Nieuwsbericht

konvert-blog-todo

De balans tussen werk en privé: hoe doe je dat?

11-12-2018

Een work/life balans: we willen het allemaal, maar hoe bereik je het? Het liefste willen we lekker werken, tijd doorbrengen met onze vrienden, aandacht hebben voor ons gezin en ook nog eens ons huishouden runnen. Wil jij je balans terugvinden? Volg dan deze zeven tips. 

1. Ga offline
 
De hele dag lang word je bestookt met e-mails en Whatsapp berichtjes. De online wereld neemt het werkleven over. Dat is handig, maar het kan ook een valkuil zijn. Het is namelijk super makkelijk om 's avonds nog even wat werk vanuit huis te doen, maar dan ontneem je jezelf de rust die je nodig hebt. Leg je telefoon daarom weg na een lange werkdag. Alle inkomende mailtjes kunnen wel tot morgen wachten. 
 
2. Let it go
 
Vind je het ook zo moeilijk om je perfectionisme los te laten? Veel werkenden volwassenen hebben daar last van. Het is alleen niet haalbaar om echt alles perfect te doen. Naast je werkleven heb je ook een gezin, een huishouden, vrienden, hobby's en een lichaam om voor te zorgen. Maak het jezelf niet te moeilijk en accepteer dat niet alles perfect hoeft te zijn.

3. Bepaal je focus
 
Je moet elke dag veel ballen in de lucht houden, maar we zijn niet allemaal even goed in jongleren. Zorg er daarom voor dat je weet waar je focus ligt. Vind je het belangrijk om aan je carrière te werken, of gaat je gezin altijd voor? Door je focus te bepalen kan jij je leven inrichten op een manier die bij jou past.
 
4. Blijf in beweging
 
Tijdens een drukke werkweek vergeet je misschien om regelmatig te bewegen. Dat is zonde, want er is niets zo goed voor je humeur als een korte wandeling of fietstocht. Kom tijdens je lunch in beweging en geef jezelf de rust die je nodig hebt.
 
5. Schakel een coach in
 
Blijf je het moeilijk vinden om een goede balans te creëren? Dan kan je altijd nog een professional inschakelen. Ervaren loopbaancoaches kunnen je gerichte opdrachten geven om jouw leven meer in balans te krijgen.
 
6. Orden je gedachten
 
Vaak zijn het vooral onze gedachten die ons zo vermoeid maken. Zorg er daarom voor dat je je hoofd goed leegmaakt. Begin je werkdag met een duidelijk to-do lijstje en laat je werk los wanneer je klaar bent.
 
7. Een nieuw werkschema?
 
In steeds meer landen wordt een dertigurenweek ingevoerd. Dit zou de productiviteit bevorderen en voorkomt burn-outs. Minder werken is dus een goede manier om de balans tussen werk en privé op orde te krijgen.
konvert-blog-maak-een-todo
konvert-blog-solliciteren

Is de tijd van het klassieke sollicitatiegesprek voorbij?

Tijdens een sollicitatiegesprek wil een werkgever je beter leren kennen, maar lukt dat wel? Veel mensen weten precies wat ze moeten zeggen tijdens deze gesprekken. Ze hebben mooie antwoorden klaar, kunnen interessante anekdotes ...

Lees meer
konvert-blog-koud

Werk je in de kou? Zo houd je het vol

De winter is een bittere tijd voor veel harde werkers. Bouwvakkers, tuiniers en wegenmakers werken dag in, dag uit in de kou. Ook werknemers in een koude supermarkt of koelcel moeten het iedere dag weer ontgelden. Jammer, ...

Lees meer
konvert-blog-moe

Heb jij meer nachtrust nodig? Volg dan deze tip

We hebben allemaal behoefte aan genoeg slaap. Zo kunnen we weer opladen na een drukke dag en hebben we genoeg energie voor ons werk, onze vrienden en onze hobby's. Helaas lukt het lang niet altijd om van deze welverdiende rust te genieten.

Lees meer
konvert-blog-maak-een-todo

De balans tussen werk en privé: hoe doe je dat?

Een work/life balans: we willen het allemaal, maar hoe bereik je het? Het liefste willen we lekker werken, tijd doorbrengen met onze vrienden, aandacht hebben voor ons gezin en ook nog eens ons huishouden runnen. Wil jij je balans terugvinden? Volg dan deze zeven tips.

Lees meer