Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Geneutraliseerde studentenuren: werk dit jaar extra veel als jobstudent!

Studenten
Geneutraliseerde uren jobstudent
Geneutraliseerde studentenuren 2020

Geen zin om in je kot te blijven deze zomer? Ben je dringend op zoek naar een vakantiejob? Is dat centje meer extra welkom deze zomer? Alright! Wist je al dat…

… jouw uren als jobstudent tussen 1 april en 30 juni niet meetellen?

Door de coronacrisis zijn heel wat bedrijven op zoek naar helpende handen, en zijn studenten massaal op zoek naar een vakantiejob. Daarom besliste de regering om jouw gewerkte uren in het tweede kwartaal (april, mei en juni) niet af te trekken van het maximum 475 uren die je als jobstudent mag werken in een jaar. In 2020 mag je dus buiten de periode van april, mei en juni nog steeds 475 uren werken.

Dankzij deze “geneutraliseerde studentenuren” blijf je ook op de extra gewerkte uren recht hebben op een voordeligere socialezekerheidsbijdrage. Die bedraagt 2,71% van het brutoloon in plaats van de normale bijdrage van 13,07%. Met andere woorden: it’s money time!

… dit geen invloed heeft op het kindergeld?

Normaal gezien heeft het overschrijden van die 475 uren gevolgen voor het recht op kinderbijslag of het zogenaamde “Groeipakket” van je ouders. Door de geneutraliseerde studentenuren heb je hier wat meer marge!

… je voor een vakantiejob terecht kan op jobstudent.be?

Dan sta je te popelen om van slag te gaan deze zomer…  maar vind je geen geschikte vakantiejob. Geen paniek!

Ga naar onze splinternieuwe website jobstudent.be en solliciteer meteen.

P.S: Vergeet je niet te registreren om je kans op de beste vakantiejobs te vergroten. Piece of cake.

5 lastige strikvragen van recruiters

Strikvragenn in een sollicitatiegesprek. Ze zijn er sowieso en vaak besef je het niet eens. Met deze inkijk laten we je even stilstaan bij het waarom van die vragen.

Lees meer

Hoe maak je een goede indruk tijdens je jobinterview?

Gezonde stress helpt je vooruit, knikkende knieën onderdruk je maar beter eventjes. Met deze tips blijf je rust én maak je een goede beurt.

Lees meer

Zo bereik je je professionele doelen in 2021

Bereik een nieuwe stap in je carrière met onze 3 tips. Bruikbare en handige tips zodat je het rampjaar 2020 voorgoed achter je kan laten.

Lees meer

Hoe ben je meer op je gemak tijdens een jobinterview?

Met onze 4 tips ga je zelfzeker en voorbereid naar je volgende sollicitatiegesprek. Meer weten? Lees snel verder voor meer informatie!

Lees meer