Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Wat vinden mannen en vrouwen belangrijk bij een carrièreswitch?

Jobs
Het zoeken naar een nieuwe job draait niet alleen maar om leuk werk. Er zijn ook een aantal andere factoren waar werkzoekenden rekening mee houden. Uit een onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen bovendien totaal andere prioriteiten hebben. Blijkbaar heeft dus niet iedereen dezelfde voorwaarden wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe job. 

Welke factoren vinden we belangrijk? 
 
Er zijn een aantal factoren waar de meeste mensen naar kijken wanneer ze een nieuwe job zoeken. Zo is 52,1% geïnteresseerd in salarisinformatie, laat 46,7% zich leiden door gesprekken met het eigen netwerk en zijn onlinereviews belangrijk voor 41,6% van de werkzoekenden. Dit zijn de factoren waar mensen het eerste op letten wanneer ze een nieuwe job uit gaan zoeken. Er zitten wel verschillen tussen de prioriteiten van mannen en vrouwen

 

Lees ook: Heb je weinig ervaring? Zo haal je toch die job binnen

 
Onderzoek toont namelijk aan dat vrouwen vooral salarisinformatie het belangrijkst vinden (dat geeft 54% van de vrouwen aan). Daarna vinden ze de stabiliteit van de organisatie (50%), flexibiliteit en de secundaire arbeidsvoorwaarden (45%) belangrijk. Vrouwen houden ook meer rekening met de carrièrekansen die ze binnen een bedrijf hebben. Maar liefst 43,9% van de vrouwen neemt dit in overweging wanneer ze een nieuwe job zoeken. Voor vrouwen is het dus belangrijk dat ze goed verdienen en dat ze de kans krijgen om hogerop te komen binnen het bedrijf. 
 
Voor mannen zijn er weer andere zaken belangrijk. Vooral de stabiliteit van de organisatie wordt door mannen bekeken, want 47% vindt dit de belangrijkste factor bij het zoeken naar een nieuwe job. Daarop volgt salarisinformatie, wat voor 40,8% van de mannen belangrijk is. De laatste belangrijke factor is missie en visie (39,6%). Mannen vinden het dus belangrijk om zich aan te sluiten bij een bedrijf dat dezelfde idealen en doelen heeft als zijzelf. Carrièrekansen vinden zij iets minder belangrijk dat vrouwen, want slechts 37,3% van de mannen neemt dit in overweging. 
 
Het belang van salaris 
 
Salaris is toch voor velen een doorslaggevende factor bij het uitzoeken van een nieuwe job. Dat is niet gek, want je wilt zeker weten dat je voldoende kunt verdienen met het werk dat je elke dag levert. Hierbij is het bod van de werkgever een belangrijke factor. Wat heeft een baas ervoor over om jou in dienst te kunnen nemen? Dit bod kan hoog uitvallen, maar ook lager zijn dan verwacht. Vrouwen vinden dit bod doorslaggevender dan mannen. Ongeveer 57,8% van de vrouwen geeft aan dat ze een baan vooral accepteren op basis van het geboden salaris. Dit is anders bij mannen. Voor 53,5% van de mannen is het geboden salaris een doorslaggevende factor. 
 
Het is dus duidelijk dat mannen en vrouwen op allerlei manieren anders in de arbeidsmarkt staan. Ze hebben verschillende eisen en hebben andere prioriteiten. Natuurlijk zegt dit niet alles. De ene vrouw vindt een goede visie misschien belangrijker dan het geboden salaris. Toch is er duidelijk een trend te zien op het gebied van prioriteiten op de arbeidsmarkt.

 

Meer lezen: Ontdek de populairste legale voordelen!

konvert linkshandigen zijkant

Ben jij linkshandig? Dan kun je makkelijk geld verdienen!

Als jij iemand bent die linkshandig is, dan weet je dat jij misschien wel een streepje voor hebt op mensen die rechtshandig zijn. Zo worden linkshandigen vaak gezien als meer creatief, maar zijn mensen die alles met links doen vaak ook beter in wiskunde en ruimtelijk inzicht.

Lees meer

Zoute Grand Prix®

Vorig weekend was Knokke de place-to-be voor de autoliefhebber

Lees meer

Konvert-rallypiloot vol vertrouwen naar de Omloop van Vlaanderen!

In de Omloop van Vlaanderen komt voor de derde keer dit jaar de blauwe Konvert Ford Fiesta aan de start.

Lees meer

Supporter mee in ons Konvert Kaffee tijdens Kortrijk Koerse!

Voor de nodige portie sport, feest én ambiance moet je op vrijdag 18 augustus op Kortrijk Koerse zijn. Het populaire wielerevent, dat zich gaandeweg ontpopte tot een waar stadsfestival, is intussen toe aan zijn 82ste editie. Ook wij zijn weer van de partij als sponsor. Je vindt ons in het Konvert Kaffee op de Grote Markt.

Lees meer