Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Vier voordelen van een goede band met je recruiter

Solliciteren

Je recruiter is je sidekick, jouw coach. Hij/zij kent de markt, toont je de weg en geeft dat duwtje in de rug om de job binnen te halen. Jij bent dan weer diegene die als eerste over de streep zal moeten komen. Laat je gidsen door je recruiter, maar sta zelf ook sterk in je schoenen. Zo zijn jullie een ijzersterk team. Je recruiter geeft de perfecte voorzet en jij scoort de job!

recruiter
Je recruiter gidst je graag zodat het een top job-ervaring wordt.

1. #durftevragen

Je recruiter zal je veel vragen stellen, en dat is ook logisch. Onze Konvert recruiters willen graag weten wat je opleidingen, ambities en sterkste kanten zijn zodat zij er voor jou de juiste vacatures uit kunnen filteren. Toch mag je de rollen gerust ook omdraaien. Vraag je recruiter hoe het allemaal in zijn werk gaat, welke garanties op werk je hebt en hoe jij ervoor kan zorgen dat je bij je volgende sollicitatie een streepje voor hebt.

2. #teamwork

Je vond een recruiter met wie het klikt, yes ! Maar verwacht niet dat het allemaal vanzelf zal gaan nu. Je recruiter luistert graag naar je en kan zeker en vast tips geven, maar jij bent diegene die ermee aan de slag moet. Zeker wanneer er advies wordt gegeven over hoe te solliciteren of meer vertelt over je kansen als kandidaat, is het aan jou om er iets concreet mee te doen.

3. #eerlijkduurthetlangst

Heb je een goede band met je recruiter, dan zal je makkelijker alles open en bloot op tafel gooien. En dat is belangrijk bij de zoektocht naar een job. Je moet niet alles vertellen, maar wees wel eerlijk. Laat gerust weten waarom je vorige job toch niets voor jou bleek te zijn of hoe het komt dat je zo lang over je studies hebt gedaan. Heb je niet veel werkervaring of niet de juiste diploma’s, dan is het geen goed idee erover te liegen. De kans is heel groot dat dit later toch uitkomt, en dan kom je heel onbetrouwbaar over. Durf je zwaktes toe te geven en maak meteen een bruggetje naar wat je wél geleerd hebt of waarom je wél geschikt bent voor de functie.

4. #stayintouch

Heb je de job? Proficiat! Toch is het slim om nog niet meteen het contact met je recruiter te verbreken. Je recruiter kent de markt door en door en weet perfect wat de job inhoudt. Is het allemaal nieuw voor jou? Je recruiter gidst je graag zodat het een top job-ervaring wordt. Blijf elkaar op de hoogte houden. Jullie zitten voortaan in elkaars netwerk, en daar kunnen jullie allebei alleen maar van profiteren!

Op zoek naar een recruiter die jou kan begeleiden in je verdere loopbaan? Kom gerust even langs in een Konvert-kantoor bij jou in de buurt.

Tijd voor een nieuwe job? Wij helpen met je opzegtermijn

Bij ontslag moet in de meeste gevallen een opzegtermijn gerespecteerd worden. Hoe lang die termijn is, hangt af van verschillende factoren.

Lees meer

Jeugdvakantie, zodat ook starters de batterijen kunnen opladen!

Ben je jonger dan 25 en net gestart met werken? Vul dan je wettelijke vakantiedagen aan met jeugdvakantie! Dan kom je toch aan je vier weken vakantie. ☀️🌅

Lees meer

Qualitytime met de kinderen voor werkende ouders #ouderschapsverlof

Nood aan wat meer tijd voor je kinderen? Opteer dan voor ouderschapsverlof. Een woordje uitleg nodig? Lees dan dit artikel op onze blog.

Lees meer

Zwangerschapsverlof: wat je moet weten over moederschapsrust

Zwangerschapsverlof, bevallingsverlof, moederschapsrust, ouderschapsverlof... Termen die wel eens door elkaar gebruikt worden! Lees hier alles over het verlof waar je recht op hebt als je zwanger bent.

Lees meer