Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Dit is waarom yoga op de werkvloer goed voor je is

Werk / Privé

Yoga op de werkvloer: sommige mensen vinden het misschien maar vreemd of een beetje zweverig. Misschien zie je het helemaal niet zitten om tussen je collega's op een yogamat te liggen. Toch zijn er voordelen verbonden aan yoga op de werkvloer. Deze voordelen zijn niet alleen goed voor je eigen lichaam, maar ook voor de sfeer op het werk. Bovendien krijg je tijdens een speciale les bedrijfsyoga een aantal belangrijke lessen over je werk. Ben je benieuwd geworden? Dit zijn de redenen waarom yoga op de werkvloer goed voor je is.

Minder stress door yoga op het werk - Konvert
Minder stress door yoga op het werk

Minder stress door yoga

Waar je ook werkt: je zult altijd hectische periodes meemaken waarbij de ene tijdrovende taak wordt afgewisseld met het volgende probleem. Tijdens deze periodes is het niet gek om stress te voelen. Misschien heb je moeite met ontspannen, lijkt je hoofd overuren te maken of merk je dat je weinig energie hebt. Dit kan je verhelpen door regelmatig pauze te nemen en door even actief bezig te zijn. Yoga is in dat geval de perfecte keuze. Tijdens deze sport houd je je lichaam namelijk bezig, terwijl je je hoofd langzaam maar zeker leegmaakt. Het resultaat is een ontspannen werkplek waar het stressniveau aanzienlijk gedaald is.

Yoga zorgt voor minder ziekteverzuim

Een gezonde levensstijl zorgt voor gezonde werknemers. Dat is dan ook de gedachte achter yoga op de werkvloer. Door regelmatig te bewegen houd je je lichaam fit, wat vervelende lichamelijke klachten kan voorkomen. Werkgevers merken dan ook dat er minder ziekteverzuim is wanneer ze de mogelijkheid aanbieden om te sporten tijdens het werk. De stress van een drukke werkdag neemt af, werknemers blijven in beweging en de sfeer op het werk is bovendien beter.

Lees ook: Vijf redenen waarom zingen op het werk goed voor je is

Bedrijfsyoga maakt je zelfzekerder - Konvert
Door yoga heb je een kleinere kans op een burn-out

Bedrijfsyoga geeft je meer zelfinzicht

Bedrijfsyoga is een speciale tak van sport. Deze soort yoga draait namelijk niet alleen om je lichaam en om ontspanning. Leraren van deze sport geven je daarnaast ook hulpmiddelen waarmee je leert om zoveel mogelijk uit je werk te halen. Dat betekent niet dat je productiviteitslessen krijgt, maar dat je vooral leert om werk en privé van elkaar te scheiden. Ook het omgaan met stress hoort bij de belangrijke lessen die je tijdens bedrijfsyoga leert. Daarnaast leer je grenzen te stellen en beter naar je eigen hart en intuïtie te luisteren. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat je rustiger en zelfverzekerder aan het werk kunt, met een kleinere kans op een burn-out.

Meer lezen: Dit kunnen werkgevers doen om de work-life balans te verbeteren

Kleuren is goed voor je gezondheid

Voel je wat stress of gejaagdheid? Neem een kleurboek en kleur de stress van je af!

Lees meer

Dit is waarom maandag een rotdag is

Veel mensen ervaren maandag als een echte rotdag. Dat is niet helemaal verwonderlijk, als je leest waarom...

Lees meer

Het succes van telaatkomers

Uit onderzoek blijkt dat laatkomers succesvol zijn. Mensen die vaak te laat komen, hebben vele kwaliteiten.

Lees meer

Digitalisering: een vooruitgang voor uitzendkracht en uitzendconsulent

Philippe De Backer, federaal minister van Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post, bracht een bezoek aan de Konvert-collega's van Konvert Antwerpen. Een hele eer!

Lees meer