Vacancy

LOGISTICS BUYER (M/V)

Region Waasland
Fixed
Reference: 6/503/202115149

Function

-Je focus ligt op het operationeel opvolgen van de bestellingen, het verwerken van de toezeggingen van de leveranciers en de inschatting van het impact ervan op het service level. -Je optimaliseert het transport in functie van kost & timing, in overleg met de planningsafdeling. Je waakt erover dat de transportkosten optimaal zijn op basis van competitiviteit, leveringstermijn, kwaliteit, dienstverlening en technologie. -Je onderhoudt uitstekende relaties met de logistieke contacten bij de leveranciers en je probeert in de mate van het mogelijke eventuele tekorten op te lossen met behulp van de buyers. -Je handelt de verplichtingen op vlak van invoerrechten ten aanzien van de douane correct af en voorziet de nodige info aan de betrokken instanties. -Je stemt af met je interne klanten zodat je tijdig betrokken bent in het logistieke proces en je de juiste prioriteiten kan stellen. -Je zoekt mee waar nodig naar alternatieve leveranciers zodat het bedrijf een competitieve kost & leverbetrouwbaarheid kan waarborgen. Dit doe je in samenspraak met de betrokken buyer. -Je houdt rekening met de statistieken van de logistieke partners en vormt een beeld van hun performance t.a.v. de noden van het bedrijf. Je rapporteert ernstige afwijkingen of impact van evoluties in de transportmarkt. -Je controleert de facturen van deze leveranciers. Bij afwijkingen onderneem je de nodige actie, ten aanzien van de leverancier en het administratieve proces. -Je bepaalt samen met planning de bestelhoeveelheden. Je organiseert het terugsturen van foute of niet kwalitatieve leveringen of producten. Je beheert de tijdelijk in- en uitvoer modaliteiten. -Je regelt de administratie voor een tekort aan componenten bij de leveranciers waarbij alternatieve componenten worden voorgesteld om leveringen niet in het gedrang te laten komen.

Your profile

  • Je bent in het bezit van een bachelor diploma (of gelijkwaardig door ervaring). -Je bent erg communicatief, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands, Duits en Engels. -Je hebt ervaring in commerciële onderhandelingen op vlak van transport, aankoop en supply chain. -Je beschikt over kennis van invoerrechten en douaneformaliteiten. -Je hebt relevante ervaring in aankoop, bij voorkeur in een technologische sector onder meer van elektronicaproducten. -Je bent probleemoplossend en administratief sterk. -Je hecht veel belang aan kwaliteit en je hebt een goed analytisch vermogen. -Je bent flexibel ingesteld en hebt een open en alerte geest en je werkt graag in team. -Je hebt ook ambitie om je aankoopkennis uit te bouwen.

 

What do we offer?

Een mooi salaris, aangevuld met extralegale voordelen en ruimte voor de nodige opleidingen vormt slechts de basis van het aanbod. Wat minstens even belangrijk is, is dat je terechtkomt in een solide bedrijf met een duidelijke toekomstvisie. In een no-nonsensebedrijf dat doet wat het zegt, en zegt wat het doet. In een bedrijf dat nooit stilstaat, maar voortdurend nieuwe kwaliteitsoplossingen lanceert. In een bedrijf met toffe, open collega’s op wie je kunt bouwen. Kortom, in een bedrijf dat je ten volle ondersteunt en uitdaagt.

Jobrelated competences

  • Aanbestedingen of lastenboeken voor leveranciers of dienstverleners opstellen
  • De activiteiten van een team coördineren
  • De leveranciers en producten evalueren (audits, tevredenheidsenquêtes, staalname, ...) en verbeteringen voorstellen
  • De uitvoering van de aankoopcontracten tot aan de betaling opvolgen (hoeveelheid, kwaliteit, leveringstermijnen, ...)
  • De bevoorradingsbehoeften van de onderneming identificeren en de markt van de leveranciers en producten prospecteren of analyseren
  • Gegevens actualiseren (markttendensen, nieuwe producten, referenties van de leveranciers, ...)
  • Prijzen en leveringstermijnen van producten onderhandelen met de leveranciers
  • Inschrijvingen op de aanbestedingen analyseren en evalueren of de leveranciers aan de vraag kunnen voldoen

Is this the right job for you? Don't miss this opportunity and apply today!

Contact

Konvert Office Bornem

Hingenesteenweg 22 - 2880 Bornem

+32 3 226 35 07

bornem.office@konvert.be

Privacy policy


Before completing your file or submitting your application, we kindly ask you to accept our Privacy Policy which enables us to better protect your data.

View our privacy policy