Nieuwsbericht

konvert-blog-warme-drank

Werk je in de kou? Zo houd je het vol

19-12-2018

De winter is een bittere tijd voor veel harde werkers. Bouwvakkers, tuiniers en wegenmakers werken dag in, dag uit in de kou. Ook werknemers in een koude supermarkt of koelcel moeten het iedere dag weer ontgelden. Jammer, want de kou zorgt ervoor dat je minder gefocust kunt werken. Daarom is het belangrijk om kippenvel te bestrijden. Hoe doe je dat? Wij geven je een aantal handige tips. 

1. Bedek je hele lichaam
 
Tijdens de koudste dagen van het jaar kleden we ons lichaam meestal wel warm aan, maar niet overal. Vooral voeten, handen, oren en neuzen worden vergeten. Dit zijn dan ook de plekken waar je de meeste warmte verliest. Zorg er dus voor dat je je ook hier goed aankleedt. Draag extra dikke sokken, doe handschoenen aan (eventueel vingerhandschoenen), draag oorwarmers en doe een sjaal voor je gezicht. Zo kom jij de winter warm door.
 
2. Geniet van warme tussendoortjes
 
Er is niks zo fijn als een warme snack of een lekkere warme drank in je pauze. Zorg er dus voor dat je altijd een traktatie klaar hebt staan. Sommige mensen worden al gelukkig van een kop koffie, maar je kunt de kou ook bestrijden met lekkere soep. Een warm broodje in de lunch kan ook een wereld van verschil betekenen. Dankzij dit soort snacks houd je de moed er altijd in.
 
3. Draag meerdere laagjes
 
Een dikke wollen trui is niet voldoende om je warm te houden. Je kunt het beste een outfit samenstellen die uit verschillende laagjes bestaat. Begin met warm thermo ondergoed, doe daar een shirt overheen en vervolgens nog een trui. Dat komt goed van pas, want er is niets zo veranderlijk als het weer. Gaat de zon schijnen? Dan kan je een van je laagjes uitdoen en comfortabel aan het werk.
 
4. De juiste werkmaterialen
 
Je denkt er misschien niet altijd aan, maar de materialen die je gebruikt bepalen hoe koud je het hebt. Zo is metaal ontzettend gevoelig voor kou. Het is dus geen pretje om met metalen gereedschap te werken in de winter. Je kunt het aangenamer maken door gereedschap uit te zoeken met een rubberen handvat. Ook hout en siliconen zijn goede opties in de winter.
 
5. De beste materialen tegen de kou
 
Het is belangrijk om je dik aan te kleden, maar je moet ook op het materiaal van je kleding letten. Vooral natuurlijke materialen zoals wol en katoen houden je warm. Synthetische stoffen voelen juist koeler aan. Fleece is een uitzondering, want deze synthetische stof is perfect wanneer je uren achter elkaar in de kou werkt.
konvert-blog-koud
konvert-blog-solliciteren

Is de tijd van het klassieke sollicitatiegesprek voorbij?

Tijdens een sollicitatiegesprek wil een werkgever je beter leren kennen, maar lukt dat wel? Veel mensen weten precies wat ze moeten zeggen tijdens deze gesprekken. Ze hebben mooie antwoorden klaar, kunnen interessante anekdotes ...

Lees meer
konvert-blog-koud

Werk je in de kou? Zo houd je het vol

De winter is een bittere tijd voor veel harde werkers. Bouwvakkers, tuiniers en wegenmakers werken dag in, dag uit in de kou. Ook werknemers in een koude supermarkt of koelcel moeten het iedere dag weer ontgelden. Jammer, ...

Lees meer
konvert-blog-moe

Heb jij meer nachtrust nodig? Volg dan deze tip

We hebben allemaal behoefte aan genoeg slaap. Zo kunnen we weer opladen na een drukke dag en hebben we genoeg energie voor ons werk, onze vrienden en onze hobby's. Helaas lukt het lang niet altijd om van deze welverdiende rust te genieten.

Lees meer
konvert-blog-maak-een-todo

De balans tussen werk en privé: hoe doe je dat?

Een work/life balans: we willen het allemaal, maar hoe bereik je het? Het liefste willen we lekker werken, tijd doorbrengen met onze vrienden, aandacht hebben voor ons gezin en ook nog eens ons huishouden runnen. Wil jij je balans terugvinden? Volg dan deze zeven tips.

Lees meer