Nieuwsbericht

konvert blog cv basics

Tips bij het solliciteren voor wie al een tijdje zonder werk zit

10-01-2019

Het vinden van een job kan lastig zijn. Hoe langer het duurt voordat je wordt aangenomen, hoe moeilijker het is om positief te blijven. Terwijl positief blijven juist zo belangrijk is bij het vinden van een job. Daarbij kijken recruiters ook naar hoe lang jij al op zoek bent naar een baan. Wanneer zij zien dat het je niet lukt om werk te vinden, gaan ze twijfelen aan jouw capaciteiten. Gelukkig wordt het met de volgende tips eenvoudiger om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek.
 
Benoem duidelijk jouw motivatie
 
Ten eerste is het belangrijk om een goede motivatiebrief te schrijven. HR-medewerkers zijn minder geneigd om mensen die langdurig thuiszitten uit te nodigen, omdat zij het gevoel hebben dat zij minder motivatie hebben om te werken. Een motivatiebrief is de perfecte manier om op te sommen waarom jij wél geschikt bent voor het bedrijf en gemotiveerd bent om te werken. Schrijf een overtuigende motivatiebrief met veel argumenten waarom ze jou moeten aannemen. In een sollicitatiebrief heb je daarnaast de ruimte om jouw persoonlijke situatie uit te leggen. Is er een verklaring waarom je een tijd niet hebt gewerkt? Leg dit dan uit, zodat er geen sprake kan zijn van foute veronderstellingen. 
 
Waarom willen ze jou hebben?
 
Het wordt gewaardeerd wanneer je snel nieuwe dingen leert. Maak daarom een lijst met programma’s of machines die jij beheerst en waaruit blijkt dat jij een snelle leerling bent. Dit geeft aan dat je houdt van uitdagingen en jij je snel aanpast in een nieuwe omgeving. Heb je cursussen of lessen gevolgd? Schrijf deze dan ook zeker op. Bij sommige jobs is het een pluspunt als je meerdere talen beheerst. Daarnaast laat je zien dat je leergierig bent en een aanwinst voor het bedrijf.
 
Tip: bijscholen
 
Werkomgevingen veranderen snel. Vooral tegenwoordig, nu technologieën continu vervangen worden. Laat de werkgevers weten dat jij de recente technologieën bijhoudt, door je regelmatig bij te scholen. Dit maakt de kans dat je door een recruiter wordt uitgenodigd en een baan krijgt een stuk groter.
 
Extra activiteiten
 
Tot slot vinden recruiters het een pluspunt wanneer je bezig blijft in de tijd dat je geen werk kan vinden. Heb je een website? Vermeld deze op je CV. Heb je vrijwilligerswerk gedaan? Vertel hier dan zeker over. Het laat zien dat je niet stilzit en dat jij je inzet voor de maatschappij. Daarbij leer je natuurlijk ook veel van deze activiteiten!
konvert blog cv basics
konvert blog cv basics

Tips bij het solliciteren voor wie al een tijdje zonder werk zit

Het vinden van een job kan lastig zijn. Hoe langer het duurt voordat je wordt aangenomen, hoe moeilijker het is om positief te blijven. Terwijl positief blijven juist zo belangrijk is bij het vinden van een job.

Lees meer
konvert valkuilen

Vijf goede voornemens en hoe je ze kunt realiseren

Ken je dat gevoel? Na een vakantie of aan het begin van een nieuw jaar barst je weer van de goede voornemens. Deze keer ga je alles anders doen!

Lees meer

Dit zijn de vier valkuilen om rekening mee te houden bij jouw job

Of je nu een nieuwe job hebt of al jaren voor dezelfde baas werkt: iedereen heeft zo zijn persoonlijke valkuilen. Dit zijn problemen waar je keer op keer tegenaan loopt en die je zelfs kunnen belemmeren wanneer je nieuwe dingen wilt bereiken.

Lees meer
konvert-blog-solliciteren

Is de tijd van het klassieke sollicitatiegesprek voorbij?

Tijdens een sollicitatiegesprek wil een werkgever je beter leren kennen, maar lukt dat wel? Veel mensen weten precies wat ze moeten zeggen tijdens deze gesprekken. Ze hebben mooie antwoorden klaar, kunnen interessante anekdotes ...

Lees meer