Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Je werk en gezin combineren? Dat doe je zo!

Werk / Privé

Optimaal presteren op je werk en tegelijkertijd een gezellig gezinsleven hebben: het lijkt vrijwel onmogelijk. Toch zijn deze twee werelden goed met elkaar te combineren. Je moet alleen wel weten hoe je dat doet, met deze zeven tips kom je er wel!

1 // Maak een planning

Heb je soms het gevoel dat je achter de feiten aan loopt? Dat voorkom je door een goede planning te maken. Wat moet er op je werk gebeuren? Hoe laat moet je je kinderen ophalen van school?

Maak een planning - Konvert
Maak een planning

2 // Sta vroeg op

Een werkdag kan chaotisch beginnen wanneer je ook nog een gezin hebt om voor te zorgen. Sta voortaan een half uurtje eerder op zodat je ook nog wat tijd hebt voor jezelf.

Lees ook: Begin je dag goed met deze 10 snelle ontbijtrecepten

Sta vroeg op - Konvert
Sta vroeg op

3 // Maak keuzes

Je haalt zoveel mogelijk uit je werkdag door goede keuzes te maken. Laat tijdrovende en onbelangrijke klusjes liggen en focus je op de belangrijkste taken. Controleer je mail maar één keer per dag en maak een to-do lijst.

4 // Besteed taken uit

Zowel op het werk als in het huishouden kan je taken uitbesteden. Vraag een collega om een taak van je over te nemen of huur een extra werkkracht in die overig werk kan uitvoeren. Een hulp in het huishouden is ook een goede manier om je takenlijstje te verkleinen.

5 // Kook in het weekend

Koken neemt veel tijd in beslag, maar is wel noodzakelijk. Wil je je gezin elke dag een gezonde maaltijd voorschotelen? Kook dan een aantal grote pannen eten in het weekend. Vries een deel daarvan in en je eet de rest van de week als een koning.

Kook in het weekend - Konvert
Kook in het weekend

6 // Ga slim om met je vrije tijd

Je vrije tijd is kostbaar, dus deze moet je efficiënt indelen. Vind je het belangrijk om te sporten en heb je die ene vriendin al in geen weken meer gesproken? Combineer de twee en ga gezellig sporten met leuk gezelschap.

Ga slim om met je vrije tijd - Konvert
Ga slim om met je vrije tijd

7 // Perfectie bestaat niet

We zijn allemaal op zoek naar perfectie, maar dat is helemaal niet nodig. Er is niks mis met een stapel was die al drie dagen gestreken moet worden en je zoontje kan echt wel twee keer dezelfde outfit dragen. Laat het allemaal los, want daar word je gelukkiger van.

5 soft skills met een absolute meerwaarde

Soft skills worden in de harde wereld steeds beter geapprecieerd door werknemers.

Lees meer

Een nieuwe stap in je loopbaan? 6 manieren om altijd klaar te zijn.

Blijf jezelf professioneel ontwikkelen met onze 6 tips. Zo ben je gegarandeerd klaar voor de toekomst!

Lees meer

8 tips voor een gezonder leven op kantoor

Met een paar simpele tips kom jij iedere werkdag fit en gezond door. Konvert vertelt je precies wat je moet doen voor een gezonde dag op kantoor.

Lees meer

Diagnose: burn-out. Wat nu?

Burn-out? Je bent niet alleen. Het aantal blijft stijgen. Gelukkig weten we steeds beter hoe we het moeten overwinnen, herkennen en voorkomen.

Lees meer