CUSTOMER SERVICE MEDEWERKER BIJ EEN INTERNATIONALE SPELER (M/V)

LOCATION Region Waasland
CATEGORY Customer Service
SECTOR Distribution, logistics and transport
CONTRACT Temporary with a chance of permanent employment
REFERENCE 7/508/201935301

PROFILE

Voor een wereldspeler in de haven van Kallo zoeken we een Customer Service Representative of kortweg CSR (m/v). De CSR maakt deel uit van een team dat zich bezighoudt met de coördinatie van klantenorders en hieraan gerelateerde activiteiten. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor klanten m.b.t. facturen, orders, ontvangen documenten etc. Zij registreren, analyseren en coördineren klachten en verschaffen basisproductinformatie aan klanten. Daarbij komt het uitvoeren van alle andere mogelijke taken waarvoor overeenkomsten met de klanten bestaan.
Jouw takenpakket:
• Als CSR verzorg je de dienstverlening van één of meerdere klanten. Je staat tussen onze operations managers en commerciële managers. Dit houdt in dat je de opvolging doet van verschillende orders van de klanten, inplannen van operaties samen met de operations managers, beheren van de stock en rapporteren aan de klant. Klasseren en archiveren van dossiers plus het opmaken van correcte facturen aan de klant. Het uitvoeren van alle andere mogelijke taken waarvoor overeenkomsten met de klanten bestaan. Je werkt aan de voortdurende verbetering van de werkomgeving en werkmethodes en werkt in de lijn van het management en operations managers aan productiviteit en efficiëntie.
• Je denkt en handelt in functie van 100% klantentevredenheid, zowel intern als extern. Je hebt contact met zowat alle afdelingen en medewerkers die allen voor hetzelfde doel staan: consequent kwaliteit leveren in een redelijke tijd.
• Op vlak van systemen en concepten werk je actief en innovatief aan het creëren van meerwaarde inzake kwaliteit, doorlooptijdverkorting en kostenbeheersing, met andere woorden: je houdt het "lean".

REQUIRED QUALIFICATIONS

- goede talenkennis NL, ENG en FR
- organisatorisch
- ervaringskennis binnen het vakgebied logistiek/haven
- zelfstandig
- onderhandelingsvaardigheden
- mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
- teamgericht
- klantgericht

JOBRELATED COMPETENCES

- Bestellingen registreren Voorwaarden controleren (leveringstermijnen, verpakkingswijze, ...) De klant of de verkoper erover inlichten

- De vraag van de klant technisch en commercieel onderzoeken (termijn van fabricatie, beschikbaarheid van producten, kost, ...)

- Klanten of leveranciers opvolgen Oplossingen voorstellen in geval van problemen (levering, garantie, reglement, ...)

- De betaling van bestellingen opvolgen (voorwaarden, facturatie, ...) of overmaken aan de betreffende dienst (boekhouding, juridische zaken, ...)

- Kostenramingen opstellen Technische en commerciële gegevens overmaken aan klanten, verkopers, ... (planning, prijs, betaling, ...)

- Telefonische oproepen ontvangen Klanten informeren (opvolging van de bestelling, informatie, ...)

OFFER

Zeer dynamisch team in aangename werksfeer.
Na positieve interi

Konvert Interim Beveren

Grote Markt 34
9120 Beveren-Waas
+32 (0)3 755 81 87

Confirm your registration through the mail you received.

Tell us more about yourself! Complete your MyKonvert profile before you can apply.

share this vacancy
download this vacancy

New privacy policy


Before completing your file or submitting your application, we kindly ask you to accept our new Privacy Policy which enables us to better protect your data.

View our privacy policy