Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Deze vijf jobs zijn niet zo saai als je denkt!

Jobs
Sommige jobs hebben nou eenmaal niet de beste reputatie. Ze zijn saai, dagen je niet uit of zijn vooral heel eentonig. Wist je dat die reputatie lang niet altijd klopt? Er zijn een aantal jobs die veel leuker zijn dan je denkt!

Vrachtwagenchauffeur
 
Al die kilometers snelweg lijken misschien niet zo spannend, maar schijn bedriegt. Als vrachtwagenchauffeur krijg je namelijk de kans om de wereld te ontdekken! Tijdens die verre ritten kom je in nieuwe landen, ontdek je steeds weer een andere plaats en ontmoet je regelmatig nieuwe mensen. Vooral de pauzes in wegrestaurants zijn perfecte momenten om locals en collega's te leren kennen. Geen enkele dag is hetzelfde, waardoor je nooit met verveling naar je job gaat.
 
Bewaker
 
Urenlang op dezelfde plek staan en mensen in de gaten houden, best saai toch? Een leven als bewaker is veel spannender dan je denkt. Je bent namelijk constant in beweging. Je moet de omgeving verkennen en zorgen dat alles veilig is. Bovendien werk je vaak in een leuk team. Een bijkomend voordeel is dat je als bewaker relatief veel vrije dagen hebt. Je werkt namelijk vaak in shifts van 12 uur. 
 
Boekhouder
 
Ben je gek op werken met cijfers? Dan is een baan als boekhouder een mooie uitdaging. Deze job heeft een stoffig imago, maar dat valt in de praktijk wel mee. Als boekhouder heb je namelijk ontzettend veel verantwoordelijkheden. Jij zorgt ervoor dat alle cijfertjes kloppen, waardoor je een bedrijf gezond houdt. Zijn er grote problemen? Jij bent vaak de held die ze op kan lossen. Geen enkel bedrijf kan zonder een goede boekhouder, dus met deze job weet je zeker dat je altijd aan het werk kunt.
 
Medewerker in een callcenter
 
Als medewerker in een callcenter ben je de hele dag met mensen in de weer. Misschien denk je dan aan hordes boze klanten, maar een callcenter is veel gezelliger dan je denkt. Je krijgt namelijk de kans om mensen te helpen en om ze om te toveren in gelukkige klanten. Hun dankbaarheid is je uiteindelijke beloning. Bovendien werk je samen met allemaal spontane collega's die ervan houden om een praatje te maken. Ideaal wanneer je graag sociaal bezig bent.
 
Administratief medewerker
 
Spreadsheets, eindeloze telefoontjes, grote documenten en talloze e-mails. Het leven van een administratief medewerker lijkt niet over rozen te gaan. Het is helemaal niet zo erg als je denkt. Administratief medewerkers zijn namelijk het hart van ieder bedrijf. Je weet precies wat er speelt, wie je moet bereiken en hoe je problemen op kunt lossen. Zonder jou zou het hele bedrijf meteen in elkaar storten.
konvert linkshandigen zijkant

Ben jij linkshandig? Dan kun je makkelijk geld verdienen!

Als jij iemand bent die linkshandig is, dan weet je dat jij misschien wel een streepje voor hebt op mensen die rechtshandig zijn. Zo worden linkshandigen vaak gezien als meer creatief, maar zijn mensen die alles met links doen vaak ook beter in wiskunde en ruimtelijk inzicht.

Lees meer

Zoute Grand Prix®

Vorig weekend was Knokke de place-to-be voor de autoliefhebber

Lees meer

Konvert-rallypiloot vol vertrouwen naar de Omloop van Vlaanderen!

In de Omloop van Vlaanderen komt voor de derde keer dit jaar de blauwe Konvert Ford Fiesta aan de start.

Lees meer

Supporter mee in ons Konvert Kaffee tijdens Kortrijk Koerse!

Voor de nodige portie sport, feest én ambiance moet je op vrijdag 18 augustus op Kortrijk Koerse zijn. Het populaire wielerevent, dat zich gaandeweg ontpopte tot een waar stadsfestival, is intussen toe aan zijn 82ste editie. Ook wij zijn weer van de partij als sponsor. Je vindt ons in het Konvert Kaffee op de Grote Markt.

Lees meer