Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Water op kantoor: één op de drie werknemers drinkt te weinig

Jobs
Om alles uit een werkdag te kunnen halen, is het belangrijk dat werknemers zo gezond mogelijk op kantoor zitten. Dat is helaas niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst één op de drie werknemers te weinig water drinkt op het werk. Dit kan voor allerlei verschillende klachten zorgen, zoals hoofdpijn of een vermoeid gevoel. Het is dus duidelijk dat je minder productief bent wanneer je dag na dag te weinig water drinkt. 
 
Maar hoeveel water moet je nou eigenlijk drinken op een dag? Normaal gesproken is anderhalf tot twee liter voldoende. Dat is namelijk de hoeveelheid vocht die je gemiddeld per dag verliest. Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Op erg hete dagen kan je vochtverlies oplopen tot maar liefst 10 liter. Uitdroging tijdens het werk is in dat geval een realistisch risico voor ontzettend veel werknemers. 
 

Hoe kan het dat werknemers te weinig drinken?

 
We weten eigenlijk allemaal wel dat het belangrijk is om iedere dag voldoende te drinken. Toch gebeurt dit op de werkvloer regelmatig te weinig. Hoe kan het dat werknemers massaal te weinig drinken? Eigenlijk is daar een simpele verklaring voor: drukte. Stress en een hoge werkdruk kunnen ervoor zorgen dat je de signalen van je lichaam negeert. Een droge mond, hoofdpijn en lusteloosheid zijn allemaal belangrijk signalen die aangeven dat je vocht tekort komt. Des te drukker je het hebt, des te makkelijker je deze signalen kunt negeren. 
 
Daarnaast is er nog een andere belangrijke reden waarom er niet voldoende wordt gedronken op de werkvloer. Werknemers hebben niet altijd makkelijk toegang tot water. Zo kan de kantine helemaal aan de andere kant van het bedrijf zitten of is er geen eigen keuken waar je gebruik van kunt maken. Ook een druk schema zorgt ervoor dat de waterkraan soms vergeten wordt. Werknemers hebben niet altijd de tijd om even pauze te nemen voor een verfrissende slok water. 

Wat is de oplossing?

Het is duidelijk dat onvoldoende water drinken een groot probleem is. De vraag is nu: hoe kan dit probleem worden opgelost? Het ligt natuurlijk voor de hand om ervoor te zorgen dat iedere werknemer makkelijk toegang heeft tot een werkende kraan. Het probleem is alleen dat werknemers vaak aangeven dat ze water niet zo lekker vinden. Dat is zonde, want het is het meest gezonde wat je maar kunt drinken. Een goed alternatief is water met een smaakje. Speciale watermachines kunnen (suikervrije) siropen aan het water toevoegen, waardoor het toch iets lekkerder smaakt. 

 
Natuurlijk zijn koffie en thee ook nog oude vertrouwde keuzes op ieder kantoor. Een simpele koffiecorner kan al voldoende zijn om werknemers regelmatig te laten drinken. Er heerst het misverstand dat koffie en thee juist uitdrogend werken. Dat is gelukkig niet waar. Deze dranken zorgen ervoor dat je nieren sneller gaan werken, maar trekken geen extra vocht uit je lichaam. Je kunt jezelf dus ook prima hydrateren met een lekker kopje koffie.

Digitalisering: een vooruitgang voor uitzendkracht en uitzendconsulent

Philippe De Backer, federaal minister van Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post, bracht een bezoek aan de Konvert-collega's van Konvert Antwerpen. Een hele eer!

Lees meer
konvert linkshandigen zijkant

Ben jij linkshandig? Dan kun je makkelijk geld verdienen!

Als jij iemand bent die linkshandig is, dan weet je dat jij misschien wel een streepje voor hebt op mensen die rechtshandig zijn. Zo worden linkshandigen vaak gezien als meer creatief, maar zijn mensen die alles met links doen vaak ook beter in wiskunde en ruimtelijk inzicht.

Lees meer

Zoute Grand Prix®

Vorig weekend was Knokke de place-to-be voor de autoliefhebber

Lees meer

Konvert-rallypiloot vol vertrouwen naar de Omloop van Vlaanderen!

In de Omloop van Vlaanderen komt voor de derde keer dit jaar de blauwe Konvert Ford Fiesta aan de start.

Lees meer