Nieuwsbericht

Terug naar nieuws

De balans tussen werk en privé: hoe doe je dat?

Werk / Privé
Een work/life balans: we willen het allemaal, maar hoe bereik je het? Het liefste willen we lekker werken, tijd doorbrengen met onze vrienden, aandacht hebben voor ons gezin en ook nog eens ons huishouden runnen. Wil jij je balans terugvinden? Volg dan deze zeven tips. 

1. Ga offline
 
De hele dag lang word je bestookt met e-mails en Whatsapp berichtjes. De online wereld neemt het werkleven over. Dat is handig, maar het kan ook een valkuil zijn. Het is namelijk super makkelijk om 's avonds nog even wat werk vanuit huis te doen, maar dan ontneem je jezelf de rust die je nodig hebt. Leg je telefoon daarom weg na een lange werkdag. Alle inkomende mailtjes kunnen wel tot morgen wachten. 
 
2. Let it go
 
Vind je het ook zo moeilijk om je perfectionisme los te laten? Veel werkenden volwassenen hebben daar last van. Het is alleen niet haalbaar om echt alles perfect te doen. Naast je werkleven heb je ook een gezin, een huishouden, vrienden, hobby's en een lichaam om voor te zorgen. Maak het jezelf niet te moeilijk en accepteer dat niet alles perfect hoeft te zijn.

3. Bepaal je focus
 
Je moet elke dag veel ballen in de lucht houden, maar we zijn niet allemaal even goed in jongleren. Zorg er daarom voor dat je weet waar je focus ligt. Vind je het belangrijk om aan je carrière te werken, of gaat je gezin altijd voor? Door je focus te bepalen kan jij je leven inrichten op een manier die bij jou past.
 
4. Blijf in beweging
 
Tijdens een drukke werkweek vergeet je misschien om regelmatig te bewegen. Dat is zonde, want er is niets zo goed voor je humeur als een korte wandeling of fietstocht. Kom tijdens je lunch in beweging en geef jezelf de rust die je nodig hebt.

 

Heb je een zittende job? Dan nog kun je bewegen op het werk dankzij onze elf tips om minder te zitten op het werk

 
5. Schakel een coach in
 
Blijf je het moeilijk vinden om een goede balans te creëren? Dan kan je altijd nog een professional inschakelen. Ervaren loopbaancoaches kunnen je gerichte opdrachten geven om jouw leven meer in balans te krijgen.
 
6. Orden je gedachten
 
Vaak zijn het vooral onze gedachten die ons zo vermoeid maken. Zorg er daarom voor dat je je hoofd goed leegmaakt. Begin je werkdag met een duidelijk to-do lijstje en laat je werk los wanneer je klaar bent.

 

Beetje uitgeblust en energieloos? Met deze tips blijf je productief

 
7. Een nieuw werkschema?
 
In steeds meer landen wordt een dertigurenweek ingevoerd. Dit zou de productiviteit bevorderen en voorkomt burn-outs. Minder werken is dus een goede manier om de balans tussen werk en privé op orde te krijgen.

 

Je kunt ook deeltijds werken om je balans tussen werk en privé op peil te houden.

Gratis opleiding verzekert aantrekkelijk werk als isolateur

Een job vinden kan iedereen, maar de juiste job vinden, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Als je al ervaring hebt, blijf je veelal hangen in de sector waarin je al eerder actief was. Heb je geen ervaring en wil je snel aan de slag in je eerste job, dan kan een opleiding soelaas brengen. Helaas is een bijscholing niet altijd een garantie op succes. Volg je een VDAB-opleiding bij CGK Group tot isolateur, dan stijgt de kans op een nieuwe carrière met 100%.

Lees meer

Wat wil je weten over een projectleider?

Een projectleider neemt veel hooi op zijn vork, nog net ietsje meer dan een werfleider. Alles wat je moet weten over deze job vind je terug in dit blogbericht!

Lees meer

Wat wil je weten over metsers?

Werken als metser: wat moet je kunnen en wat levert het op? Vind hier een uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

Lees meer

Je carrière kan een fout gebruiken

Bedrijven zijn op zoek naar gemotiveerde werknemers die er vol voor willen gaan. En wie veel hooi op zijn vork neemt, zal vroeg of laat wel eens in de fout gaan, dat weet jouw leidinggevende ook. Vallen en opstaan, zo ziet elk groeiproces eruit. Het komt er alleen op aan daarbij je nek niet te breken…

Lees meer