Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Zo maak je indruk met je cv

Solliciteren

Curriculum vitae. Een wat oubollig begrip voor jouw golden ticket naar een volgende job. Een overzicht van je kwaliteiten en werkervaring op een A4’tje moeten die eerste goede indruk maken bij je toekomstige werkgever. Een sterk cv en een goed geschreven motivatiebrief versterken elkaar. Ze voldoen aan de eisen van je toekomstige werkgever en zetten jouw persoonlijkheid en kwaliteiten in de verf.

recruiter bekijkt curriculum vitae van kandidaat - Konvert
Bij elke sollicitatie is het standaard: mail ons je cv met motivatiebrief

Bij elke sollicitatie is het standaard: ‘mail ons je cv met motivatiebrief’. Op die cv of curriculum vitae (Latijn voor levensloop) krijgt de werkgever een beknopt overzicht van de belangrijkste fasen in je loopbaan en van je kwaliteiten. In één oogopslag moet de werkgever kunnen zien of jij de geknipte persoon bent voor de job.

Standaard curriculum vitae

Ongeacht de job waar je voor solliciteert, bevat elke cv een paar vaste onderdelen:

  • je persoonlijke gegevens: naam, contactgegevens, adres, links naar social media
  • een beknopt overzicht van je studies en werkervaring
  • taal- en computerkennis, workshops, opleidingen
  • persoonlijke eigenschappen die nuttig kunnen zijn voor de job (creatief, geboren leider…)
  • eventuele referenties

Herwerk je cv op maat van de job waar je voor solliciteert, en vooral: zorg dat hij up-to-date is.

Elke keer anders

Klakkeloos dezelfde cv voor verschillende sollicitaties gebruiken is geen goed idee. Herwerk je cv op maat van de job waar je voor solliciteert, en vooral: zorg dat hij up-to-date is. De inhoud kan dan wel hetzelfde zijn, het is een goed idee om bepaalde zaken extra in de verf te zetten, op maat van de job die je op het oog hebt. Solliciteer je voor een creatieve functie, onderstreep je creatieve skills of kaart creatieve projecten aan die je naast je studies deed. Solliciteer je voor een job als leerkracht, dan zal je ervaring als leider bij de jeugdbeweging of als begeleider bij kampen met jongeren belangrijk zijn. Heb je een opmerkelijke hobby, vermeld die zeker. Het zorgt ervoor dat jouw cv eruit springt.

Voorbeeld cv Konvert

Cv opmaken

Ideaal past je cv op één A4. Twee bladzijden is het maximum. Wees relevant, beknopt en duidelijk. Meer nog dan een in het oog springende opmaak is het belangrijk dat je cv structuur heeft en makkelijk leesbaar is.

Gebruik voldoende witruimte. Volzinnen zijn niet nodig en bullet points volstaan. Een goede foto kan een positieve toevoeging zijn. Laat je cv ook nalezen voor je hem verstuurt. Een schrijffout zorgt al meteen voor een onverzorgde eerste indruk.

Verstuur je cv (als pdf) samen met een sterk en enthousiast opgebouwde motivatiebrief en maak indruk!

Heb je niet veel tijd om je cv samen te stellen? Registreer je op MyKonvert en krijg je cv cadeau!

5 lastige strikvragen van recruiters

Strikvragenn in een sollicitatiegesprek. Ze zijn er sowieso en vaak besef je het niet eens. Met deze inkijk laten we je even stilstaan bij het waarom van die vragen.

Lees meer

Hoe maak je een goede indruk tijdens je jobinterview?

Gezonde stress helpt je vooruit, knikkende knieën onderdruk je maar beter eventjes. Met deze tips blijf je rust én maak je een goede beurt.

Lees meer

Een recept voor een sterk online profiel

Facebook, Twitter en vooral LinkedIn behoren tegenwoordig tot het favoriete zoekterrein van recruiters. Als je dus op zoek bent naar een job of je bent toe aan een nieuwe uitdaging, een van de eerste dingen die je moet doen, is op een slimme manier aan je online profiel werken. Dat begint met een professionele foto, geen vakantiekiekje. Profielen met foto hebben 7 keer meer kans om bekeken te worden. Daar kan je al eens wat moeite voor doen. Say cheeeese!

Lees meer

Je carrière kan een fout gebruiken

Bedrijven zijn op zoek naar gemotiveerde werknemers die er vol voor willen gaan. En wie veel hooi op zijn vork neemt, zal vroeg of laat wel eens in de fout gaan, dat weet jouw leidinggevende ook. Vallen en opstaan, zo ziet elk groeiproces eruit. Het komt er alleen op aan daarbij je nek niet te breken…

Lees meer