Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Interim? Gewoon doen!

Jobs

Uitzendwerk, ofwel werken als interim, is tijdelijk en heeft te vaak een negatieve bijklank. Toch staan interimjobs goed op je cv, zijn ze een mogelijke opstap naar vast werk, een springplank voor starters en matchen ze perfect bij een flexibele levensstijl.

Konvert Interim Menen

1. Interim als springplank voor starters

Afgestudeerd en nog geen werkervaring? Via een interimjob kan je proeven van een bepaalde sector en ervaring opdoen. Het opent deuren, en staat beter op je cv dan een lange periode thuiszitten.

2. Opstap naar vast

Krijg je maar geen vaste job te pakken? Zit je tussen jobs of wil je een andere richting uit? Uitzendwerk kan een opstap zijn naar een vast contract (in een andere sector) en het zorgt ervoor dat je ondertussen ook nog de lening en facturen kan betalen.

Je bent je eigen baas en die vrijheid is voor velen belangrijker dan een vast contract

3. Een flexibele werksituatie als interim

Krijg je het benauwd bij de gedachte dat je jaren voor dezelfde werkgever zou moeten werken? Ben je bang om vast te roesten achter je bureau? Interimjobs maken het makkelijker om te jobhoppen. Voltijds? Deeltijds? Alleen in het weekend? Je kiest zelf wanneer en hoeveel je werkt. Je bent je eigen baas en die vrijheid is voor velen belangrijker dan de zekerheid van een vast contract.

Een uitzendkracht geniet hetzelfde sociale statuut en dezelfde sociale voordelen als vaste werknemers.

4. Interimwerk heeft waaier aan sociale voordelen

Een uitzendkracht geniet hetzelfde sociale statuut en dezelfde sociale voordelen als vaste werknemers. Ook als interimkracht heb je recht op maaltijd- of ecocheques, vakantiegeld, pensioen en kinderbijslag. Je gewerkte dagen als interim tellen net zo goed mee voor je pensioen als andere gewerkte dagen. Het grote verschil met een vast contract? De arbeidsovereenkomst voor interimwerk geldt voor bepaalde duur.

Konvert Interim Menen - Voorkant

5. Interim biedt garantie op werk

Interimjobs passen perfect bij de tijdsgeest, waarbij meer werknemers op zoek gaan naar geluk op de werkvloer en een gezonde work-life balance. Meer dan ooit hebben bedrijven oog voor een flexibele aanwervingsstrategie. De vraag naar uitzendarbeid is dan ook hoog.

Zijn er dan geen nadelen aan een interimjob?

Toch wel. Als werknemer ben je kwetsbaar.

  • Interimcontracten zijn van korte duur en word je tijdens die korte periode (plots) ontslagen, dan is de opzegtermijn heel kort.
  • Om recht te hebben op een eindejaarspremie moet je als uitzendkracht minstens 65 dagen hebben gewerkt tijdens de referteperiode (1 juli - 30 juni).
  • Anciënniteit die je verworven hebt met je interimcontracten wordt niet altijd automatisch meegenomen indien je een vast contract aangeboden wordt.

Overtuigd van de voordelen van interimwerk? Solliciteer dan snel voor een van onze vacatures.

Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur?test?

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Werfleider: alles wat je moet weten over de job

Als werfleider werken, is het iets voor jou? Ontdek welke (soft) skills je nodig hebt voor een job als werfleider en wat je kunt verdienen.

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer