging zijn. Laat je cv ook nalezen voor je hem verstuurt. Een schrijffout zorgt al meteen voor een onverzorgde eerste indruk.

Verstuur je cv (als pdf) samen met een sterk en enthousiast opgebouwde motivatiebrief en maak indruk!

Heb je niet veel tijd om je cv samen te stellen? Registreer je op MyKonvert en krijg je cv cadeau!

Wat zijn naast geld de belangrijkste motivatoren voor millennials?

De generatie millenials zijn gekend als jobhoppers. Wil je hen toch in jouw organisatie aan de slag houden? Ontdek hier hoe je daarin slaagt.

Lees meer

Heb jij wat nodig is om te groeien binnen jouw onderneming?

Komt een promotie maar niet op jouw pad? Sleep die sneller in de wacht met deze 7 makkelijke stappen om te groeien binnen jouw onderneming.

Lees meer

Top 3 knelpuntberoepen

Knelpuntberoepen, wat zijn het en hoe ontstaan ze? Lees er hier alles over.

Lees meer

50-plussers op de werkvloer? Vijf vooroordelen ontkracht

50-plussers duur, out en niet flexibel? Met deze tips overtuig je (jezelf en) je werkgever dat op werken geen leeftijd staat.

Lees meer