Nieuwsbericht

konvert blog zingen op het werk

Vijf redenen waarom zingen op het werk goed voor je is

08-02-2019

Kan jij ook zo genieten van een lekkere meezingsessie met je favoriete muziek? Dan heb je geluk, want uit onderzoek blijkt dat het alleen maar goed is om te zingen op je werk. Ben je benieuwd waarom? Hier zijn vijf redenen. 

1. Het zorgt voor een goede band met je collega's 
 
Deel jij op je job niet meer met je collega's dan "goedemorgen" en "goedenavond"? Dan is het zeker een goed idee om even met zijn allen te gaan zingen. Dit is namelijk een makkelijke manier om een connectie met je collega's te vormen. De sfeer op het werk wordt bovendien gemoedelijker, waardoor iedereen zich sneller thuis zal voelen. Je kunt bijvoorbeeld een leuke karaokeavond organiseren voor je hele team. 
 
2. Het maakt je een goede leider 
 
Het vergt best wel wat lef om hardop te zingen met al je collega's in de buurt. Daarom is zingen op je werk goed voor je zelfvertrouwen. Dat is dan weer een perfecte kwaliteit voor een echte leider. Bovendien kan je zomaar een nieuwe trend starten door regelmatig een leuk liedje op je werk te zingen. Zo zien anderen je als een creatief persoon met innoverende ideeën. Zingen op je werk kan je dus ook helpen wanneer je graag carrière wilt maken en op zoek bent naar een promotie. 
 
3. Het is goed voor je humeur 
 
Merk jij dat je soms chagrijnig, vermoeid of verveeld bent tijdens je job? Dan is het goed om een keer een muziekje aan te zetten en om uit volle borst mee te zingen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit een effectieve manier is om je humeur te verbeteren. Het is niet genoeg om alleen maar naar vrolijke muziek te luisteren. Je zult je namelijk pas echt beter gaan voelen wanneer je meezingt. Dit zorgt voor de aanmaak van endorfine, wat een natuurlijke stof is waar je helemaal blij van wordt. 
 
4. Het maakt je creatiever 
 
Een krachtige kwaliteit van muziek is dat het je helpt te ontspannen. Dat is belangrijk om te onthouden, want ontspannen mensen komen makkelijker met nieuwe ideeën. Op kantoren waar openlijk gezongen mag worden, staan mensen ook meer open voor innovatie. Geen enkel idee is gek genoeg, waardoor iedereen weer iets nieuws durft in te brengen. Eigenlijk is het dus een goede methode om meer out of the box te denken. 
 
5. Het vermindert stress 
 
In principe is stress een opstapeling van frustraties, vermoeidheid en persoonlijke uitdagingen. Het is dus belangrijk dat je jezelf af en toe even kunt laten gaan, zodat je de opgebouwde druk een beetje los kunt laten. Zingen is daar een heel goed middel voor. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zingen een effectieve manier is om onrust mee weg te halen. Je geeft je lichaam als het ware een uitlaatklep. Zit je dus middenin een stressvolle periode op je job? Zet dan eens goede meezingmuziek op.
konvert blog zingen op het werk
konvert blog juiste houding

De juiste houding voor een succesvol sollicitatiegesprek

Soms zegt een gebaar meer dan 1000 woorden. Dat geldt ook tijdens een sollicitatiegesprek, dus het is belangrijk om je lichaamstaal in de gaten te houden. Recruiters letten namelijk op je houding, zelfs onbewust. Houd deze tips in gedachten en je lichaamstaal is altijd perfect tijdens een sollicitatiegesprek.

Lees meer
konvert blog knelpuntberoep

Deze vijf jobs zijn niet zo saai als je denkt!

Sommige jobs hebben nou eenmaal niet de beste reputatie. Ze zijn saai, dagen je niet uit of zijn vooral heel eentonig. Wist je dat die reputatie lang niet altijd klopt? Er zijn een aantal jobs die veel leuker zijn dan je denkt!

Lees meer
konvert blog water drinken

Water op kantoor: één op de drie werknemers drinkt te weinig

Om alles uit een werkdag te kunnen halen, is het belangrijk dat werknemers zo gezond mogelijk op kantoor zitten. Dat is helaas niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst één op de drie werknemers te weinig water drinkt op het werk.

Lees meer
konvert blog fruit eten op kantoor

Waarom fruit eten op het werk belangrijk is

We weten allemaal wel dat het goed is om iedere dag minstens één portie fruit te eten. Daarom kiezen veel werknemers ervoor om zelf een lekkere appel of banaan mee te nemen naar het werk. Zo kunnen ze genieten van een gezonde snack tijdens de pauze.

Lees meer