Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Werk je in de kou? Zo houd je het vol

Jobs
De winter is een bittere tijd voor veel harde werkers. Bouwvakkers, tuiniers en wegenmakers werken dag in, dag uit in de kou. Ook werknemers in een koude supermarkt of koelcel moeten het iedere dag weer ontgelden. Jammer, want de kou zorgt ervoor dat je minder gefocust kunt werken. Daarom is het belangrijk om kippenvel te bestrijden. Hoe doe je dat? Wij geven je een aantal handige tips. 

1. Bedek je hele lichaam
 
Tijdens de koudste dagen van het jaar kleden we ons lichaam meestal wel warm aan, maar niet overal. Vooral voeten, handen, oren en neuzen worden vergeten. Dit zijn dan ook de plekken waar je de meeste warmte verliest. Zorg er dus voor dat je je ook hier goed aankleedt. Draag extra dikke sokken, doe handschoenen aan (eventueel vingerhandschoenen), draag oorwarmers en doe een sjaal voor je gezicht. Zo kom jij de winter warm door.
 
2. Geniet van warme tussendoortjes
 
Er is niks zo fijn als een warme snack of een lekkere warme drank in je pauze. Zorg er dus voor dat je altijd een traktatie klaar hebt staan. Sommige mensen worden al gelukkig van een kop koffie, maar je kunt de kou ook bestrijden met lekkere soep. Een warm broodje in de lunch kan ook een wereld van verschil betekenen. Dankzij dit soort snacks houd je de moed er altijd in.
 

Lees zeker ook:  Waarom fruit eten op het werk belangrijk is 

 

3. Draag meerdere laagjes
 
Een dikke wollen trui is niet voldoende om je warm te houden. Je kunt het beste een outfit samenstellen die uit verschillende laagjes bestaat. Begin met warm thermo ondergoed, doe daar een T-shirt overheen en vervolgens nog een trui. Dat komt goed van pas, want er is niets zo veranderlijk als het weer. Gaat de zon schijnen? Dan kan je een van je laagjes uitdoen en comfortabel aan het werk.
 
4. De juiste werkmaterialen
 
Je denkt er misschien niet altijd aan, maar de materialen die je gebruikt bepalen hoe koud je het hebt. Zo is metaal ontzettend gevoelig voor kou. Het is dus geen pretje om met metalen gereedschap te werken in de winter. Je kunt het aangenamer maken door gereedschap uit te zoeken met een rubberen handvat. Ook hout en siliconen zijn goede opties in de winter.
 
5. De beste materialen tegen de kou
 
Het is belangrijk om je dik aan te kleden, maar je moet ook op het materiaal van je kleding letten. Vooral natuurlijke materialen zoals wol en katoen houden je warm. Synthetische stoffen voelen juist koeler aan. Fleece is een uitzondering, want deze synthetische stof is perfect wanneer je uren achter elkaar in de kou werkt.

Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Werfleider: alles wat je moet weten over de job

Als werfleider werken, is het iets voor jou? Ontdek welke (soft) skills je nodig hebt voor een job als werfleider en wat je kunt verdienen.

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer