Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Waarom fruit eten op het werk belangrijk is

Werk / Privé
We weten allemaal wel dat het goed is om iedere dag minstens één portie fruit te eten. Daarom kiezen veel werknemers ervoor om zelf een lekkere appel of banaan mee te nemen naar het werk. Zo kunnen ze genieten van een gezonde snack tijdens de pauze. Ondanks dat dit een goede gewoonte is die veel mensen zouden moeten vasthouden, is het niet voor iedereen gebruikelijk om fruit te eten op het werk. Dat is jammer, want er zijn een aantal belangrijke voordelen verbonden aan het eten van fruit. 
 
Daarom is het voor werkgevers verstandig om altijd een verse selectie fruit op de werkplek aan te bieden. Het is goed voor de werknemers en hoeft niet eens zoveel te kosten. Sterker nog: het aanbieden van fruit is voor werkgevers vaak fiscaal aftrekbaar. Eigenlijk zitten er dus alleen maar voordelen aan het eten van fruit op je werk, maar wat zijn deze voordelen nou eigenlijk precies? 
 
Betere prestaties 
 
Tijdens een lange werkdag is het belangrijk dat werknemers zich zo fit mogelijk voelen. Dat betekent dat ze goed moeten eten om voldoende energie te krijgen. Fruit is in dat geval een hele goede keuze. Ieder fruitsoort bevat namelijk fructose. Dit is een volledig natuurlijke snelle suiker die snel door het lichaam wordt opgenomen. Hierdoor krijgen werknemers meteen nieuwe energie wanneer ze een stuk fruit hebben gegeten. Maak je geen zorgen: deze suikersoort is niet slecht voor de bloedsuikerspiegel. Fructose wordt daarom ook wel gezonde suiker genoemd, omdat het alleen maar voordelen heeft voor het lichaam. 

 

Lees ook: Begin je dag goed met deze 10 snelle ontbijtrecepten

 
Waardering op de werkvloer 
 
Voor werkgevers is het altijd een goed idee om gezonde snacks aan te bieden op de werkvloer. Het is namelijk een makkelijke manier om extra gewaardeerd te worden door alle werknemers. Wie houdt er nou niet van gratis eten? Wanneer het fruit op een mooie manier wordt gepresenteerd is het een echt cadeautje voor iedereen in het bedrijf. Het is dan wel belangrijk dat het fruit altijd van de beste kwaliteit is. Een leuk bijkomend voordeel is dat iedereen kan genieten van een gezellige pauze rondom de fruitschaal, wat weer zorgt voor een extra fijne sfeer op het werk. 
 
Minder ziekteverzuim 
 
Het is voor niemand leuk wanneer een werknemer zich ziek moet melden. De werkgever zit met een lege plek op het kantoor en de werknemer voelt zich beroerd. Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat werknemers minder snel ziek worden. Vooral de juiste voeding is belangrijk: voldoende vezels en vitaminen om het lichaam zo gezond mogelijk te houden. Dit zorgt ervoor dat weerstand sterker wordt, waardoor virussen en bacteriën geen schijn van kans hebben. Hoe zorg je ervoor dat werknemers iedere dag voldoende vezels en vitaminen binnen krijgen? Je raadt het al: door fruit aan te bieden! Wanneer het fruit al klaarligt voor iedereen binnen het bedrijf, is de kans groter dat alle werknemers dagelijks voor een gezonde snack kiezen. Zo blijft iedereen op het werk helemaal fit.

Je eerste jobbeurs? Zo vergroot je de kans op een job

Een jobbeurs bezoeken geeft je een streepje voor. Je ontmoet er potentiële werkgevers en kan al meteen een goede eerste indruk maken.

Lees meer

Een motivatiebrief die overtuigt? Dit is het geheim

Een goed geschreven motivatiebrief is het duwtje richting nieuwe job. Weet je niet hoe eraan te beginnen? Wij zetten je op weg!

Lees meer

Een balletje slaan tijdens je sollicitatie

Tijdens een sollicitatiegesprek uitgenodigd worden tot een spelletje tafeltennis, het kan! Het heeft bovendien verschillende voordelen.

Lees meer

Geen diploma? Speel dan deze troeven uit

Solliciteren zonder het juiste diploma is niet altijd makkelijk. Konvert geeft tips om toch te scoren, zelfs zonder het juiste papiertje op zak.

Lees meer