Vacancy

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER SALESAFDELING (M/V)

Region Waasland
Temporary with a chance of permanent employment
Reference: 7/508/202235234

Function

Voor een onderneming in Melsele, zijn we op zoek naar een administratief medewerker Sales

Functieomschrijving

Samen met je collega’s ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze klanten via telefoon en mail en sta je in voor het opstellen van offertes en verdere opvolging van offerteaanvragen.
Je bent de schakel tussen de sales afdeling en het laboratorium en zorgt ervoor dat alle goedgekeurde offertes naadloos worden omgezet in concrete werkopdrachten. Op basis van deze informatie weten onze laboranten perfect welke analyses er moeten worden uitgevoerd en wat de afgesproken deadline is.

Dankzij je luisterend oor en inlevingsvermogen ben je in staat om duurzame klantenrelaties op te bouwen. Door vlot in te spelen op hun vragen en behoeften, sta je garant voor een excellente ondersteuning van onze klanten.

Daarnaast ben je niet blind voor nieuwe opportuniteiten en bouw je actief mee aan de verdere uitbouw van onze laboratoriumdiensten.

Your profile

Functie-eisen

Je beschikt over een bachelor diploma in een wetenschappelijke of administratieve richting. Ervaring in een soortgelijke functie en/of kennis van voedingsproducten is uiteraard een pluspunt maar geen must.

Klantentevredenheid en optimale dienstverlening zijn voor jou geen loze begrippen. Je bent een ‘pleaser’ die voor zijn/haar klanten tot het uiterste gaat en voor elk probleem een werkbare oplossing vindt.

Je bent een dynamisch en commercieel ingesteld persoon die beschikt over de nodige flexibiliteit, zelfvertrouwen en uitermate sterke communicatievaardigheden.

Verantwoordelijkheid en klantgerichtheid zijn jouw belangrijkste troeven. Je stelt de juiste prioriteiten, werkt proactief en durft ook initiatief te nemen.

Naast een perfecte kennis van het Nederlands, spreek je ook een vlot mondje Engels. Kennis van het Frans is een pluspunt

 

What do we offer?

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing. Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief salaris en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Jobrelated competences

  • Brieven, tabellen, ... invoeren volgens instructies
  • Administratieve dossiers samenstellen Gegevens, de actualisatie van gegevens, terugzendingen of aanmaningen controleren
  • De voorraad opvolgen, tekorten vaststellen Bestellingen plaatsen
  • Documenten coderen, klasseren en archiveren
  • Briefwisseling registreren, sorteren, frankeren
  • Kopieerwerk verrichten
  • Personen onthalen en hun vraag identificeren
  • Telefonische oproepen aannemen Doorverbinden naar de gevraagde gesprekspartners Een boodschap noteren

Is this the right job for you? Don't miss this opportunity and apply today!

Contact

Konvert Interim Beveren

Grote Markt 34 - 9120 Beveren-Waas

+32 3 755 81 87

beveren.interim@konvert.be

Privacy policy


Before completing your file or submitting your application, we kindly ask you to accept our Privacy Policy which enables us to better protect your data.

View our privacy policy