Vacancy

#K2E - KLANTENDIENSTMEDEWERKER TELENET NL/FR - THUISWERK MOGELIJK (M/V)

Region Gent
Fixed
12,00 euros per hour
Reference: 7/501/202246915

Function

Jij kiest de kant van de klant!
Konvert Gent zoekt administratief sterke call-agents om de vragen van businessklanten bij Telenet te beantwoorden.

Een klant wordt jouw klant. Want jij staat klaar om te helpen via verschillende kanalen. Klanten bellen, schrijven, sms’en, mailen & chatten met jou als ze hulp nodig hebben. En daar ben jij: een rustige rots in de branding, baken van kennis en vriendelijkheid. Soms bel je zelf ook op om verder op te volgen. Tot jouw klant een tevreden klant is. Dat doe je met handige tools en methodes die we voor jou helemaal op punt stelden.
 
Altijd boeiend, telkens verrassend en steeds boordevol fun - da's werken als advisor bij Call-IT!
 
#K2E

Your profile

Wat kan jij? Actief luisteren, klantgericht zijn en foutloos communiceren in het Nederlands én het Frans. Mondeling én schriftelijk! Omgaan met stress en goed kunnen werken in team, ook al ben je zelfstandig goed in je werk. Een probleem oplossen: daar ben je van nature goed in! Natuurlijk doe je alles vanuit een commercieel standpunt. Vlot werken met een computer, da’s logisch. Ervaring in Social Media is alvast een plus.
Werken doe je in Gent of vanuit jouw thuiswerkplek. We hebben verschillende werkritmes beschikbaar, en uurroosters worden minstens 3 weken op voorhand gecommuniceerd.

Wat doe jij? Onze klanten bijstaan met een perfecte dienstverlening. Via verschillende kanalen sta je hen te woord. Hierin gebruik je jouw commerciële skills waar nodig om de klant verder te binden. Het doel is om die glimlach te verzilveren op het einde van het gesprek. Een oplossing op maat aanbieden waarbij je de tevredenheid van de klant centraal stelt. In alle omstandigheden blijf je kalm en professioneel. Je luistert en overtuigt de klant met goede argumenten. Je zoekt voor vragen en klachten een gepaste oplossing. Je volgt klanten op en speelt in op hun behoeften.

What do we offer?

We verwachten heel wat talenten van jou. Gelukkig krijg je er ook heel wat voor terug: niet zomaar een job, maar een supertoffe job in een groot maar hecht & collegiaal team. De kans om elke dag te leren en te groeien in jouw rol dankzij continue coaching, feedback en trainingen. Je kan daarnaast ook gebruik maken van een groot aanbod aan e-learning modules die je helpen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Je start met een interimcontract en een marktconform loon. Daarna - als je goed presteert - volgt een vast Call-IT contract aangevuld met extra legale voordelen zoals collectieve bonus (CAO 90), maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, woon-werk vergoeding, etc… Ben je goed in de job? Dan zijn er doorgroeimogelijkheden binnen Call-IT naar andere functies en/of projecten.
 
Samen werken we aan jouw onboarding, zodat je de kneepjes van het vak onder de knie krijgt. De eerste weken focussen we op belsystemen, klantsystemen, werkmethodes & procedures. Het is logisch dat je dan dagelijks op kantoor bent. Eens je klaar bent voor je werk volgt een inloop-periode met intensieve begeleiding. Ook dan ben je op kantoor, zodat we jou optimaal kunnen ondersteunen. Eens die kaap succesvol is genomen kan je ook thuis werken. Hoe vaak, dat hangt af van jou én van de klant waarvoor je werkt.

Jobrelated competences

  • Digitale opvolgingsdocumenten van de oproep invullen
  • Het doel van de oproep kenbaar maken of identificeren (bestelling, verkoop, informatie, reclame, bijstand, ...)
  • Zich voorstellen aan de telefoon De identiteit en de gegevens van de gesprekspartner controleren (klantnummer, adres, ...)
  • De klant informeren over de kenmerken van de producten De klant adviseren bij zijn keuze
  • De klant oriënteren en zijn oproep naar de gepaste gesprekspartner doorschakelen (technicus, verkoper, klantverantwoordelijke, ...)
  • Behandelt: Binnenkomende oproepen (consumentendienst, opnemen van bestellingen, bijstand en hulp aan klanten, ...)

Is this the right job for you? Don't miss this opportunity and apply today!

Contact

Konvert Interim Gent

Savaanstraat 1 - 9000 Gent

+32 9 225 04 08

gent.interim@konvert.be

Privacy policy


Before completing your file or submitting your application, we kindly ask you to accept our Privacy Policy which enables us to better protect your data.

View our privacy policy