Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Zo maak je een goede eerste indruk bij je recruiter

Solliciteren

Het gesprek met je recruiter is de eerste grote stap naar werk. Hier worden zaadjes geplant voor een toffe job of bloeiende carrière. De eerste indruk is belangrijk. Zo weet je recruiter meteen welk vlees hij/zij in de kuip heeft en kan er perfect ingeschat worden welke job jou op het lijf geschreven is.

Een goede eerste indruk, ook met mondmasker
Ook met mondmasker kan je vriendelijkheid en vertrouwen uitstralen.

En om maar meteen eens te beginnen met dat lijf! Kijk goed in de spiegel voor je vertrekt, en zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet. Hoewel de laatste indruk misschien het langst blijft hangen, is de eerste indruk belangrijk. You never get a second chance to make a first impression!

Zelfs met een mondmasker op, kan je vriendelijkheid en vertrouwen uitstralen

Oefen ook nog eens je glimlach in. Mensen nemen je eerst volledig op, maar focussen dan op je gezicht. Zelfs met een mondmasker op, kan je vriendelijkheid en vertrouwen uitstralen en vooral ook tonen dat je er graag bent. Toon je enthousiasme. Elke job-interviewer wil iemand die gemotiveerd is en er voor gaat. En maak oogcontact. Zeker in mondmaskertijden worden ogen gelezen.

Kom stipt op tijd

Of zelfs liever wat te vroeg. Heb je een afspraak, dan is het een no go om al meteen te laat te komen. Komt er toch iets tussen of vind je echt geen parking, breng je recruiter meteen op de hoogte. Vertrek thuis op tijd. Je te hard moeten haasten, maakt je trouwens alleen maar zenuwachtig. Straal je rust uit, dan is dat in je voordeel.

Antwoord helder en concreet

Vertel eens wat over jezelf? Wat zoek je in een job? Hoeveel wil je verdienen? Je recruiter stelt veel vragen en wil liefst heel concrete antwoorden horen. Ook in een later sollicitatiegesprek zullen vragen gesteld worden die peilen naar je persoonlijkheid, levensloop en ambities. Denk vooraf al even na wat je in de verf kan zetten. Welke troeven kan je uitspelen en welke zwaktes kan je ombuigen in sterktes?

Stel zelf ook vragen

Want dan kom je geïnteresseerd en gemotiveerd over. En nee, je polst uiteraard niet naar het privé leven van je recruiter, maar stel net veel vragen over mogelijke jobs en de selectieprocedure. Wat wordt van jou verwacht? Op welke termijn zal je bericht krijgen? Wat volgt na dit gesprek? Je recruiter is er om al je vragen te beantwoorden. Bijna al je vragen toch ;)

Op zoek naar een recruiter die jou kan begeleiden in je verdere loopbaan? Maak een afspraak bij een Konvert-kantoor bij jou in de buurt.

5 soft skills met een absolute meerwaarde

Soft skills worden in de harde wereld steeds beter geapprecieerd door werknemers.

Lees meer

Een nieuwe stap in je loopbaan? 6 manieren om altijd klaar te zijn

Blijf jezelf professioneel ontwikkelen met onze 6 tips. Zo ben je gegarandeerd klaar voor de toekomst!

Lees meer

8 tips voor een gezonder leven op kantoor

Met een paar simpele tips kom jij iedere werkdag fit en gezond door. Konvert vertelt je precies wat je moet doen voor een gezonde dag op kantoor.

Lees meer

Diagnose: burn-out. Wat nu?

Burn-out? Je bent niet alleen. Het aantal blijft stijgen. Gelukkig weten we steeds beter hoe we het moeten overwinnen, herkennen en voorkomen.

Lees meer