Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Zo bereik je je professionele doelen in 2021

Solliciteren

Een loonsverhoging, een meer uitdagende functie, een nieuw project leiden… Het zijn slechts enkele voorbeelden van professionele doelstellingen die je in 2021 mogelijks wilt bereiken. Hoe zorg je er echter voor dat het komende jaar anders wordt dan de voorgaande? Maak komaf met je uitstelgedrag, deze tips maken van 2021 jouw jaar!

doelen voor 2021
Plan nu al je doelen voor het komende jaar in

1. Ontdek wat je écht wilt

Hoe kun je de route plannen wanneer je je eindbestemming nog niet hebt vastgelegd? Inderdaad: niet. Om doelstellingen te bereiken is het noodzakelijk eerst stil te staan bij waar je écht naartoe wilt. Hoe zie je jezelf op professioneel vlak binnen enkele weken, maanden of zelfs jaren? Je verbeelding en fantasie zijn handige hulpmiddeltjes om een beeld te vormen van deze ideale situatie. Hoe gedetailleerder dit beeld, des te meer aantrekkingskracht het op jou zal uitoefenen om er echt werk van te maken. Hetzelfde geldt voor de ‘waarom’-vraag. Waarom staat dit doel op je verlanglijstje? De wens die schuilhoudt achter je doelstelling is de beste motivator!

2. Neem zelf het initiatief

Eens je glashelder voor je ziet welk toppunt van de berg je wilt bereiken, is het een kwestie van zelf de eerste stappen te zetten. Laat vrienden, familie, collega’s, … weten welke concrete doelen je hebt. Je zult versteld staan met hoeveel plezier anderen meedenken over een strategie. Bovendien krijg je zo hoogstwaarschijnlijk ultieme tips gebaseerd op eerdere ervaringen, inside-information over bedrijven, functies of projecten of word je via via voorgesteld in een nieuw netwerk.

3. Zet een roze bril op

Zelfvertrouwen is de eerste belangrijke stap. Overtuigd zijn van je eigen vaardigheden en talenten maakt dat je stappen dùrft zetten. Het is noodzakelijk om je doel steeds voor ogen te hebben, maar evenzeer om meetbare tussendoelen op te stellen. Op deze manier houd je eenvoudig je vooruitgang bij. En jawel, bereikte tussenstappen mogen zeker al gevierd worden. Zo houd je het enthousiasme er in!

Critici zullen er altijd zijn. Kies vooral zelf hoe je hiermee omgaat, want kritiek kan ook heel leerrijk zijn. Welke boodschap wil de desbetreffende persoon je meegeven en vooral, hoe kan het je inspireren om je dichter tot je doel te brengen?

Go for it!

Op zoek naar een nieuw professioneel doel? Onze Konvert-recruiters verwachten je. Vind hier een kantoor in jouw buurt.

5 lastige strikvragen van recruiters

Strikvragenn in een sollicitatiegesprek. Ze zijn er sowieso en vaak besef je het niet eens. Met deze inkijk laten we je even stilstaan bij het waarom van die vragen.

Lees meer

Hoe maak je een goede indruk tijdens je jobinterview?

Gezonde stress helpt je vooruit, knikkende knieën onderdruk je maar beter eventjes. Met deze tips blijf je rust én maak je een goede beurt.

Lees meer

Zo bereik je je professionele doelen in 2021

Bereik een nieuwe stap in je carrière met onze 3 tips. Bruikbare en handige tips zodat je het rampjaar 2020 voorgoed achter je kan laten.

Lees meer

Hoe ben je meer op je gemak tijdens een jobinterview?

Met onze 4 tips ga je zelfzeker en voorbereid naar je volgende sollicitatiegesprek. Meer weten? Lees snel verder voor meer informatie!

Lees meer