Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Versla de andere kandidaten met dank aan je recruiter

Solliciteren

Wie dacht even snel met de vingers in de neus die volgende job binnen te halen, is eraan voor de moeite. Nee, voorbereiding is key. Bestudeer je cv, verdiep je in het bedrijf waar je aan de slag wil, haal nog even een borstel of schaar door je haar en ga te rade bij je recruiter. Die is een pro in solliciteren.

recruiter helpt je graag op weg
Je recruiter helpt je graag op weg

Als het over solliciteren gaat, zet je beter je beste beentje voor. Zoek je een job met glijdende uren, een goed loon en leuke werksfeer? Je bent niet alleen, en de competitie is groot. Wil je scoren op je sollicitatie zodat de HR-of afdelingsverantwoordelijke jou kiest? Laat je begeleiden door je recruiter.

Stap 1: de juiste vacature

Nee, je bent niet geschikt voor elke job. Of beter gezegd: niet elke job past bij jou. Denk eens na over wat je echt wil. Je recruiter helpt er de juiste vacatures uit te filteren zodat je solliciteert voor een job die jou op het lijf geschreven is.

Stap 2: CV on point

Je recruiter maant je aan om je cv op te frissen zodat die eruit springt. Zitten er geen fouten in? Waarom zit er een ‘gat’ tussen 2015 en 2017? En hoe komt het dat je op die ene job maar drie maanden bent gebleven? Reken er maar op dat er tijdens de sollicitatie vragen zullen komen. Zorg dat je je cv van achter naar voor kent. Zorg ook dat je jezelf kent. Heb je twijfels, vraag je recruiter om raad.

Stap 3: Het gesprek

En wees maar zeker dat de zenuwen door je lijf zullen gieren! Je recruiter gaat niet mee om je handje vast te houden maar zorgt er wel voor dat jij scherp staat. En dat je voorbereid bent. Kennis is macht. Zoek zoveel mogelijk informatie op over het bedrijf waar je wil gaan werken. Klik even door naar hun pagina’s op sociale media, zoek foto’s van de werkplek, bekijk bedrijfsfilmpjes en screen het bedrijf. Geen twijfel dat die opgedane kennis ook de HR-of afdelingsverantwoordelijke zal opvallen.

Je recruiter zit aan de bron en kent de markt. Hij toont je de weg, begeleidt en geeft het duwtje in de rug om de job binnen te halen. Jij mist geen vacatures, vertrekt scherper op sollicitatiegesprek en staat er in de job-zoektocht niet alleen voor.

Op zoek naar een recruiter die jou kan begeleiden in je verdere loopbaan? Kom gerust even langs in een Konvert-kantoor bij jou in de buurt.

Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Werfleider: alles wat je moet weten over de job

Als werfleider werken, is het iets voor jou? Ontdek welke (soft) skills je nodig hebt voor een job als werfleider en wat je kunt verdienen.

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer