Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Ontdek de populairste legale voordelen!

Wetgeving
Legale voordelen zijn een welgekomen aanvulling voor werknemers en dat is dan ook waarom bepaalde bedrijven deze mogelijkheden aanbieden. Tegenwoordig bereikt het aantal populaire legale voordelen echter een summum: van maaltijdcheques tot laptops en groepsverzekeringen, er komt geen einde aan de mogelijkheden waar werknemers van kunnen meegenieten. Een overzicht op de huidige populaire legale voordelen is hier dan ook op zijn plaats.>
 
1. Maaltijdcheques
 
Deze cheque is ongetwijfeld hét populairste legale voordeel in België en omvat eigenlijk meer dan enkel de cheques die we allemaal kennen. Ook het aanbod van bedrijfsvoeding tegen lagere prijzen en andere maaltijdvergoedingen behoren hiertoe. Tot wel 70 % van alle werknemers in België heeft het geluk te kunnen profiteren van dit voordeel!
 
2. Groepsverzekeringen 
 
Een dergelijke verzekering geeft werknemers de kans om een extra pensioen aan te gaan en wordt door ongeveer 50 % van alle werkende Belgen gebruikt. Bij bepaalde grote bedrijven met 200 werknemers of meer stijgt dit percentage tot wel 60 procent!
 
3. Hospitalisatieverzekeringen 
 
Zo'n 60 procent van Belgische werknemers krijgen een dergelijke verzekering, dat typerend is voor grotere organisaties en ondernemingen. Werknemers in kleinere bedrijven hebben iets minder geluk; slechts 20 % van de werknemers kan daar beroep doen op een hospitalisatieverzekering van de werkgever. 
 
Alweer doen grotere bedrijven het stukken beter, aangezien tot wel 70 % van de tewerkgestelden daar kunnen genieten van een dergelijk verzekering via de werkgever.
 
4. Ecocheques
 
Bijna 50 procent van tewerkgestelden in België ontvangen ecocheques, die hen de mogelijkheid geven om bepaalde ecologisch verantwoorde producten of diensten te kunnen kopen. Je kan er tuingereedschap mee kopen. Of je kan er je fiets mee op punt zetten zodat je op een duurzame manier naar je werk kan. 
 
Wil jij ook dichtbij huis werken? Dat kan! Zoek in onze vacaturebank op regio en vind er al de jobs op fietsafstand van jouw huis.
 
Wil jij ook dichtbij huis werken? Dat kan! Zoek in onze vacaturebank op regio en vind er al de jobs op fietsafstand van jouw huis.
 
 
5. Woon-werkverkeer vergoedingen
 
Een vergoeding voor het woon-werkverkeer is al een hele tijd in roulatie. De populariteit van de vergoeding is wat tanend en zit allesbehalve in de lift. De toepassingsmogelijkheden zijn echter ontzettend breed waardoor ze nog vaak uitgekeerd worden in tal van sectoren.
 
6. Mobiele telefoon en bijhorend abonnement 
 
Dit voordeel is vooral bij consultants en verkopers erg populair: tot 65% beschikt erover. Bij alle andere werknemers is dat percentage echter iets lager, namelijk 37%.
 
7. Laptops
 
Laptops zijn ongetwijfeld onmisbaar in het huidige bedrijfsleven en dat is dan ook waarom het voor veel bedrijven als legaal voordeel wordt aangeboden. Tegenwoordig zit dit voordeel in de lift: niet minder dan 36% van werknemers kan er immers gebruik van maken! Over tablets zijn nog geen cijfers verkrijgbaar. Nu is het wachten tot de digitale wearables gemeengoed worden. Straks een Fitbit als extra legaal voordeel om jouw beweging te stimuleren?
 
8. Bedrijfsauto's en tankkaarten
 
Nog zo’n extra legaal voordeel waar heel wat rond te doen is. Zo'n 29% van de tewerkgestelden in België kan gebruik maken van een wagen met bijhorende tankkaart, wat in vergelijking met enkele jaren terug heel wat meer is. Sommige bedrijven bieden dan weer een bedrijfsauto aan zonder tankkaart, maar deze optie is iets minder in trek.
 
9. Onkostenvergoeding
 
Tenslotte is de onkostenvergoeding pas echt een klassieker. Dit voordeel wordt gebruikt om kosten die forfaitair zijn (of typerend voor het werk), te vergoeden. Van alle werknemers in België kan zo'n 22 procent er beroep op doen.
 
Uiteraard kies je geen job louter op basis van de extra legale voordelen. Toch neem je ze maar beter in ogenschouw eens je gaat onderhandelen over een contract. Want ook de kleintjes tellen.
 
Sta je nog zover niet? En ben je nog op zoek naar een job of functie die bij je past? Snuffel zeker rond in onze zeer uitgebreide vacaturedatabank. Je vindt er ongetwijfeld een job die bij je past. En met wat geluk fiets je er binnenkort naartoe!

 

Konvert en Datwyler kiezen voor groei, ook in Corona tijden.

Groot nieuws uit Limburg. Datwyler Alken, leverancier van klantspecifieke afdichtings-, afsluitings- en verpakkingsoplossingen, heeft meerdere contracten binnengehaald met farmaceutische bedrijven die volop bezig zijn aan de ontwikkeling van de coronavaccins. Eens een vaccin goedgekeurd is mag Datwyler Alken de rubberen afdichtingen leveren voor miljoenen spuitjes.

Lees meer

Wat zijn naast geld de belangrijkste motivatoren voor millennials?

De generatie millenials zijn gekend als jobhoppers. Wil je hen toch in jouw organisatie aan de slag houden? Ontdek hier hoe je daarin slaagt.

Lees meer

Heb jij wat nodig is om te groeien binnen jouw onderneming?

Komt een promotie maar niet op jouw pad? Sleep die sneller in de wacht met deze 7 makkelijke stappen om te groeien binnen jouw onderneming.

Lees meer

Top 3 knelpuntberoepen

Knelpuntberoepen, wat zijn het en hoe ontstaan ze? Lees er hier alles over.

Lees meer