Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Heb jij wat nodig is om te groeien binnen jouw onderneming?

Jobs

Promoveren is niet altijd even simpel. Het vraagt tijd en geduld, toewijding en kunde. Maak meer kans op die gedroomde promotie met onze 7 tips om te groeien binnen jouw onderneming.

doelen om te groeien - Konvert

Stel doelen om te groeien

Gebruik evaluatiemomenten om je carrièredoelstellingen met je baas te bespreken. Vertel hem/haar klaar en duidelijk waar jij jezelf over 6 maanden of 1 jaar ziet. Een goeie baas zal je zeker de nodige tools en opleidingen aanreiken opdat jij jouw doel behaalt.

Wees altijd een teamplayer

De M van Mij is de W van Wij. Daar draait het in het bedrijfsleven om. Met egoïstische doelstellingen kom je niet ver. Stel altijd het team voorop, want dat helpt op lange termijn ook het bedrijf. Toon verantwoordelijkheid, ook als het je niet wordt gevraagd. Doe inspanningen. Op de lange termijn zal je hier zeker appreciatie voor terug krijgen.

Maak jezelf onmisbaar

Komen jouw collega's je altijd om hulp vragen? Goed bezig. Dan ben jij een belangrijke schakel binnen het team. Maak jezelf gewild en gevraagd. Dat springt sowieso in het oog van je leidinggevende.

Verzamel je successen

Stel een soort portfolio samen doorheen het jaar. Op die manier kan je duidelijk aantonen dat je succesvol bent en het bedrijf een belangrijke meerwaarde biedt. Daarnaast bewijs je hiermee ook dat je een betrokken werknemer bent die zijn bedrijf wil vooruithelpen.

netwerken en mensen leren kennen - Konvert

Netwerk erop los

Probeer te netwerken waar je kan. Je leert zo mensen kennen die je tijdens je verdere carrièrepad kunnen steunen en helpen. Collega's uit de hr-afdeling kunnen je bijvoorbeeld perfect vertellen welke interessante vacatures openstaan in jouw bedrijf.

Toon engagement

Geëngageerd zijn gaat verder dan alleen maar je job goed uitoefenen. Doe meer dan wat in je jobomschrijving staat. Neem initiatief. Kom met nieuwe ideeën. Neem deel aan evenementen. Participeer aan projecten. Maak jezelf zichtbaar, ook buiten je eigen team.

Neem de leiding

Wees niet bang om te tonen dat je leiderschapskwaliteiten in je hebt. Die zijn namelijk heel erg belangrijk om uiteindelijk die felbegeerde promotie te krijgen. Want, "the first step in being a leader is acting like one". Bewijs dat je gepassioneerd, gedreven, daadkrachtig en betrouwbaar bent. Onderscheid jezelf van de rest.

Heb je al alles geprobeerd op jouw werk, maar haal je je slag maar niet binnen? Bekijk dan even onze vacaturepagina voor een interessante vacature met net dat tikkeltje meer.

Ontbreekt kennis op jouw cv? Zo makkelijk los je dit op.

Heb je niet lang genoeg gestudeerd of niet het vereiste diploma voor de job? Met wat creativiteit en deze tips trek je toch de aandacht met je cv.

Lees meer

Zo maak je een goede eerste indruk bij je recruiter

De eerste indruk is belangrijk, ook op het gesprek met je uitzendkracht. Met deze tips maak je een goede start!

Lees meer

Vier voordelen van een goede band met je recruiter

Op zoek naar werk? Een goede band met je recruiter helpt je vooruit. Je recruiter geeft de perfecte voorzet en jij scoort de job!

Lees meer

De beste antwoorden op vervelende sollicitatievragen

Op zoek naar tips om die lastige vragen op je sollicitatiegesprek slim te beantwoorden? Door er vooraf goed over na te denken houd je sowieso je zenuwen onder controle.

Lees meer