Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Interim? Gewoon doen!

Jobs

Uitzendwerk, ofwel werken als interim, is tijdelijk en heeft te vaak een negatieve bijklank. Toch staan interimjobs goed op je cv, zijn ze een mogelijke opstap naar vast werk, een springplank voor starters en matchen ze perfect bij een flexibele levensstijl.

Konvert Interim Menen

1. Interim als springplank voor starters

Afgestudeerd en nog geen werkervaring? Via een interimjob kan je proeven van een bepaalde sector en ervaring opdoen. Het opent deuren, en staat beter op je cv dan een lange periode thuiszitten.

2. Opstap naar vast

Krijg je maar geen vaste job te pakken? Zit je tussen jobs of wil je een andere richting uit? Uitzendwerk kan een opstap zijn naar een vast contract (in een andere sector) en het zorgt ervoor dat je ondertussen ook nog de lening en facturen kan betalen.

Je bent je eigen baas en die vrijheid is voor velen belangrijker dan een vast contract

3. Een flexibele werksituatie als interim

Krijg je het benauwd bij de gedachte dat je jaren voor dezelfde werkgever zou moeten werken? Ben je bang om vast te roesten achter je bureau? Interimjobs maken het makkelijker om te jobhoppen. Voltijds? Deeltijds? Alleen in het weekend? Je kiest zelf wanneer en hoeveel je werkt. Je bent je eigen baas en die vrijheid is voor velen belangrijker dan de zekerheid van een vast contract.

Een uitzendkracht geniet hetzelfde sociale statuut en dezelfde sociale voordelen als vaste werknemers.

4. Interimwerk heeft waaier aan sociale voordelen

Een uitzendkracht geniet hetzelfde sociale statuut en dezelfde sociale voordelen als vaste werknemers. Ook als interimkracht heb je recht op maaltijd- of ecocheques, vakantiegeld, pensioen en kinderbijslag. Je gewerkte dagen als interim tellen net zo goed mee voor je pensioen als andere gewerkte dagen. Het grote verschil met een vast contract? De arbeidsovereenkomst voor interimwerk geldt voor bepaalde duur.

Konvert Interim Menen - Voorkant

5. Interim biedt garantie op werk

Interimjobs passen perfect bij de tijdsgeest, waarbij meer werknemers op zoek gaan naar geluk op de werkvloer en een gezonde work-life balance. Meer dan ooit hebben bedrijven oog voor een flexibele aanwervingsstrategie. De vraag naar uitzendarbeid is dan ook hoog.

Zijn er dan geen nadelen aan een interimjob?

Toch wel. Als werknemer ben je kwetsbaar.

  • Interimcontracten zijn van korte duur en word je tijdens die korte periode (plots) ontslagen, dan is de opzegtermijn heel kort.
  • Om recht te hebben op een eindejaarspremie moet je als uitzendkracht minstens 65 dagen hebben gewerkt tijdens de referteperiode (1 juli - 30 juni).
  • Anciënniteit die je verworven hebt met je interimcontracten wordt niet altijd automatisch meegenomen indien je een vast contract aangeboden wordt.

Overtuigd van de voordelen van interimwerk? Solliciteer dan snel voor een van onze vacatures.

Konvert trotse partner van Club Brugge!

Konvert is trots om zich vanaf nu een officiële partner te noemen van Belgisch kampioen van 2020, Club Brugge!

Lees meer

Geneutraliseerde studentenuren: werk dit jaar extra veel als jobstudent!

Geen zin om in je kot te blijven deze zomer? Nood aan een extra centra? Geen probleem! Als jobstudent worden je gewerkte uren tussen 1 april en 30 juni dit jaar niet meegerekend, en kan je meer dan 475 uren werken.

Lees meer

Hoe ben je meer op je gemak tijdens een jobinterview?

Met onze 4 tips ga je zelfzeker en voorbereid naar je volgende sollicitatiegesprek. Meer weten? Lees snel verder voor meer informatie!

Lees meer

Top 3 meest gemaakte fouten in een cv

Een goeie eerste indruk is alles wanneer je solliciteert. En daar helpt je cv uiteraard een handje bij. Vermijd alvast deze drie fouten in je cv. Zo maak je meer kans op die eerste uitnodiging.

Lees meer