Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Vier voordelen van een goede band met je recruiter

Solliciteren

Je recruiter is je sidekick, jouw coach. Hij/zij kent de markt, toont je de weg en geeft dat duwtje in de rug om de job binnen te halen. Jij bent dan weer diegene die als eerste over de streep zal moeten komen. Laat je gidsen door je recruiter, maar sta zelf ook sterk in je schoenen. Zo zijn jullie een ijzersterk team. Je recruiter geeft de perfecte voorzet en jij scoort de job!

recruiter
Je recruiter gidst je graag zodat het een top job-ervaring wordt.

1. #durftevragen

Je recruiter zal je veel vragen stellen, en dat is ook logisch. Onze Konvert recruiters willen graag weten wat je opleidingen, ambities en sterkste kanten zijn zodat zij er voor jou de juiste vacatures uit kunnen filteren. Toch mag je de rollen gerust ook omdraaien. Vraag je recruiter hoe het allemaal in zijn werk gaat, welke garanties op werk je hebt en hoe jij ervoor kan zorgen dat je bij je volgende sollicitatie een streepje voor hebt.

2. #teamwork

Je vond een recruiter met wie het klikt, yes ! Maar verwacht niet dat het allemaal vanzelf zal gaan nu. Je recruiter luistert graag naar je en kan zeker en vast tips geven, maar jij bent diegene die ermee aan de slag moet. Zeker wanneer er advies wordt gegeven over hoe te solliciteren of meer vertelt over je kansen als kandidaat, is het aan jou om er iets concreet mee te doen.

3. #eerlijkduurthetlangst

Heb je een goede band met je recruiter, dan zal je makkelijker alles open en bloot op tafel gooien. En dat is belangrijk bij de zoektocht naar een job. Je moet niet alles vertellen, maar wees wel eerlijk. Laat gerust weten waarom je vorige job toch niets voor jou bleek te zijn of hoe het komt dat je zo lang over je studies hebt gedaan. Heb je niet veel werkervaring of niet de juiste diploma’s, dan is het geen goed idee erover te liegen. De kans is heel groot dat dit later toch uitkomt, en dan kom je heel onbetrouwbaar over. Durf je zwaktes toe te geven en maak meteen een bruggetje naar wat je wél geleerd hebt of waarom je wél geschikt bent voor de functie.

4. #stayintouch

Heb je de job? Proficiat! Toch is het slim om nog niet meteen het contact met je recruiter te verbreken. Je recruiter kent de markt door en door en weet perfect wat de job inhoudt. Is het allemaal nieuw voor jou? Je recruiter gidst je graag zodat het een top job-ervaring wordt. Blijf elkaar op de hoogte houden. Jullie zitten voortaan in elkaars netwerk, en daar kunnen jullie allebei alleen maar van profiteren!

Op zoek naar een recruiter die jou kan begeleiden in je verdere loopbaan? Kom gerust even langs in een Konvert-kantoor bij jou in de buurt.

Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur?test?

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Werfleider: alles wat je moet weten over de job

Als werfleider werken, is het iets voor jou? Ontdek welke (soft) skills je nodig hebt voor een job als werfleider en wat je kunt verdienen.

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer