Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Zo maak je een goede eerste indruk bij je recruiter

Solliciteren

Het gesprek met je recruiter is de eerste grote stap naar werk. Hier worden zaadjes geplant voor een toffe job of bloeiende carrière. De eerste indruk is belangrijk. Zo weet je recruiter meteen welk vlees hij/zij in de kuip heeft en kan er perfect ingeschat worden welke job jou op het lijf geschreven is.

Een goede eerste indruk, ook met mondmasker
Ook met mondmasker kan je vriendelijkheid en vertrouwen uitstralen.

En om maar meteen eens te beginnen met dat lijf! Kijk goed in de spiegel voor je vertrekt, en zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet. Hoewel de laatste indruk misschien het langst blijft hangen, is de eerste indruk belangrijk. You never get a second chance to make a first impression!

Zelfs met een mondmasker op, kan je vriendelijkheid en vertrouwen uitstralen

Oefen ook nog eens je glimlach in. Mensen nemen je eerst volledig op, maar focussen dan op je gezicht. Zelfs met een mondmasker op, kan je vriendelijkheid en vertrouwen uitstralen en vooral ook tonen dat je er graag bent. Toon je enthousiasme. Elke job-interviewer wil iemand die gemotiveerd is en er voor gaat. En maak oogcontact. Zeker in mondmaskertijden worden ogen gelezen.

Kom stipt op tijd

Of zelfs liever wat te vroeg. Heb je een afspraak, dan is het een no go om al meteen te laat te komen. Komt er toch iets tussen of vind je echt geen parking, breng je recruiter meteen op de hoogte. Vertrek thuis op tijd. Je te hard moeten haasten, maakt je trouwens alleen maar zenuwachtig. Straal je rust uit, dan is dat in je voordeel.

Antwoord helder en concreet

Vertel eens wat over jezelf? Wat zoek je in een job? Hoeveel wil je verdienen? Je recruiter stelt veel vragen en wil liefst heel concrete antwoorden horen. Ook in een later sollicitatiegesprek zullen vragen gesteld worden die peilen naar je persoonlijkheid, levensloop en ambities. Denk vooraf al even na wat je in de verf kan zetten. Welke troeven kan je uitspelen en welke zwaktes kan je ombuigen in sterktes?

Stel zelf ook vragen

Want dan kom je geïnteresseerd en gemotiveerd over. En nee, je polst uiteraard niet naar het privé leven van je recruiter, maar stel net veel vragen over mogelijke jobs en de selectieprocedure. Wat wordt van jou verwacht? Op welke termijn zal je bericht krijgen? Wat volgt na dit gesprek? Je recruiter is er om al je vragen te beantwoorden. Bijna al je vragen toch ;)

Op zoek naar een recruiter die jou kan begeleiden in je verdere loopbaan? Maak een afspraak bij een Konvert-kantoor bij jou in de buurt.

Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Werfleider: alles wat je moet weten over de job

Als werfleider werken, is het iets voor jou? Ontdek welke (soft) skills je nodig hebt voor een job als werfleider en wat je kunt verdienen.

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer