Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Ontbreekt kennis op jouw cv? Zo makkelijk los je dit op.

Solliciteren

Word je enthousiast bij het lezen van een vacature, maar ben je bang dat die job door gebrek aan kennis op je cv een mission impossible wordt? Twee keer goed nieuws. Diploma’s worden steeds minder belangrijk op een sollicitatiegesprek. En twee: met deze tips krijg je misschien ook zonder kennis een voet tussen de deur.

Je cv dient om je talenten in de verf te zetten
Zet je talenten in de verf en trek de aandacht van je toekomstige werkgever.

Focus op je werkervaring

Je hebt dan wel niet het vereiste diploma, maar misschien heb je wel werkervaring en kan je ook bepaalde skills in de verf zetten die van pas komen in de job? Doen! Trek de aandacht van je toekomstige werkgever door je werkervaring bovenaan te zetten op je cv, boven je opleiding. Wat heb je gepresteerd of verwezenlijkt in vorige job(s)? Je werkgever wil vooral weten of jij de juiste vaardigheden hebt voor de job en of de motivatie er is. Zit dat snor, dan is cum laude afstuderen ondergeschikt.

Pak uit op je cv met wat je wél hebt gedaan of goed kan.

Zet talenten in de verf

Onderschat ook de kracht niet van vaardigheden en talenten. Misschien ben jij een geboren leidersfiguur of netwerker, een krak als het over timemanagement of probleemoplossend denken gaat, of een verbaal wonder. Ook dit kan een toekomstige werkgever prikkelen. Illustreer je talent met een concreet project of situatie tijdens een stage of werkervaring.

Vermeld ook cursussen of modules

Het is dan misschien geen universiteitsdiploma, maar ook met cursussen die je hebt gevolgd kan je de aandacht trekken. Heb je je studie niet helemaal afgemaakt maar wel enkele modules op zak? Durf die te vermelden als ze van pas kunnen komen in de job. Ga geen diploma’s of onderscheidingen verzinnen, maar vermeld alles zo eerlijk en positief mogelijk. Bijvoorbeeld: ‘bachelor in het sociaal werk, 2 jaar voltooid.

Pas op met grote gaten

Onduidelijkheden of te veel gaten in de chronologie van je cv roepen vragen op en kunnen ervoor zorgen dat je niet weerhouden wordt, zeker wanneer ook het diploma ontbreekt. Een bisjaar of periode van werkloosheid moet je niet verdoezelen. Bleef je een jaartje thuis om voor de kinderen te zorgen, benoem ook die periode op je cv.

Spring eruit

Dat je elke zondag gaat supporteren voor je favoriete voetbalploeg is niet interessant. Ga je elke week schermen of hou je van uit een vliegtuig springen, haal dit wel aan op je cv. Het toont dat je ballen aan je lijf hebt, grenzen verlegt en je kalmte bewaart in elke situatie. Ook dat je al tien jaar leider bent bij de jeugdbeweging kan positief zijn in een job waar verantwoordelijkheidszin belangrijk is. Vergeet ook vrijwilligerswerk niet te vermelden of creatieve hobby’s.

Nog tips nodig om je cv te optimaliseren? Spring gerust binnen in een van onze Konvert-kantoren!


Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Werfleider: alles wat je moet weten over de job

Als werfleider werken, is het iets voor jou? Ontdek welke (soft) skills je nodig hebt voor een job als werfleider en wat je kunt verdienen.

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer