Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Werk je in de kou? Zo houd je het vol

Jobs
De winter is een bittere tijd voor veel harde werkers. Bouwvakkers, tuiniers en wegenmakers werken dag in, dag uit in de kou. Ook werknemers in een koude supermarkt of koelcel moeten het iedere dag weer ontgelden. Jammer, want de kou zorgt ervoor dat je minder gefocust kunt werken. Daarom is het belangrijk om kippenvel te bestrijden. Hoe doe je dat? Wij geven je een aantal handige tips. 

1. Bedek je hele lichaam
 
Tijdens de koudste dagen van het jaar kleden we ons lichaam meestal wel warm aan, maar niet overal. Vooral voeten, handen, oren en neuzen worden vergeten. Dit zijn dan ook de plekken waar je de meeste warmte verliest. Zorg er dus voor dat je je ook hier goed aankleedt. Draag extra dikke sokken, doe handschoenen aan (eventueel vingerhandschoenen), draag oorwarmers en doe een sjaal voor je gezicht. Zo kom jij de winter warm door.
 
2. Geniet van warme tussendoortjes
 
Er is niks zo fijn als een warme snack of een lekkere warme drank in je pauze. Zorg er dus voor dat je altijd een traktatie klaar hebt staan. Sommige mensen worden al gelukkig van een kop koffie, maar je kunt de kou ook bestrijden met lekkere soep. Een warm broodje in de lunch kan ook een wereld van verschil betekenen. Dankzij dit soort snacks houd je de moed er altijd in.
 

Lees zeker ook:  Waarom fruit eten op het werk belangrijk is 

 

3. Draag meerdere laagjes
 
Een dikke wollen trui is niet voldoende om je warm te houden. Je kunt het beste een outfit samenstellen die uit verschillende laagjes bestaat. Begin met warm thermo ondergoed, doe daar een T-shirt overheen en vervolgens nog een trui. Dat komt goed van pas, want er is niets zo veranderlijk als het weer. Gaat de zon schijnen? Dan kan je een van je laagjes uitdoen en comfortabel aan het werk.
 
4. De juiste werkmaterialen
 
Je denkt er misschien niet altijd aan, maar de materialen die je gebruikt bepalen hoe koud je het hebt. Zo is metaal ontzettend gevoelig voor kou. Het is dus geen pretje om met metalen gereedschap te werken in de winter. Je kunt het aangenamer maken door gereedschap uit te zoeken met een rubberen handvat. Ook hout en siliconen zijn goede opties in de winter.
 
5. De beste materialen tegen de kou
 
Het is belangrijk om je dik aan te kleden, maar je moet ook op het materiaal van je kleding letten. Vooral natuurlijke materialen zoals wol en katoen houden je warm. Synthetische stoffen voelen juist koeler aan. Fleece is een uitzondering, want deze synthetische stof is perfect wanneer je uren achter elkaar in de kou werkt.

Ontbreekt kennis op jouw cv? Zo makkelijk los je dit op.

Heb je niet lang genoeg gestudeerd of niet het vereiste diploma voor de job? Met wat creativiteit en deze tips trek je toch de aandacht met je cv.

Lees meer

Zo maak je een goede eerste indruk bij je recruiter

De eerste indruk is belangrijk, ook op het gesprek met je uitzendkracht. Met deze tips maak je een goede start!

Lees meer

Vier voordelen van een goede band met je recruiter

Op zoek naar werk? Een goede band met je recruiter helpt je vooruit. Je recruiter geeft de perfecte voorzet en jij scoort de job!

Lees meer

De beste antwoorden op vervelende sollicitatievragen

Op zoek naar tips om die lastige vragen op je sollicitatiegesprek slim te beantwoorden? Door er vooraf goed over na te denken houd je sowieso je zenuwen onder controle.

Lees meer