Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Meer sollicitatiesucces met een goed online profiel

Solliciteren
Recruiters moeten vaak talloze sollicitaties doorspitten om een goede kandidaat te vinden. Om hun selecties makkelijker te maken, zoeken ze vaak meer informatie over de sollicitanten met behulp van een online zoekmachine. Het is dus heel belangrijk om je bewust te zijn van hoe je overkomt op basis van je online profiel. Hieronder lees je waar je op moet letten.

1. Zorg voor een helder beeld
 
Voor een recruiter is het makkelijk om de inhoud van je motivatiebrief en cv te vergelijken met de informatie die er online over je te vinden is. Zorg dus dat hierin geen tegenstrijdigheden te vinden zijn. Houd je social media profielen up-to-date en werk ook vooral aan je LindedIn profiel. Hierin kun je professionele informatie kwijt die je brief en cv aanvult. Als je bijvoorbeeld schrijft dat je een sterk netwerk hebt binnen de sector, kunnen je connecties op LinkedIn dit beamen. Ook aanbevelingen van voormalige werkgevers of collega's kunnen je helpen een goede indruk te maken. Zij kunnen bijvoorbeeld bevestigen dat je inderdaad goed bent in de competenties die jij in je cv hebt opgesomd.
 

Lees zeker ookEen professionele indruk maken op social media doe je zo

 

2. Houd privé-zaken privé
 
Informele social media websites zoals Facebook nodigen uit tot het delen van beelden en anekdotes uit je privé-leven. Met foto's van je laatste feestje of riskante grappen die alleen je vrienden begrijpen, maak je niet altijd een professionele indruk. Controleer dus je privacy-instellingen en zorg ervoor dat deze gegevens niet openbaar toegankelijk zijn.
 
3. Wees voorzichtig met het uiten van je mening
 
Vandaag de dag biedt bijna iedere website wel de mogelijkheid om te reageren, of het nu om een persoonlijke blog, een webshop, een openbaar forum of een nieuwswebsite gaat. Je voelt je hierdoor al snel aangemoedigd om je mening wereldkundig te maken, maar wees hier voorzichtig mee. Met politieke standpunten, scheldkanonnades of sarcastische opmerkingen kun je makkelijk mensen beledigen, ook recruiters. Wil je echt je mening geven? Houd het dan in ieder geval netjes.
 
4. Laat eventueel gegevens verwijderen
 
Het internet heeft een bijzonder goed geheugen. Veel informatie blijft jarenlang toegankelijk. Daardoor kan het voorkomen dat onfortuinlijke foto's, teksten of andere gegevens van jou maar blijven opduiken in de zoekresultaten. Soms is het mogelijk om deze te laten verwijderen door de website in kwestie, maar niet altijd. Houd hier rekening mee als je nu iets nieuws wilt plaatsen. Voorkomen is beter dan genezen
 
5. Ga niet offline
 
Sommige mensen zijn huiverig voor het internet en proberen daarop zo weinig mogelijk aanwezig te zijn. Voor veel recruiters is dit een slecht teken. Voor diverse banen is affiniteit met digitale media en het vermogen om jezelf online te presenteren namelijk heel belangrijk. Met de bovenstaande tips kun je op een slimme manier van het internet profiteren.

Werkloos? Vraag dan zo snel mogelijk je werkloosheidsuitkering aan

Wanneer je werkloos wordt, hebt je veel aan je hoofd. Toch vraag je beter zo snel mogelijk je werkloosheidsuitkering aan.

Lees meer

Op zoek naar werk? Wij vonden dé job die bij je past

Op zoek naar nieuw werk? En kan je wel wat hulp gebruiken? Konvert selecteert uit het grote aanbod vacatures de uitdaging die best bij je past.

Lees meer

Diagnose: burn-out. Wat nu?

Burn-out? Je bent niet alleen. Het aantal blijft stijgen. Gelukkig weten we steeds beter hoe we het moeten overwinnen, herkennen en voorkomen.

Lees meer

Tijdskrediet zorgt vaak voor stress bij collega’s

Je neemt tijdskrediet op om tot rust te komen, maar voor collega's geldt dat niet. Loopbaanonderbreking zorgt vaak voor stress en een hoge werkdruk.

Lees meer