Nieuwsbericht

konvert-blog-todo

De balans tussen werk en privé: hoe doe je dat?

11-12-2018

Een work/life balans: we willen het allemaal, maar hoe bereik je het? Het liefste willen we lekker werken, tijd doorbrengen met onze vrienden, aandacht hebben voor ons gezin en ook nog eens ons huishouden runnen. Wil jij je balans terugvinden? Volg dan deze zeven tips. 

1. Ga offline
 
De hele dag lang word je bestookt met e-mails en Whatsapp berichtjes. De online wereld neemt het werkleven over. Dat is handig, maar het kan ook een valkuil zijn. Het is namelijk super makkelijk om 's avonds nog even wat werk vanuit huis te doen, maar dan ontneem je jezelf de rust die je nodig hebt. Leg je telefoon daarom weg na een lange werkdag. Alle inkomende mailtjes kunnen wel tot morgen wachten. 
 
2. Let it go
 
Vind je het ook zo moeilijk om je perfectionisme los te laten? Veel werkenden volwassenen hebben daar last van. Het is alleen niet haalbaar om echt alles perfect te doen. Naast je werkleven heb je ook een gezin, een huishouden, vrienden, hobby's en een lichaam om voor te zorgen. Maak het jezelf niet te moeilijk en accepteer dat niet alles perfect hoeft te zijn.

3. Bepaal je focus
 
Je moet elke dag veel ballen in de lucht houden, maar we zijn niet allemaal even goed in jongleren. Zorg er daarom voor dat je weet waar je focus ligt. Vind je het belangrijk om aan je carrière te werken, of gaat je gezin altijd voor? Door je focus te bepalen kan jij je leven inrichten op een manier die bij jou past.
 
4. Blijf in beweging
 
Tijdens een drukke werkweek vergeet je misschien om regelmatig te bewegen. Dat is zonde, want er is niets zo goed voor je humeur als een korte wandeling of fietstocht. Kom tijdens je lunch in beweging en geef jezelf de rust die je nodig hebt.
 
5. Schakel een coach in
 
Blijf je het moeilijk vinden om een goede balans te creëren? Dan kan je altijd nog een professional inschakelen. Ervaren loopbaancoaches kunnen je gerichte opdrachten geven om jouw leven meer in balans te krijgen.
 
6. Orden je gedachten
 
Vaak zijn het vooral onze gedachten die ons zo vermoeid maken. Zorg er daarom voor dat je je hoofd goed leegmaakt. Begin je werkdag met een duidelijk to-do lijstje en laat je werk los wanneer je klaar bent.
 
7. Een nieuw werkschema?
 
In steeds meer landen wordt een dertigurenweek ingevoerd. Dit zou de productiviteit bevorderen en voorkomt burn-outs. Minder werken is dus een goede manier om de balans tussen werk en privé op orde te krijgen.
konvert-blog-maak-een-todo
konvert blog water drinken

Water op kantoor: één op de drie werknemers drinkt te weinig

Om alles uit een werkdag te kunnen halen, is het belangrijk dat werknemers zo gezond mogelijk op kantoor zitten. Dat is helaas niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst één op de drie werknemers te weinig water drinkt op het werk.

Lees meer
konvert blog fruit eten op kantoor

Waarom fruit eten op het werk belangrijk is

We weten allemaal wel dat het goed is om iedere dag minstens één portie fruit te eten. Daarom kiezen veel werknemers ervoor om zelf een lekkere appel of banaan mee te nemen naar het werk. Zo kunnen ze genieten van een gezonde snack tijdens de pauze.

Lees meer
konvert blog zingen op het werk

Vijf redenen waarom zingen op het werk goed voor je is

Kan jij ook zo genieten van een lekkere meezingsessie met je favoriete muziek? Dan heb je geluk, want uit onderzoek blijkt dat het alleen maar goed is om te zingen op je werk. Ben je benieuwd waarom? Hier zijn vijf redenen.

Lees meer
konvert blog sollicitatie-outfit

De juiste outfit voor een sollicitatie

Kleren maken de man (of vrouw), dus het is belangrijk om die perfecte sollicitatieoutfit samen te stellen. Zo maak je namelijk de beste eerste indruk. Met kleding laat je zien wat je persoonlijkheid is, maar kan je ook een bepaalde autoriteit uitstralen...

Lees meer