Vacancy

CUSTOMER SERVICE TALENT (M/V)

Region Herentals - Westerlo
Fixed
Reference: 6/602/202139395

Function

 Voor onze klant regio Tielen zijn we op zoek naar een uitermate enthousiaste customer servicemedewerker.

Zij willen de commerciële contacten met de klanten centraliseren bij één medewerker – dit zit momenteel nog verspreid over verschillende medewerkers .

Je uniformiseert de wijze waarop de offertes worden opgemaakt en opgevolgd, gebaseerd op een systeem van prijszetting voor de verschillende soorten opdrachten en maatwerk voor de klant. Je vervolledigt de intakegegevens van een prospect en volgt de offerte commercieel op. Hierna sta je in voor een correcte ingave van alle data, specificaties voor de nieuwe klant. Je zorgt voor een vlotte opstart van onze nieuwe klanten en past indien nodig de werkwijze aan. De bestaande klanten/praktijken nemen met jou ook contact op met vragen, opmerkingen, wijzigingen in de wijze waarop ze met onze klant (willen) samenwerken. Klantgerichtheid staat centraal in ons bedrijf en het op punt houden van de Service Level Agreements (SLA’s) met onze klanten is jouw verantwoordelijkheid.

Tevens zal je de lead nemen in de opstart van MDR (Medical Devices Regulations), cruciaal om als bedrijf in de sector actief te mogen zijn in de markt. Met steun van onze koepelorganisatie en na introductie in de materie, ga je voor onze klant de procedures opmaken, de protocols uitwerken, de opvolging verzekeren zodat we voldoen aan de wetgevende eisen.

 

Hebben wij jou nu net beschreven? Aarzel niet en solliciteer via geel.office@konvert.be, 014/222374 of solliciteer per direct via onze site. 

Your profile

- Je hebt meerdere jaren ervaring als customer service medewerker, met directe en veelvuldige telefonische contacten met klanten. Deze ervaring stelt je in staat om deze functie zelf vorm te geven en de lead te nemen vanuit de binnendienst in de groei van ons bedrijf.

- Zij verwachten van jou initiatief in de contacten met onze (potentiële) klanten. Dus een uitgesproken commerciële drive is een must. Je kan je inleven in het werk en de verwachtingen van iemand met een vrij beroep (tandarts).

- Tevens heb je reeds ervaring met de opmaak van protocols en procesmatig werken.  

-Je geschreven en gesproken beheersing van het Nederlands is top, evenals je vlotheid met computer (office en specifieke applicaties).

- Je kan werken onder tijdsdruk en bent flexibel om het gevraagde werk af te werken.

What do we offer?

Zij bieden jou een job met voldoende afwisseling, uitdaging en een uitdagend loonpakket.

Jobrelated competences

  • Oplossingen voorstellen als antwoord op de klachten van de klanten of het dossier doorsturen naar de geschillendienst, de logistieke dienst, ...
  • Opvolggegevens van de activiteiten registreren Jaarrapporten opstellen Verbeteringen voorstellen
  • Uitwerken van of bijdragen aan de klantenstrategie De jaaractieplannen en de doelstellingen van de dienst bepalen
  • Prestatie-indicatoren voor de dienst uitwerken De resultaten analyseren Aanpassingen doorvoeren
  • Kwaliteitsprocedures van de klantendienst uitwerken of verder uitwerken Controleren of kwaliteitsprocedures toegepast worden
  • De activiteiten van een team coördineren
  • De opmerkingen van de klanten verzamelen en doorsturen naar de dienst productie, marketing, onderzoek, ontwikkeling, ...

Is this the right job for you? Don't miss this opportunity and apply today!

Contact

Konvert Office Geel

Pas 305 - 2440 Geel

+32 14 22 23 74

geel.office@konvert.be

Privacy policy


Before completing your file or submitting your application, we kindly ask you to accept our Privacy Policy which enables us to better protect your data.

View our privacy policy