Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Zo maak je een goede eerste indruk bij je recruiter

Solliciteren

Het gesprek met je recruiter is de eerste grote stap naar werk. Hier worden zaadjes geplant voor een toffe job of bloeiende carrière. De eerste indruk is belangrijk. Zo weet je recruiter meteen welk vlees hij/zij in de kuip heeft en kan er perfect ingeschat worden welke job jou op het lijf geschreven is.

Een goede eerste indruk, ook met mondmasker
Ook met mondmasker kan je vriendelijkheid en vertrouwen uitstralen.

En om maar meteen eens te beginnen met dat lijf! Kijk goed in de spiegel voor je vertrekt, en zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet. Hoewel de laatste indruk misschien het langst blijft hangen, is de eerste indruk belangrijk. You never get a second chance to make a first impression!

Zelfs met een mondmasker op, kan je vriendelijkheid en vertrouwen uitstralen

Oefen ook nog eens je glimlach in. Mensen nemen je eerst volledig op, maar focussen dan op je gezicht. Zelfs met een mondmasker op, kan je vriendelijkheid en vertrouwen uitstralen en vooral ook tonen dat je er graag bent. Toon je enthousiasme. Elke job-interviewer wil iemand die gemotiveerd is en er voor gaat. En maak oogcontact. Zeker in mondmaskertijden worden ogen gelezen.

Kom stipt op tijd

Of zelfs liever wat te vroeg. Heb je een afspraak, dan is het een no go om al meteen te laat te komen. Komt er toch iets tussen of vind je echt geen parking, breng je recruiter meteen op de hoogte. Vertrek thuis op tijd. Je te hard moeten haasten, maakt je trouwens alleen maar zenuwachtig. Straal je rust uit, dan is dat in je voordeel.

Antwoord helder en concreet

Vertel eens wat over jezelf? Wat zoek je in een job? Hoeveel wil je verdienen? Je recruiter stelt veel vragen en wil liefst heel concrete antwoorden horen. Ook in een later sollicitatiegesprek zullen vragen gesteld worden die peilen naar je persoonlijkheid, levensloop en ambities. Denk vooraf al even na wat je in de verf kan zetten. Welke troeven kan je uitspelen en welke zwaktes kan je ombuigen in sterktes?

Stel zelf ook vragen

Want dan kom je geïnteresseerd en gemotiveerd over. En nee, je polst uiteraard niet naar het privé leven van je recruiter, maar stel net veel vragen over mogelijke jobs en de selectieprocedure. Wat wordt van jou verwacht? Op welke termijn zal je bericht krijgen? Wat volgt na dit gesprek? Je recruiter is er om al je vragen te beantwoorden. Bijna al je vragen toch ;)

Op zoek naar een recruiter die jou kan begeleiden in je verdere loopbaan? Maak een afspraak bij een Konvert-kantoor bij jou in de buurt.

Ontbreekt kennis op jouw cv? Zo makkelijk los je dit op.

Heb je niet lang genoeg gestudeerd of niet het vereiste diploma voor de job? Met wat creativiteit en deze tips trek je toch de aandacht met je cv.

Lees meer

Zo maak je een goede eerste indruk bij je recruiter

De eerste indruk is belangrijk, ook op het gesprek met je uitzendkracht. Met deze tips maak je een goede start!

Lees meer

Vier voordelen van een goede band met je recruiter

Op zoek naar werk? Een goede band met je recruiter helpt je vooruit. Je recruiter geeft de perfecte voorzet en jij scoort de job!

Lees meer

De beste antwoorden op vervelende sollicitatievragen

Op zoek naar tips om die lastige vragen op je sollicitatiegesprek slim te beantwoorden? Door er vooraf goed over na te denken houd je sowieso je zenuwen onder controle.

Lees meer