Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Een nieuwe stap in je loopbaan? 6 manieren om altijd klaar te zijn

Werk / Privé

Die droomjob. Wie weet, verschijnt ze geheel onverwacht voor je neus. Hoe dan ook is het geen overbodige luxe om jezelf te blijven ontwikkelen en uit te dagen. Sta steeds paraat voor de toekomst en voor de volgende stap in je carrière. Met de volgende 6 tips is dat zo gefikst. Want kansen moet je grijpen, maar vooral zelf creëren.

carriereswitch
Klaar voor een nieuwe stap in je carrière?

1. Blijf jezelf ontwikkelen

Je bent zelf de auteur van je eigen carrièrepad. Blijf je daarom verder ontwikkelen en specialiseren in relevante topics. Lees interessante blogs, laat je inspireren door micro-influencers op Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Dat kan ook naast een professionele context gebeuren: neem deel aan projecten of schrijf je in voor een extra opleiding. Bouw vaardigheden op en werk ze verder uit. Zo krijg je tonnen ervaring waar je verder mee aan de slag kunt.

2. Blijf je cv en online profielen updaten

Voeg nieuwe prestaties en behaalde successen regelmatig toe aan je cv en je professionele online profiel. Dat kan een digitaal portfolio zijn of een LinkedIn-profiel. Zo toon je aan de buitenwereld dat je je blijft inzetten en ontplooien. Vul deze kanalen verder aan met aanbevelingen van oud-collega’s en concullega’s. Let er wel op dat je cv en online profielen matchen. Is dat niet het geval, dan zal dit uiteraard vragen oproepen.

3. Blijf netwerken

Was je nog geen fervente netwerker, start er dan vandaag mee. Dat kan in de offline wereld via netwerkavonden en open coffees, maar ook online kan je jezelf makkelijk kenbaar maken. Word lid van communities op Facebook of zoek relevante LinkedIn-groepen met professionele gelijkgezinden. Meng je in de (online) discussie, plaats posts en deel blogs. Maar heb geduld, netwerken draait om het bouwen van relaties. Dat vraagt tijd.

4. Zoek jouw unieke kenmerk

Heb je al een USP, een unique selling point? Perfect. Met jouw eigen, unieke persoonlijke waarden, ideeën, ervaring en profiel val je op op de arbeidsmarkt. Je wilt namelijk dat de HR-verantwoordelijke of afdelingsverantwoordelijke voor jou kiest en niet voor je tegenkandidaat. Zoek dus jouw unieke kenmerk dat jou de geknipte kandidaat voor de job maakt. Jezelf vermarkten kan nooit kwaad.

5. Bouw je skills verder uit

Ervaring loont op een arbeidsmarkt die constant in beweging is. Ervaren en bevoegde werknemers hebben altijd een streepje voor. Wees je daarom bewust van de functie-eisen en gevraagde kwalificaties voor jouw droomjob. Stel je daarom de vraag: “Zijn mijn skills nog up to date?”

6. Hou contact met je recruiter

Een contactpersoon die aan de bron zit, niets dat makkelijker is. Blijf daarom contact houden met je recruiter en vraag hem of haar regelmatig om updates binnen jouw vakdomein. Niet alleen kun je vragen naar openstaande vacatures, informeer ook naar de laatste trends en evoluties. Je houdt zo ook de vinger aan de pols op vlak van salaristrends en relevante vaardigheden binnen jouw sector.

Op zoek naar een recruiter die jou kan begeleiden in je verdere loopbaan? Kom gerust even langs in een Konvert-kantoor bij jou in de buurt.

Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Werfleider: alles wat je moet weten over de job

Als werfleider werken, is het iets voor jou? Ontdek welke (soft) skills je nodig hebt voor een job als werfleider en wat je kunt verdienen.

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer