Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Geneutraliseerde studentenuren: werk dit jaar extra veel als jobstudent!

Studenten
Geneutraliseerde uren jobstudent
Geneutraliseerde studentenuren 2020

Geen zin om in je kot te blijven deze zomer? Ben je dringend op zoek naar een vakantiejob? Is dat centje meer extra welkom deze zomer? Alright! Wist je al dat…

… jouw uren als jobstudent tussen 1 april en 30 juni niet meetellen?

Door de coronacrisis zijn heel wat bedrijven op zoek naar helpende handen, en zijn studenten massaal op zoek naar een vakantiejob. Daarom besliste de regering om jouw gewerkte uren in het tweede kwartaal (april, mei en juni) niet af te trekken van het maximum 475 uren die je als jobstudent mag werken in een jaar. In 2020 mag je dus buiten de periode van april, mei en juni nog steeds 475 uren werken.

Dankzij deze “geneutraliseerde studentenuren” blijf je ook op de extra gewerkte uren recht hebben op een voordeligere socialezekerheidsbijdrage. Die bedraagt 2,71% van het brutoloon in plaats van de normale bijdrage van 13,07%. Met andere woorden: it’s money time!

… dit geen invloed heeft op het kindergeld?

Normaal gezien heeft het overschrijden van die 475 uren gevolgen voor het recht op kinderbijslag of het zogenaamde “Groeipakket” van je ouders. Door de geneutraliseerde studentenuren heb je hier wat meer marge!

… je voor een vakantiejob terecht kan op jobstudent.be?

Dan sta je te popelen om van slag te gaan deze zomer…  maar vind je geen geschikte vakantiejob. Geen paniek!

Ga naar onze splinternieuwe website jobstudent.be en solliciteer meteen.

P.S: Vergeet je niet te registreren om je kans op de beste vakantiejobs te vergroten. Piece of cake.

Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur?test?

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Werfleider: alles wat je moet weten over de job

Als werfleider werken, is het iets voor jou? Ontdek welke (soft) skills je nodig hebt voor een job als werfleider en wat je kunt verdienen.

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer