COMMERCIEEL MEDEWERKER (M/V)

LOCATION Region Hasselt
CATEGORY Customer Service
SECTOR Nutrition
CONTRACT Fixed
REFERENCE 6/801/201936135

PROFILE

Voor onze klant te Zonhoven zijn we op zoek naar een commercieel medewerker. Je registreert de klantenorders en zorgt voor de opvolging van de forecast voor de klanten. Je communiceert steeds de nodige informatie aan de klant met betrekking tot de levertijden, verbruik grondstoffen enzoverder. Je coördineert en volgt de transportorders op zodat deze op tijd bij de klant arriveren. Je biedt de nodige administratieve ondersteuning aan de klant om zo steeds de voorraad te kunnen waarborgen. Verder sta je in voor het afhandelen van de klachten en het bieden van ondersteuning aan de kwaliteitsafdeling zodat de producten voldoen aan de gevraagde eisen en voorwaarden. Tot slot voer je de nodige administratieve taken uit ter ondersteuning van de commerciële dienst. Ben jij een administratieve duizendpoot? En spreekt deze uitdaging jou aan? Aarzel dan niet en solliciteer nu!

REQUIRED QUALIFICATIONS

Een bachelor is in deze functie een vereiste, bij voorkeur in een administratieve richting. Je hebt minimum 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie en je kan vlot met de pc overweg. Tot slot beheers je het Nederlands, Frans en Engels zeer goed, dit zowel schriftelijk als mondeling.

JOBRELATED COMPETENCES

- Administratieve of commerciële activiteiten uitvoeren in een internationale context

- Bestellingen registreren Voorwaarden controleren (leveringstermijnen, verpakkingswijze, ...) De klant of de verkoper erover inlichten

- De betaling van bestellingen opvolgen (voorwaarden, facturatie, ...) of overmaken aan de betreffende dienst (boekhouding, juridische zaken, ...)

- De vraag van de klant technisch en commercieel onderzoeken (termijn van fabricatie, beschikbaarheid van producten, kost, ...)

- Klanten of leveranciers opvolgen Oplossingen voorstellen in geval van problemen (levering, garantie, reglement, ...)

- Kostenramingen opstellen Technische en commerciële gegevens overmaken aan klanten, verkopers, ... (planning, prijs, betaling, ...)

- Telefonische oproepen ontvangen Klanten informeren (opvolging van de bestelling, informatie, ...)

OFFER

Je zal terecht komen in een groeiende onderneming. Fulltime tewerkstelling in een job met veel uitdaging binnen een internationale omgeving. Je loon is afhankelijk van je kennis en ervaring.

Konvert Office Hasselt

Gulden Sporenplein 1
3500 Hasselt
+32 (0)11 32 58 29

Confirm your registration through the mail you received.

Tell us more about yourself! Complete your MyKonvert profile before you can apply.

share this vacancy
download this vacancy

New privacy policy


Before completing your file or submitting your application, we kindly ask you to accept our new Privacy Policy which enables us to better protect your data.

View our privacy policy