Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Zo bereik je je professionele doelen in 2021

Solliciteren

Een loonsverhoging, een meer uitdagende functie, een nieuw project leiden… Het zijn slechts enkele voorbeelden van professionele doelstellingen die je in 2021 mogelijks wilt bereiken. Hoe zorg je er echter voor dat het komende jaar anders wordt dan de voorgaande? Maak komaf met je uitstelgedrag, deze tips maken van 2021 jouw jaar!

doelen voor 2021
Plan nu al je doelen voor het komende jaar in

1. Ontdek wat je écht wilt

Hoe kun je de route plannen wanneer je je eindbestemming nog niet hebt vastgelegd? Inderdaad: niet. Om doelstellingen te bereiken is het noodzakelijk eerst stil te staan bij waar je écht naartoe wilt. Hoe zie je jezelf op professioneel vlak binnen enkele weken, maanden of zelfs jaren? Je verbeelding en fantasie zijn handige hulpmiddeltjes om een beeld te vormen van deze ideale situatie. Hoe gedetailleerder dit beeld, des te meer aantrekkingskracht het op jou zal uitoefenen om er echt werk van te maken. Hetzelfde geldt voor de ‘waarom’-vraag. Waarom staat dit doel op je verlanglijstje? De wens die schuilhoudt achter je doelstelling is de beste motivator!

2. Neem zelf het initiatief

Eens je glashelder voor je ziet welk toppunt van de berg je wilt bereiken, is het een kwestie van zelf de eerste stappen te zetten. Laat vrienden, familie, collega’s, … weten welke concrete doelen je hebt. Je zult versteld staan met hoeveel plezier anderen meedenken over een strategie. Bovendien krijg je zo hoogstwaarschijnlijk ultieme tips gebaseerd op eerdere ervaringen, inside-information over bedrijven, functies of projecten of word je via via voorgesteld in een nieuw netwerk.

3. Zet een roze bril op

Zelfvertrouwen is de eerste belangrijke stap. Overtuigd zijn van je eigen vaardigheden en talenten maakt dat je stappen dùrft zetten. Het is noodzakelijk om je doel steeds voor ogen te hebben, maar evenzeer om meetbare tussendoelen op te stellen. Op deze manier houd je eenvoudig je vooruitgang bij. En jawel, bereikte tussenstappen mogen zeker al gevierd worden. Zo houd je het enthousiasme er in!

Critici zullen er altijd zijn. Kies vooral zelf hoe je hiermee omgaat, want kritiek kan ook heel leerrijk zijn. Welke boodschap wil de desbetreffende persoon je meegeven en vooral, hoe kan het je inspireren om je dichter tot je doel te brengen?

Go for it!

Op zoek naar een nieuw professioneel doel? Onze Konvert-recruiters verwachten je. Vind hier een kantoor in jouw buurt.

5 soft skills met een absolute meerwaarde

Soft skills worden in de harde wereld steeds beter geapprecieerd door werknemers.

Lees meer

Een nieuwe stap in je loopbaan? 6 manieren om altijd klaar te zijn.

Blijf jezelf professioneel ontwikkelen met onze 6 tips. Zo ben je gegarandeerd klaar voor de toekomst!

Lees meer

8 tips voor een gezonder leven op kantoor

Met een paar simpele tips kom jij iedere werkdag fit en gezond door. Konvert vertelt je precies wat je moet doen voor een gezonde dag op kantoor.

Lees meer

Diagnose: burn-out. Wat nu?

Burn-out? Je bent niet alleen. Het aantal blijft stijgen. Gelukkig weten we steeds beter hoe we het moeten overwinnen, herkennen en voorkomen.

Lees meer