Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

Efficiënt thuiswerken? Volg deze vijf tips

Jobs

Het is natuurlijk een grote luxe wanneer je af en toe een dag thuis mag werken. Sommige mensen merken alleen dat ze snel worden afgeleid of op deze dagen minder gemotiveerd zijn om te werken. Met deze vijf tips haal jij altijd het meest uit je thuiswerkdag.

in pyjama in de zetel werken? - Konvert
Het is beter om je gewone kantoorkledij aan te trekken als je thuis werkt

1 // Kleed je netjes aan

Het is natuurlijk verleidelijk om de hele dag in je pyjama door te brengen wanneer je thuiswerkt. Geen enkele collega zal je zien en jij zit lekker comfortabel achter je bureau. Toch is het beter om je ook op deze dagen gewoon netjes aan te kleden. Je bent namelijk veel productiever wanneer je gewoon je kantoorkledij draagt. Pyjama's en joggers associeer je automatisch met ontspanning en vrije tijd, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

2 // Houd je werkplek netjes

Het risico van thuiswerken is dat je de hele dag in een rommelig huis zit. Hier zijn namelijk geen schoonmakers die elke dag het kantoor netjes maken. Het is wel belangrijk om een nette werkplek te hebben, aangezien dit je productiviteit bevordert. Er zijn minder afleidingen en het is makkelijker om gefocust te blijven op belangrijke taken. Maak dus altijd je werkplek schoon en haal alles weg wat niks met je werk te maken heeft.

Nog meer tips nodig? Zo richt je je kantoor zo gezond mogelijk in

3 // Maak afspraken met jezelf

Het is erg makkelijk om afgeleid te raken wanner je thuiswerkt. Misschien zijn er huishoudelijk klusjes die je moet doen of vragen je gezinsleden om aandacht. Maak daarom altijd afspraken met jezelf. Bepaal wat je op een dag wilt doen, maak een schema en ga ondertussen geen andere zaken doen. Sluit bovendien de deur van je werkruimte wanneer je aan het werk bent. Zo verklein je de kans dat je gestoord wordt door anderen.

kinderen storen bij thuiswerk - Konvert
Als je werkruimte niet afgesloten is, word je vaker gestoord door anderen

4 // Maak een planning

Verschillende zaken lopen makkelijk in elkaar over wanneer je thuis aan het werk bent. Zorg er daarom voor dat je een goede planning maakt voor je dag. Begin stipt op tijd en neem af en toe pauze. Ga niet op rare tijdstippen even een uurtje televisie kijken, want dat doe je ook niet op kantoor. Des te concreter je planning is, des te makkelijker het is om werk en privé gescheiden te houden.

Des te concreter je planning is, des te makkelijker het is om werk en privé gescheiden te houden.

5 // Zorg voor een stoproutine

Mensen die vaak thuiswerken herkennen het misschien wel: je gaat zo op in je werk dat je veel langer achter je computer zit dan gepland. Vooral bij thuiswerken is het moeilijk om je werk neer te leggen. Zorg goed voor jezelf en stop elke dag op tijd met je werk. Dit doe je met behulp van een stoproutine: een vast ritueel waarmee je de werkdag afsluit.

Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur?test?

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Werfleider: alles wat je moet weten over de job

Als werfleider werken, is het iets voor jou? Ontdek welke (soft) skills je nodig hebt voor een job als werfleider en wat je kunt verdienen.

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer