TEAMLEADER INBOUND (M/V)

LOCATION Region Waasland
CATEGORY Customer Service
SECTOR Consultancy
CONTRACT Temporary with a chance of permanent employment
REFERENCE 7/508/201807424

PROFILE

Voor een contactcenter gelegen in Berchem zijn wij op zoek naar een teamleader inbound. Je zal een team leiden naar de vooropgestelde normen, maar met ruimte genoeg om je eigen stempel te drukken. •Een team leiden waarbij de beleidslijnen door de leiding worden vastgelegd (strategie, doelstellingen, normen, missie, ...). •Je leidt jouw team zowel taak- als mensgericht. •Je staat in voor de coaching, ontwikkeling en ondersteuning van een team van medewerkers op een open en interactieve manier. Hier haal je het meeste energie uit. •Je bewaakt de resultaten van het team en zorgt dat deze op de juiste manier bijdragen aan de doelstellingen van het bedrijf. •De teammanager wordt in het volledige proces van people management betrokken, van rekrutering en aanwerving tot opleiding en opvolging. •Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent kritisch als het gaat om dienstverlening/processen/kwaliteit, altijd op zoek naar verbeteringen en draagt hierin actief bij. •Je bent samen met je collega teammanager het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. •Je werkt ook actief mee aan de realisatie van overkoepelende doelen op entiteitniveau, niet alleen door het functioneren op de werkvloer, maar ook door te participeren aan denkoefeningen, voorstellen ter verbetering te formuleren, een actieve signaalfunctie uitoefenen, enz. Kan je jezelf in bovenstaande functie vinden? Aarzel dan niet om je CV door te sturen naar Beveren@konvert.be !

REQUIRED QUALIFICATIONS

•Je hebt een Bachelor diploma of gelijkaardig door ervaring. •Ervaring als teammanager/leidinggevende in een contactcenter is een pluspunt. •Je hebt ervaring met het opvolgen van projecten. •Je hebt leidinggevende capaciteiten; je werkt graag met mensen en je kan je stijl flexibel aanpassen aan de situatie en aan de medewerker. •Communicatie vaardigheden zijn een must, waardoor je op een opbouwende manier je teamleden te woord kan staan en motiveren. •Je bent analytisch ingesteld waardoor je in staat bent om onderbouwende standpunten in te nemen. •Je beschikt over een ruime PC kennis (algemeen), je werkt vlot in MS-Office en je hebt gedegen ervaring met het internetgebeuren. Je bent op de hoogte van de nieuwste technologische evoluties. •Je bent stressbestendig (je blijft gestructureerd en proactief werken, ook in moeilijke omstandigheden), deadlines schrikken je niet af. •Je oefent een signaalfunctie uit t.o.v. de leiding. •Je bent leergierig (zowel wat betreft producttechnische kennis, als wat betreft leidinggevende vaardigheden). •Je bent bij voorkeur tweetalig (Nederlands-Frans) en beschikt over schriftelijke vaardigheden.

JOBRELATED COMPETENCES

- Contact opnemen met klanten en potentiële klanten De producten en diensten van de onderneming voorstellen (nieuwe producten, bijkomende verkoop, ...)

- De activiteiten van een team coördineren

- De activiteiten en het administratieve beheer van het personeel opvolgen en controleren

- De beschikbaarheid van het product, de dienst controleren De gegevens van de bestelling, de reservatie, ... invoeren

- De competentieontwikkeling van het personeel opvolgen en organiseren (continue opleiding, jaarlijks actualiseren, ...)

- De gegevens over de activiteiten van de dienst of de organisatie opvolgen en analyseren Een vooruitgangstraject voorstellen

- De klant informeren over de kenmerken van de producten De klant adviseren bij zijn keuze

- De klant oriënteren en zijn oproep naar de gepaste gesprekspartner doorschakelen (technicus, verkoper, klantverantwoordelijke, ...)

- Digitale opvolgingsdocumenten van de oproep invullen

- De kwaliteit van het gesprek of de argumentatie van televerkopers, teleoperators controleren Verbeteringen voorstellen (opleiding, mentoraat, ...)

- Het doel van de oproep kenbaar maken of identificeren (bestelling, verkoop, informatie, reclame, bijstand, ...)

- Medewerkers opleiden in vaktechnieken

- Zich voorstellen aan de telefoon De identiteit en de gegevens van de gesprekspartner controleren (klantnummer, adres, ...)

OFFER

Je komt terecht in een groeiende en snel evoluerende organisatie. Een omgeving waar initiatief nemen sterk wordt geapprecieerd. Een groep met een toffe sfeer en oog voor persoonlijk welzijn. Marktconform loon met extralegale voordelen (mtc, fietsvergoeding, treinabonnement e.d).

Konvert Interim Beveren

Grote Markt 34
9120 Beveren-Waas
+32 (0)37 55 81 87

Confirm your registration through the mail you received.

Tell us more about yourself! Complete your MyKonvert profile before you can apply.

share this vacancy
download this vacancy
Most Recent vacancies

Administratief Medewerker Facturatie (m/v)

Region Eeklo - Zelzate

Tankcontainerhersteller (m/v)

Region Waasland

Afvul- en Verpakkingsoperator (m/v)

Region Waasland

Laborant (m/v)

Region Waasland

Verkoopsmedewerker beenhouwerij 24u of 29u/week (m/v)

Region Hasselt

Teamleader Outbound (m/v)

Region Antwerpen

Elektricien automatische regeling (m/v)

Region Waasland

Ervaren loodgieter/sanitair installateur (m/v)

Region Waasland

Laboranten functioneel labo (m/v)

Region Waasland

Technisch operator in 3 ploegen (m/v)

Region Doel