Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

50-plussers op de werkvloer? Vijf vooroordelen ontkracht

Jobs

We moeten allemaal langer werken. En toch blijft het moeilijk voor veel werkloze 50-plussers om een job te vinden. Werkgevers denken vaak: duur en niet flexibel. Oudere werkzoekenden vinden solliciteren dan weer een grote stap. Toch zijn kandidaten met een pak ervaring gedroomde werknemers!

50-plus en op zoek naar een job - Konvert

Ben je ouder dan 50 en op zoek naar een nieuwe job? Dan is solliciteren vaak geen sinecure. Toch heb je heel wat troeven om mee uit te pakken, en is het makkelijk om de vele vooroordelen te weerleggen.

“Oud is niet out!”

Het probleem begint vaak al tussen je oren. Je voelt je te oud of bent bang dat je niet meer zal kunnen meedraaien in een bedrijf dat steeds jonger lijkt te worden. Wrong! Oud is niet out! Jij hebt pakken ervaring waar veel schoolverlaters nog iets van kunnen leren. Bovendien houdt werken je jong.

“50-plussers zijn toch helemaal niet flexibel?”

Werkgevers denken nog te vaak dat 50-plussers niet flexibel kunnen zijn. Toch is het net omgekeerd. Je kinderen zitten op kot of zijn de deur uit, de kinderkwaaltjes zijn achter de rug en je huis is bijna afbetaald. Je kan je dus volop concentreren op je job en vindt genoeg tijd en rust om net heel flexibel te kunnen zijn.

“Die kunnen toch niet meer mee?”

Of het nu levenservaring is of professionele ervaring, jij draagt een rugzak vol mee. Je laat je niet zomaar uit je lood slaan en weet meestal beter dan schoolverlaters hoe je in bepaalde situaties moet reageren. Toon dat je een gezonde werkmentaliteit hebt en stel je open om nog dingen bij te leren.

“Oudere werknemers zijn te traag”

Het klopt dat sommige oudere werknemers misschien iets meer tijd nodig hebben om nieuwe systemen aan te leren of opdrachten af te werken. Toch kan dat rustiger tempo net een troef zijn op de werkvloer.

“Bijna-gepensioneerden kosten het bedrijf te veel geld”

Het is waar dat 50-plussers een hogere loonkost voor het bedrijf betekenen. Het is wel al meermaals bewezen dat oudere werknemers minder vaak afwezig zijn op het werk en veel loyaler zijn tegenover hun werkgever. Jongeren veranderen sneller van job en dat kost de werkgever veel tijd en energie.

Ben je zelf een vijftigplusser of zie je potentieel in het aanwerven van ervarener werknemers? Neem contact op met Konvert en wij helpen jou verder!

Konvert trotse partner van Club Brugge!

Konvert is trots om zich vanaf nu een officiële partner te noemen van Belgisch kampioen van 2020, Club Brugge!

Lees meer

Geneutraliseerde studentenuren: werk dit jaar extra veel als jobstudent!

Geen zin om in je kot te blijven deze zomer? Nood aan een extra centra? Geen probleem! Als jobstudent worden je gewerkte uren tussen 1 april en 30 juni dit jaar niet meegerekend, en kan je meer dan 475 uren werken.

Lees meer

Hoe ben je meer op je gemak tijdens een jobinterview?

Met onze 4 tips ga je zelfzeker en voorbereid naar je volgende sollicitatiegesprek. Meer weten? Lees snel verder voor meer informatie!

Lees meer

Top 3 meest gemaakte fouten in een cv

Een goeie eerste indruk is alles wanneer je solliciteert. En daar helpt je cv uiteraard een handje bij. Vermijd alvast deze drie fouten in je cv. Zo maak je meer kans op die eerste uitnodiging.

Lees meer