Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

50-plus en op zoek naar werk?

Solliciteren

Als 50-plusser op zoek naar een nieuwe baan: het lijkt misschien een onmogelijke opgave. Er zijn namelijk de vooroordelen dat oudere werknemers duurder zijn, minder kennis hebben over technologische ontwikkelingen en minder breed inzetbaar zijn. In het verleden was het voor deze groep dan ook erg moeilijk om een nieuwe job te vinden. Gelukkig zijn de tijden veranderd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer 50-plussers een nieuwe job vinden.

50-plusser op zoek naar werk - Konvert
Het is geen onmogelijke opgave om een job te zoeken na je 50ste

Ouderen en uitzendbureaus

Het zijn vooral de uitzendbureaus die ervoor zorgen dat ook ouderen aan een nieuwe job komen. Dat is natuurlijk niet gek. Deze bureaus hebben alle kennis in huis om 50-plussers op de juiste plek aan het werk te zetten. Zo hebben ze connecties met bedrijven die graag met ouderen samenwerken en weet een uitzendbureau precies hoe 50-plussers hun kwaliteiten kunnen benutten. Het is daarom niet vreemd dat er onlangs een grote stijging is geweest in de hoeveelheid 50-plussers die een baan vinden via uitzendbureaus.

Doordat steeds meer werkgevers en uitzendbureaus weten dat er voldoende 50-plussers zijn die werk zoeken, worden er vaker speciale trajecten aangeboden voor deze doelgroep. Sommige werkgevers zijn namelijk juist op zoek naar wat oudere werknemers die alle kennis in huis hebben om de boel draaiende te houden. Een goed uitzendbureau koppelt de juiste kandidaten weer aan een goede werkgever. Het fijne van deze trajecten is dat je als kandidaat gebruik kunt maken van bepaalde fijne regelingen.

Voordelen van werk zoeken als 50-plusser

Er wordt vaak gedacht dat 50-plussers alleen maar met nadelen te maken krijgen wanneer zij naar werk zoeken. Dat is niet helemaal waar. Er zijn namelijk ook verschillende voordelen verbonden aan een hogere leeftijd. Natuurlijk vinden werkgevers het fijn om iemand in dienst te nemen met veel kennis en ervaring. Zo weten zij namelijk zeker dat de job goed wordt uitgevoerd. Daarnaast is er nog meer voordeel voor werkgevers. Zo is er een speciale korting op de socialezekerheidsbijdragen voor alle 55-plussers die een werkgever in dienst neemt. Daarnaast is er ook nog de aanwervingsincentive. Werkgevers krijgen deze korting wanneer ze iemand in dienst nemen die al lange tijd werkloos is. Op deze manier is een oudere werknemer helemaal niet zo duur als meestal gedacht wordt.

Ook voor de 50-plussers gelden er een paar voordelen. Wil je jezelf blijven ontwikkelen door een opleiding of cursus te volgen? Dan is het mogelijk om financiële voordelen te krijgen wanneer je een opleiding uitzoekt die door de VDAB wordt erkend. Ben je al lange tijd werkloos en heb je daardoor geen recht op vakantiedagen in je eerste nieuwe werkjaar? Dan zijn er de seniorvakantiedagen. Hierdoor hebben 50-plussers toch gewoon recht op hun jaarlijkse vier weken vakantie.

Ben je 50-plus en op zoek naar een job? Kom langs bij Konvert en wij zoeken samen met jou naar een nieuwe uitdaging!

Ontbreekt kennis op jouw cv? Zo makkelijk los je dit op.

Heb je niet lang genoeg gestudeerd of niet het vereiste diploma voor de job? Met wat creativiteit en deze tips trek je toch de aandacht met je cv.

Lees meer

Zo maak je een goede eerste indruk bij je recruiter

De eerste indruk is belangrijk, ook op het gesprek met je uitzendkracht. Met deze tips maak je een goede start!

Lees meer

Vier voordelen van een goede band met je recruiter

Op zoek naar werk? Een goede band met je recruiter helpt je vooruit. Je recruiter geeft de perfecte voorzet en jij scoort de job!

Lees meer

De beste antwoorden op vervelende sollicitatievragen

Op zoek naar tips om die lastige vragen op je sollicitatiegesprek slim te beantwoorden? Door er vooraf goed over na te denken houd je sowieso je zenuwen onder controle.

Lees meer