Nieuwsbericht

konvert blog water drinken

Water op kantoor: één op de drie werknemers drinkt te weinig

11-02-2019

Om alles uit een werkdag te kunnen halen, is het belangrijk dat werknemers zo gezond mogelijk op kantoor zitten. Dat is helaas niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst één op de drie werknemers te weinig water drinkt op het werk. Dit kan voor allerlei verschillende klachten zorgen, zoals hoofdpijn of een vermoeid gevoel. Het is dus duidelijk dat je minder productief bent wanneer je dag na dag te weinig water drinkt. 
 
Maar hoeveel water moet je nou eigenlijk drinken op een dag? Normaal gesproken is anderhalf tot twee liter voldoende. Dat is namelijk de hoeveelheid vocht die je gemiddeld per dag verliest. Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Op erg hete dagen kan je vochtverlies oplopen tot maar liefst 10 liter. Uitdroging tijdens het werk is in dat geval een realistisch risico voor ontzettend veel werknemers. 
 
Hoe kan het dat werknemers te weinig drinken? 
 
We weten eigenlijk allemaal wel dat het belangrijk is om iedere dag voldoende te drinken. Toch gebeurt dit op de werkvloer regelmatig te weinig. Hoe kan het dat werknemers massaal te weinig drinken? Eigenlijk is daar een simpele verklaring voor: drukte. Stress en een hoge werkdruk kunnen ervoor zorgen dat je de signalen van je lichaam negeert. Een droge mond, hoofdpijn en lusteloosheid zijn allemaal belangrijk signalen die aangeven dat je vocht tekort komt. Des te drukker je het hebt, des te makkelijker je deze signalen kunt negeren. 
 
Daarnaast is er nog een andere belangrijke reden waarom er niet voldoende wordt gedronken op de werkvloer. Werknemers hebben niet altijd makkelijk toegang tot water. Zo kan de kantine helemaal aan de andere kant van het bedrijf zitten of is er geen eigen keuken waar je gebruik van kunt maken. Ook een druk schema zorgt ervoor dat de waterkraan soms vergeten wordt. Werknemers hebben niet altijd de tijd om even pauze te nemen voor een verfrissende slok water. 

Wat is de oplossing? 
 
Het is duidelijk dat onvoldoende water drinken een groot probleem is. De vraag is nu: hoe kan dit probleem worden opgelost? Het ligt natuurlijk voor de hand om ervoor te zorgen dat iedere werknemer makkelijk toegang heeft tot een werkende kraan. Het probleem is alleen dat werknemers vaak aangeven dat ze water niet zo lekker vinden. Dat is zonde, want het is het meest gezonde wat je maar kunt drinken. Een goed alternatief is water met een smaakje. Speciale watermachines kunnen (suikervrije) siropen aan het water toevoegen, waardoor het toch iets lekkerder smaakt. 
 
Natuurlijk zijn koffie en thee ook nog oude vertrouwde keuzes op ieder kantoor. Een simpele koffiecorner kan al voldoende zijn om werknemers regelmatig te laten drinken. Er heerst het misverstand dat koffie en thee juist uitdrogend werken. Dat is gelukkig niet waar. Deze dranken zorgen ervoor dat je nieren sneller gaan werken, maar trekken geen extra vocht uit je lichaam. Je kunt jezelf dus ook prima hydrateren met een lekker kopje koffie.
konvert blog water drinken
konvert blog juiste houding

De juiste houding voor een succesvol sollicitatiegesprek

Soms zegt een gebaar meer dan 1000 woorden. Dat geldt ook tijdens een sollicitatiegesprek, dus het is belangrijk om je lichaamstaal in de gaten te houden. Recruiters letten namelijk op je houding, zelfs onbewust. Houd deze tips in gedachten en je lichaamstaal is altijd perfect tijdens een sollicitatiegesprek.

Lees meer
konvert blog knelpuntberoep

Deze vijf jobs zijn niet zo saai als je denkt!

Sommige jobs hebben nou eenmaal niet de beste reputatie. Ze zijn saai, dagen je niet uit of zijn vooral heel eentonig. Wist je dat die reputatie lang niet altijd klopt? Er zijn een aantal jobs die veel leuker zijn dan je denkt!

Lees meer
konvert blog water drinken

Water op kantoor: één op de drie werknemers drinkt te weinig

Om alles uit een werkdag te kunnen halen, is het belangrijk dat werknemers zo gezond mogelijk op kantoor zitten. Dat is helaas niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst één op de drie werknemers te weinig water drinkt op het werk.

Lees meer
konvert blog fruit eten op kantoor

Waarom fruit eten op het werk belangrijk is

We weten allemaal wel dat het goed is om iedere dag minstens één portie fruit te eten. Daarom kiezen veel werknemers ervoor om zelf een lekkere appel of banaan mee te nemen naar het werk. Zo kunnen ze genieten van een gezonde snack tijdens de pauze.

Lees meer