Nieuwsbericht

konvert-blog-warme-drank

Werk je in de kou? Zo houd je het vol

19-12-2018

De winter is een bittere tijd voor veel harde werkers. Bouwvakkers, tuiniers en wegenmakers werken dag in, dag uit in de kou. Ook werknemers in een koude supermarkt of koelcel moeten het iedere dag weer ontgelden. Jammer, want de kou zorgt ervoor dat je minder gefocust kunt werken. Daarom is het belangrijk om kippenvel te bestrijden. Hoe doe je dat? Wij geven je een aantal handige tips. 

1. Bedek je hele lichaam
 
Tijdens de koudste dagen van het jaar kleden we ons lichaam meestal wel warm aan, maar niet overal. Vooral voeten, handen, oren en neuzen worden vergeten. Dit zijn dan ook de plekken waar je de meeste warmte verliest. Zorg er dus voor dat je je ook hier goed aankleedt. Draag extra dikke sokken, doe handschoenen aan (eventueel vingerhandschoenen), draag oorwarmers en doe een sjaal voor je gezicht. Zo kom jij de winter warm door.
 
2. Geniet van warme tussendoortjes
 
Er is niks zo fijn als een warme snack of een lekkere warme drank in je pauze. Zorg er dus voor dat je altijd een traktatie klaar hebt staan. Sommige mensen worden al gelukkig van een kop koffie, maar je kunt de kou ook bestrijden met lekkere soep. Een warm broodje in de lunch kan ook een wereld van verschil betekenen. Dankzij dit soort snacks houd je de moed er altijd in.
 
3. Draag meerdere laagjes
 
Een dikke wollen trui is niet voldoende om je warm te houden. Je kunt het beste een outfit samenstellen die uit verschillende laagjes bestaat. Begin met warm thermo ondergoed, doe daar een shirt overheen en vervolgens nog een trui. Dat komt goed van pas, want er is niets zo veranderlijk als het weer. Gaat de zon schijnen? Dan kan je een van je laagjes uitdoen en comfortabel aan het werk.
 
4. De juiste werkmaterialen
 
Je denkt er misschien niet altijd aan, maar de materialen die je gebruikt bepalen hoe koud je het hebt. Zo is metaal ontzettend gevoelig voor kou. Het is dus geen pretje om met metalen gereedschap te werken in de winter. Je kunt het aangenamer maken door gereedschap uit te zoeken met een rubberen handvat. Ook hout en siliconen zijn goede opties in de winter.
 
5. De beste materialen tegen de kou
 
Het is belangrijk om je dik aan te kleden, maar je moet ook op het materiaal van je kleding letten. Vooral natuurlijke materialen zoals wol en katoen houden je warm. Synthetische stoffen voelen juist koeler aan. Fleece is een uitzondering, want deze synthetische stof is perfect wanneer je uren achter elkaar in de kou werkt.
konvert-blog-koud
konvert blog water drinken

Water op kantoor: één op de drie werknemers drinkt te weinig

Om alles uit een werkdag te kunnen halen, is het belangrijk dat werknemers zo gezond mogelijk op kantoor zitten. Dat is helaas niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst één op de drie werknemers te weinig water drinkt op het werk.

Lees meer
konvert blog fruit eten op kantoor

Waarom fruit eten op het werk belangrijk is

We weten allemaal wel dat het goed is om iedere dag minstens één portie fruit te eten. Daarom kiezen veel werknemers ervoor om zelf een lekkere appel of banaan mee te nemen naar het werk. Zo kunnen ze genieten van een gezonde snack tijdens de pauze.

Lees meer
konvert blog zingen op het werk

Vijf redenen waarom zingen op het werk goed voor je is

Kan jij ook zo genieten van een lekkere meezingsessie met je favoriete muziek? Dan heb je geluk, want uit onderzoek blijkt dat het alleen maar goed is om te zingen op je werk. Ben je benieuwd waarom? Hier zijn vijf redenen.

Lees meer
konvert blog sollicitatie-outfit

De juiste outfit voor een sollicitatie

Kleren maken de man (of vrouw), dus het is belangrijk om die perfecte sollicitatieoutfit samen te stellen. Zo maak je namelijk de beste eerste indruk. Met kleding laat je zien wat je persoonlijkheid is, maar kan je ook een bepaalde autoriteit uitstralen...

Lees meer