Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Interim? Gewoon doen!

Jobs

Uitzendwerk, ofwel werken als interim, is tijdelijk en heeft te vaak een negatieve bijklank. Toch staan interimjobs goed op je cv, zijn ze een mogelijke opstap naar vast werk, een springplank voor starters en matchen ze perfect bij een flexibele levensstijl.

Konvert Interim Menen

1. Interim als springplank voor starters

Afgestudeerd en nog geen werkervaring? Via een interimjob kan je proeven van een bepaalde sector en ervaring opdoen. Het opent deuren, en staat beter op je cv dan een lange periode thuiszitten.

2. Opstap naar vast

Krijg je maar geen vaste job te pakken? Zit je tussen jobs of wil je een andere richting uit? Uitzendwerk kan een opstap zijn naar een vast contract (in een andere sector) en het zorgt ervoor dat je ondertussen ook nog de lening en facturen kan betalen.

Je bent je eigen baas en die vrijheid is voor velen belangrijker dan een vast contract

3. Een flexibele werksituatie als interim

Krijg je het benauwd bij de gedachte dat je jaren voor dezelfde werkgever zou moeten werken? Ben je bang om vast te roesten achter je bureau? Interimjobs maken het makkelijker om te jobhoppen. Voltijds? Deeltijds? Alleen in het weekend? Je kiest zelf wanneer en hoeveel je werkt. Je bent je eigen baas en die vrijheid is voor velen belangrijker dan de zekerheid van een vast contract.

Een uitzendkracht geniet hetzelfde sociale statuut en dezelfde sociale voordelen als vaste werknemers.

4. Interimwerk heeft waaier aan sociale voordelen

Een uitzendkracht geniet hetzelfde sociale statuut en dezelfde sociale voordelen als vaste werknemers. Ook als interimkracht heb je recht op maaltijd- of ecocheques, vakantiegeld, pensioen en kinderbijslag. Je gewerkte dagen als interim tellen net zo goed mee voor je pensioen als andere gewerkte dagen. Het grote verschil met een vast contract? De arbeidsovereenkomst voor interimwerk geldt voor bepaalde duur.

Konvert Interim Menen - Voorkant

5. Interim biedt garantie op werk

Interimjobs passen perfect bij de tijdsgeest, waarbij meer werknemers op zoek gaan naar geluk op de werkvloer en een gezonde work-life balance. Meer dan ooit hebben bedrijven oog voor een flexibele aanwervingsstrategie. De vraag naar uitzendarbeid is dan ook hoog.

Zijn er dan geen nadelen aan een interimjob?

Toch wel. Als werknemer ben je kwetsbaar.

  • Interimcontracten zijn van korte duur en word je tijdens die korte periode (plots) ontslagen, dan is de opzegtermijn heel kort.
  • Om recht te hebben op een eindejaarspremie moet je als uitzendkracht minstens 65 dagen hebben gewerkt tijdens de referteperiode (1 juli - 30 juni).
  • Anciënniteit die je verworven hebt met je interimcontracten wordt niet altijd automatisch meegenomen indien je een vast contract aangeboden wordt.

Overtuigd van de voordelen van interimwerk? Solliciteer dan snel voor een van onze vacatures.

5 lastige strikvragen van recruiters

Strikvragenn in een sollicitatiegesprek. Ze zijn er sowieso en vaak besef je het niet eens. Met deze inkijk laten we je even stilstaan bij het waarom van die vragen.

Lees meer

Hoe maak je een goede indruk tijdens je jobinterview?

Gezonde stress helpt je vooruit, knikkende knieën onderdruk je maar beter eventjes. Met deze tips blijf je rust én maak je een goede beurt.

Lees meer

Een recept voor een sterk online profiel

Facebook, Twitter en vooral LinkedIn behoren tegenwoordig tot het favoriete zoekterrein van recruiters. Als je dus op zoek bent naar een job of je bent toe aan een nieuwe uitdaging, een van de eerste dingen die je moet doen, is op een slimme manier aan je online profiel werken. Dat begint met een professionele foto, geen vakantiekiekje. Profielen met foto hebben 7 keer meer kans om bekeken te worden. Daar kan je al eens wat moeite voor doen. Say cheeeese!

Lees meer

Zo bereik je je professionele doelen in 2021

Bereik een nieuwe stap in je carrière met onze 3 tips. Bruikbare en handige tips zodat je het rampjaar 2020 voorgoed achter je kan laten.

Lees meer