Vacancy

INSIDE SALES MEDEWERKER (M/V)

Region Aalst
Fixed
Reference: 6/502/202101437

Function

Je beheert en focust je op het behouden en uitbreiden van het klantenbestand in Vlaanderen. Naast het behalen van de gezamenlijke doelstellingen, leg je de focus op het scoren van je eigen omzet en targets. Portefeuillemanagement is één van je kerntaken, waarbij beheer en binding van bestaande klanten voorop staat. Jij weet als geen ander commerciële mogelijkheden te signaleren en bent daardoor in staat om zelfstandig additionele producten en diensten te verkopen. Je belt leads na en genereert afspraken voor de Accountmanager. Je biedt ondersteuning waar nodig is met administratieve zaken.

Your profile

BA niveau of gelijkwaardig door ervaring. Sterke communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht, een proactieve werkhouding en een echte winnaarsmentaliteit. Commerciële instelling en interesse in hoe producten gemaakt worden (technische en/of IT kennis is geen vereiste). Daarnaast spreek je vloeiend Nederlands, Engels en Frans zijn een pluspunt.

What do we offer?

Een uitdagende job in een zeer innovatieve branche! Mooie verloning naargelang ervaring samen met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, 12 ADV dagen als je voltijds werkt, hospitalisatie- en groepsverzekering. Mogelijkheid tot 4/5 te werken (32u). Kom je met de auto, is er parking voorzien. Een organisatie die is gericht op persoonlijke ontwikkeling onder andere door de ondersteuning van een sales coach. Een informele werksfeer met korte lijnen en snel schakelen in een high performance omgeving. Spreekt deze vacature jou aan en kan je jezelf volledig terugvinden in het vooropgestelde profiel? Stuur dan zeker jouw CV en motivatiebrief naar aalst.office@konvert.be of neem contact (053/80.34.78) met ons op.

Jobrelated competences

  • Bestellingen registreren Voorwaarden controleren (leveringstermijnen, verpakkingswijze, ...) De klant of de verkoper erover inlichten
  • De betaling van bestellingen opvolgen (voorwaarden, facturatie, ...) of overmaken aan de betreffende dienst (boekhouding, juridische zaken, ...)
  • De vraag van de klant technisch en commercieel onderzoeken (termijn van fabricatie, beschikbaarheid van producten, kost, ...)
  • Klanten of leveranciers opvolgen Oplossingen voorstellen in geval van problemen (levering, garantie, reglement, ...)
  • Klanten: Kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's)
  • Klanten: Groothandel
  • Kostenramingen opstellen Technische en commerciële gegevens overmaken aan klanten, verkopers, ... (planning, prijs, betaling, ...)
  • Telefonische oproepen ontvangen Klanten informeren (opvolging van de bestelling, informatie, ...)

Is this the right job for you? Don't miss this opportunity and apply today!

Contact

Konvert Office Aalst

Alfred Nichelsstraat 2 - 9300 Aalst

+32 53 80 34 78

aalst.office@konvert.be

Privacy policy


Before completing your file or submitting your application, we kindly ask you to accept our Privacy Policy which enables us to better protect your data.

View our privacy policy