Nieuwsbericht

konvert blog sollicitatie-outfit

De juiste outfit voor een sollicitatie

05-02-2019

Kleren maken de man (of vrouw), dus het is belangrijk om die perfecte sollicitatieoutfit samen te stellen. Zo maak je namelijk de beste eerste indruk. Met kleding laat je zien wat je persoonlijkheid is, maar kan je ook een bepaalde autoriteit uitstralen. Vind je het lastig om een outfit uit te zoeken voor je sollicitatie? Wij geven je een aantal tips om het makkelijker te maken.

De bedrijfscultuur
 
Wil je één essentiële tip waarmee je altijd de juiste kleding voor een sollicitatiegesprek vindt? Let op de bedrijfscultuur. Dit zijn de normen en waarden die bij jouw potentiële werkgever gelden. Dit heeft invloed op de manier waarop je met collega's omgaat, maar bepaalt ook welke kleding er gedragen wordt. Sommige bedrijven hebben een erg zakelijke cultuur waar maatpakken een must zijn. Andere werkgevers vinden het juist belangrijk dat je je business casual kleedt. Doe onderzoek en pas je kledingkeuze aan de bedrijfscultuur aan. Zo kom je tijdens ieder sollicitatiegesprek goed voor de dag!
 
Een persoonlijke touch
 
Het is belangrijk om je aan te passen aan het bedrijf waar je solliciteert, maar verlies je eigen stijl niet uit het oog. Het is ontzettend belangrijk dat je iets draagt waarin je je comfortabel voelt. Maak dus een mooie combinatie tussen jouw persoonlijke stijl en de stijl van het bedrijf. Zo kan je meteen je persoonlijkheid laten zien tijdens het gesprek. Dat is belangrijk, want tijdens een sollicitatie wil de ander je leren kennen. Trek dus iets aan dat echt bij je past en dat je ook op de werkvloer zou dragen.
 
De belangrijkste don'ts
 
Je kunt alle kanten op met je sollicitatiekleding, maar er zijn een paar belangrijke don'ts om rekening mee te houden. Dit zijn veelgemaakte fouten waarmee je de verkeerde indruk wekt. Kleed je bijvoorbeeld niet te casual. Laat je potentiële werkgever zien dat je het werk serieus neemt en laat die baggy hoodie achterwege. Dat betekent niet dat je je ontzettend stijfjes moet kleden. Een maatpak is goed voor sommige jobs, maar als bouwvakker wek je de verkeerde indruk. Kleed je ook niet te sexy, want je wilt aangenomen worden voor je kwaliteiten! T-shirts met politieke statements kan je ook het beste achterwege laten.
 
Last-minute twijfels?
 
De grootste twijfels komen meestal pas op het laatste moment. Sta je op het punt om de deur uit te gaan en twijfel je nog steeds? Ga dan altijd voor de outfit die er het chicst uitziet. Je bent namelijk liever overdressed dan underdressed. Als je echt twijfelt kan je altijd nog de hulp inschakelen van een eerlijke buitenstaander. Schakel dus je partner, vrienden of familie in!
konvert blog sollicitatie-outfit
konvert blog juiste houding

De juiste houding voor een succesvol sollicitatiegesprek

Soms zegt een gebaar meer dan 1000 woorden. Dat geldt ook tijdens een sollicitatiegesprek, dus het is belangrijk om je lichaamstaal in de gaten te houden. Recruiters letten namelijk op je houding, zelfs onbewust. Houd deze tips in gedachten en je lichaamstaal is altijd perfect tijdens een sollicitatiegesprek.

Lees meer
konvert blog knelpuntberoep

Deze vijf jobs zijn niet zo saai als je denkt!

Sommige jobs hebben nou eenmaal niet de beste reputatie. Ze zijn saai, dagen je niet uit of zijn vooral heel eentonig. Wist je dat die reputatie lang niet altijd klopt? Er zijn een aantal jobs die veel leuker zijn dan je denkt!

Lees meer
konvert blog water drinken

Water op kantoor: één op de drie werknemers drinkt te weinig

Om alles uit een werkdag te kunnen halen, is het belangrijk dat werknemers zo gezond mogelijk op kantoor zitten. Dat is helaas niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst één op de drie werknemers te weinig water drinkt op het werk.

Lees meer
konvert blog fruit eten op kantoor

Waarom fruit eten op het werk belangrijk is

We weten allemaal wel dat het goed is om iedere dag minstens één portie fruit te eten. Daarom kiezen veel werknemers ervoor om zelf een lekkere appel of banaan mee te nemen naar het werk. Zo kunnen ze genieten van een gezonde snack tijdens de pauze.

Lees meer