Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

50-plussers op de werkvloer? Vijf vooroordelen ontkracht

Jobs

We moeten allemaal langer werken. En toch blijft het moeilijk voor veel werkloze 50-plussers om een job te vinden. Werkgevers denken vaak: duur en niet flexibel. Oudere werkzoekenden vinden solliciteren dan weer een grote stap. Toch zijn kandidaten met een pak ervaring gedroomde werknemers!

50-plus en op zoek naar een job - Konvert

Ben je ouder dan 50 en op zoek naar een nieuwe job? Dan is solliciteren vaak geen sinecure. Toch heb je heel wat troeven om mee uit te pakken, en is het makkelijk om de vele vooroordelen te weerleggen.

“Oud is niet out!”

Het probleem begint vaak al tussen je oren. Je voelt je te oud of bent bang dat je niet meer zal kunnen meedraaien in een bedrijf dat steeds jonger lijkt te worden. Wrong! Oud is niet out! Jij hebt pakken ervaring waar veel schoolverlaters nog iets van kunnen leren. Bovendien houdt werken je jong.

“50-plussers zijn toch helemaal niet flexibel?”

Werkgevers denken nog te vaak dat 50-plussers niet flexibel kunnen zijn. Toch is het net omgekeerd. Je kinderen zitten op kot of zijn de deur uit, de kinderkwaaltjes zijn achter de rug en je huis is bijna afbetaald. Je kan je dus volop concentreren op je job en vindt genoeg tijd en rust om net heel flexibel te kunnen zijn.

“Die kunnen toch niet meer mee?”

Of het nu levenservaring is of professionele ervaring, jij draagt een rugzak vol mee. Je laat je niet zomaar uit je lood slaan en weet meestal beter dan schoolverlaters hoe je in bepaalde situaties moet reageren. Toon dat je een gezonde werkmentaliteit hebt en stel je open om nog dingen bij te leren.

“Oudere werknemers zijn te traag”

Het klopt dat sommige oudere werknemers misschien iets meer tijd nodig hebben om nieuwe systemen aan te leren of opdrachten af te werken. Toch kan dat rustiger tempo net een troef zijn op de werkvloer.

“Bijna-gepensioneerden kosten het bedrijf te veel geld”

Het is waar dat 50-plussers een hogere loonkost voor het bedrijf betekenen. Het is wel al meermaals bewezen dat oudere werknemers minder vaak afwezig zijn op het werk en veel loyaler zijn tegenover hun werkgever. Jongeren veranderen sneller van job en dat kost de werkgever veel tijd en energie.

Ben je zelf een vijftigplusser of zie je potentieel in het aanwerven van ervarener werknemers? Neem contact op met Konvert en wij helpen jou verder!

5 lastige strikvragen van recruiters

Strikvragenn in een sollicitatiegesprek. Ze zijn er sowieso en vaak besef je het niet eens. Met deze inkijk laten we je even stilstaan bij het waarom van die vragen.

Lees meer

Hoe maak je een goede indruk tijdens je jobinterview?

Gezonde stress helpt je vooruit, knikkende knieën onderdruk je maar beter eventjes. Met deze tips blijf je rust én maak je een goede beurt.

Lees meer

Een recept voor een sterk online profiel

Facebook, Twitter en vooral LinkedIn behoren tegenwoordig tot het favoriete zoekterrein van recruiters. Als je dus op zoek bent naar een job of je bent toe aan een nieuwe uitdaging, een van de eerste dingen die je moet doen, is op een slimme manier aan je online profiel werken. Dat begint met een professionele foto, geen vakantiekiekje. Profielen met foto hebben 7 keer meer kans om bekeken te worden. Daar kan je al eens wat moeite voor doen. Say cheeeese!

Lees meer

Je carrière kan een fout gebruiken

Bedrijven zijn op zoek naar gemotiveerde werknemers die er vol voor willen gaan. En wie veel hooi op zijn vork neemt, zal vroeg of laat wel eens in de fout gaan, dat weet jouw leidinggevende ook. Vallen en opstaan, zo ziet elk groeiproces eruit. Het komt er alleen op aan daarbij je nek niet te breken…

Lees meer