Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Je eerste jobbeurs? Zo vergroot je de kans op een job

Solliciteren

Zoek je een job, dan heeft een bezoek aan een jobbeurs alleen maar voordelen. Als je het slim aanpakt tenminste. Is het je eerste keer? Met deze zeven tips vertrek je goed voorbereid en vergroot je de kans op een nieuwe job!

Konvert jobbeurs

Een jobbeurs is een groot netwerkevenement waar je de kans krijgt om bedrijven en potentiële werkgevers beter te leren kennen en waar je face to face al meteen een goede indruk kan maken. Hoe vind je je droomjob op de beurs? Zeven tips!

Voor je vertrekt naar de jobbeurs

“Zoek info op over de bedrijven die je interesseren”

1. Denk na over je jobbeurs-outfit

Op een jobbeurs ontmoet je je toekomstige werkgever misschien persoonlijk. Op zoek naar een commerciële functie waar je in contact komt met klanten? Ga dan niet naar de beurs in short en op slippers. Denk na over een gepaste outfit, net zoals je zou vertrekken naar een sollicitatiegesprek.

2. Bereid je goed voor

Met welk doel ga je naar de beurs? Zijn er specifieke stands die je wil bezoeken? Recruiters waar je mee wil praten? Zoek info op over de verschillende bedrijven die je interesseren.

3. Neem je cv mee naar een jobbeurs

En dan bedoelen we de recentste versie. Op een jobbeurs krijg je de kans om die persoonlijk af te geven. Grijp die met twee handen. Je bent niet de enige die zijn cv zal afgeven dus zorg dat je cv niet uit losse bladzijden bestaat die verloren kunnen geraken. Het spreekt voor zich dat je cv ook beter verzorgd is en niet gekreukt.

Op de jobbeurs zelf

“Stel jezelf voor in dertig seconden”

4. Overtuig kort en krachtig

Bedrijven en werkgevers zien er heel veel mensen. Stel je zelf voor op een overtuigende en krachtige manier. Hou het kort. Dertig seconden is ideaal. Probeer er op een of andere manier uit te springen, dat kan door een frisse eerste indruk of door een opvallend cv.

5. Hou je blik open

Misschien bots je ondanks je goede voorbereidingen onverwacht wel op een totaal andere sector die je ook prikkelt? Loop rond met een frisse en open blik. Op jobbeurzen worden ook vaak gratis workshops gegeven die je later nog kunnen helpen bij het solliciteren.

6. Zet de eerste stap

Op een beurs stap je zelf op mensen af. Ga info vragen, stel jezelf voor. Als je later solliciteert, kan je teruggrijpen naar dat moment. Laat je niet afschrikken door lange wachtrijen.

Terug thuis van de jobbeurs

7. Laat van je horen

En wacht daar niet te lang mee. Nu alle contacten en ontmoetingen nog fris in het geheugen zitten, is het beter om snel te solliciteren. Stuur uitnodigingen via LinkedIn, stuur bedankingsmails en maak je sollicitatie online officieel.

Tijdskrediet zorgt vaak voor stress bij collega’s

Je neemt tijdskrediet op om tot rust te komen, maar voor collega's geldt dat niet. Loopbaanonderbreking zorgt vaak voor stress en een hoge werkdruk.

Lees meer

Pensioensparen: waarom je er beter vandaag nog mee begint

Pensioensparen is een slimme zet, ook als je jong bent! Je hebt een fiscaal voordeel én je zorgt zelf al voor een fantastisch cadeau op je 65ste verjaardag. Doen!

Lees meer

Bore-out? Zo voorkom jij verveling!

Verveling = vervelend? Ja! Verveel jij je soms op het werk? Wat doe je dan? Share je tips in de comments!

Lees meer

Op zoek naar werk? Wij vonden dé job die bij je past

Op zoek naar nieuw werk? En kan je wel wat hulp gebruiken? Konvert selecteert uit het grote aanbod vacatures de uitdaging die best bij je past.

Lees meer