Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Dit is waarom yoga op de werkvloer goed voor je is

Werk / Privé

Yoga op de werkvloer: sommige mensen vinden het misschien maar vreemd of een beetje zweverig. Misschien zie je het helemaal niet zitten om tussen je collega's op een yogamat te liggen. Toch zijn er voordelen verbonden aan yoga op de werkvloer. Deze voordelen zijn niet alleen goed voor je eigen lichaam, maar ook voor de sfeer op het werk. Bovendien krijg je tijdens een speciale les bedrijfsyoga een aantal belangrijke lessen over je werk. Ben je benieuwd geworden? Dit zijn de redenen waarom yoga op de werkvloer goed voor je is.

Minder stress door yoga op het werk - Konvert
Minder stress door yoga op het werk

Minder stress door yoga

Waar je ook werkt: je zult altijd hectische periodes meemaken waarbij de ene tijdrovende taak wordt afgewisseld met het volgende probleem. Tijdens deze periodes is het niet gek om stress te voelen. Misschien heb je moeite met ontspannen, lijkt je hoofd overuren te maken of merk je dat je weinig energie hebt. Dit kan je verhelpen door regelmatig pauze te nemen en door even actief bezig te zijn. Yoga is in dat geval de perfecte keuze. Tijdens deze sport houd je je lichaam namelijk bezig, terwijl je je hoofd langzaam maar zeker leegmaakt. Het resultaat is een ontspannen werkplek waar het stressniveau aanzienlijk gedaald is.

Yoga zorgt voor minder ziekteverzuim

Een gezonde levensstijl zorgt voor gezonde werknemers. Dat is dan ook de gedachte achter yoga op de werkvloer. Door regelmatig te bewegen houd je je lichaam fit, wat vervelende lichamelijke klachten kan voorkomen. Werkgevers merken dan ook dat er minder ziekteverzuim is wanneer ze de mogelijkheid aanbieden om te sporten tijdens het werk. De stress van een drukke werkdag neemt af, werknemers blijven in beweging en de sfeer op het werk is bovendien beter.

Lees ook: Vijf redenen waarom zingen op het werk goed voor je is

Bedrijfsyoga maakt je zelfzekerder - Konvert
Door yoga heb je een kleinere kans op een burn-out

Bedrijfsyoga geeft je meer zelfinzicht

Bedrijfsyoga is een speciale tak van sport. Deze soort yoga draait namelijk niet alleen om je lichaam en om ontspanning. Leraren van deze sport geven je daarnaast ook hulpmiddelen waarmee je leert om zoveel mogelijk uit je werk te halen. Dat betekent niet dat je productiviteitslessen krijgt, maar dat je vooral leert om werk en privé van elkaar te scheiden. Ook het omgaan met stress hoort bij de belangrijke lessen die je tijdens bedrijfsyoga leert. Daarnaast leer je grenzen te stellen en beter naar je eigen hart en intuïtie te luisteren. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat je rustiger en zelfverzekerder aan het werk kunt, met een kleinere kans op een burn-out.

Meer lezen: Dit kunnen werkgevers doen om de work-life balans te verbeteren

50-plussers op de werkvloer? Vijf vooroordelen ontkracht

50-plussers duur, out en niet flexibel? Met deze tips overtuig je (jezelf en) je werkgever dat op werken geen leeftijd staat.

Lees meer

Zo schrijf je de beste ontslagbrief

Met deze tips schrijf je een correcte en perfecte ontslagbrief.

Lees meer

Werken in de kerstvakantie? Dat brengt voordelen met zich mee!

Het lijkt misschien niet leuk om te moeten werken in de kerstvakantie. Konvert legt je uit waarom dit net de perfecte tijd is om aan het werk te gaan.

Lees meer

Met deze skills is leiding geven een fluitje van een cent

Leiding geven is niet altijd even makkelijk, maar deze tips zorgen ervoor dat jij de juiste skills ontwikkelt die een echte leider moet hebben.

Lees meer