Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

De juiste outfit voor een sollicitatie

Solliciteren
Kleren maken de man (of vrouw), dus het is belangrijk om die perfecte sollicitatieoutfit samen te stellen. Zo maak je namelijk de beste eerste indruk. Met kleding laat je zien wat je persoonlijkheid is, maar kan je ook een bepaalde autoriteit uitstralen. Vind je het lastig om een outfit uit te zoeken voor je sollicitatie? Wij geven je een aantal tips om het makkelijker te maken.

De bedrijfscultuur
 
Wil je één essentiële tip waarmee je altijd de juiste kleding voor een sollicitatiegesprek vindt? Let op de bedrijfscultuur. Dit zijn de normen en waarden die bij jouw potentiële werkgever gelden. Dit heeft invloed op de manier waarop je met collega's omgaat, maar bepaalt ook welke kleding er gedragen wordt. Sommige bedrijven hebben een erg zakelijke cultuur waar maatpakken een must zijn. Andere werkgevers vinden het juist belangrijk dat je je business casual kleedt. Doe onderzoek en pas je kledingkeuze aan de bedrijfscultuur aan. Zo kom je tijdens ieder sollicitatiegesprek goed voor de dag!
 

Lees zeker ookStijlvol solliciteren doe je zo

 

Een persoonlijke touch
 
Het is belangrijk om je aan te passen aan het bedrijf waar je solliciteert, maar verlies je eigen stijl niet uit het oog. Het is ontzettend belangrijk dat je iets draagt waarin je je comfortabel voelt. Maak dus een mooie combinatie tussen jouw persoonlijke stijl en de stijl van het bedrijf. Zo kan je meteen je persoonlijkheid laten zien tijdens het gesprek. Dat is belangrijk, want tijdens een sollicitatie wil de ander je leren kennen. Trek dus iets aan dat echt bij je past en dat je ook op de werkvloer zou dragen.
 
De belangrijkste don'ts
 
Je kunt alle kanten op met je sollicitatiekleding, maar er zijn een paar belangrijke don'ts om rekening mee te houden. Dit zijn veelgemaakte fouten waarmee je de verkeerde indruk wekt. Kleed je bijvoorbeeld niet te casual. Laat je potentiële werkgever zien dat je het werk serieus neemt en laat die baggy hoodie achterwege. Dat betekent niet dat je je ontzettend stijfjes moet kleden. Een maatpak is goed voor sommige jobs, maar als bouwvakker wek je de verkeerde indruk. Kleed je ook niet te sexy, want je wilt aangenomen worden voor je kwaliteiten! T-shirts met politieke statements kan je ook het beste achterwege laten.
 
Last-minute twijfels?
 
De grootste twijfels komen meestal pas op het laatste moment. Sta je op het punt om de deur uit te gaan en twijfel je nog steeds? Ga dan altijd voor de outfit die er het chicst uitziet. Je bent namelijk liever overdressed dan underdressed. Als je echt twijfelt kan je altijd nog de hulp inschakelen van een eerlijke buitenstaander. Schakel dus je partner, vrienden of familie in!

Digitalisering: een vooruitgang voor uitzendkracht en uitzendconsulent

Philippe De Backer, federaal minister van Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post, bracht een bezoek aan de Konvert-collega's van Konvert Antwerpen. Een hele eer!

Lees meer
konvert linkshandigen zijkant

Ben jij linkshandig? Dan kun je makkelijk geld verdienen!

Als jij iemand bent die linkshandig is, dan weet je dat jij misschien wel een streepje voor hebt op mensen die rechtshandig zijn. Zo worden linkshandigen vaak gezien als meer creatief, maar zijn mensen die alles met links doen vaak ook beter in wiskunde en ruimtelijk inzicht.

Lees meer

Zoute Grand Prix®

Vorig weekend was Knokke de place-to-be voor de autoliefhebber

Lees meer

Konvert-rallypiloot vol vertrouwen naar de Omloop van Vlaanderen!

In de Omloop van Vlaanderen komt voor de derde keer dit jaar de blauwe Konvert Ford Fiesta aan de start.

Lees meer